Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van, aki mindenféle fájdalomcs...

Van, aki mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül szült? Leírnátok erről a tapasztalataitokat?

Figyelt kérdés
2010. aug. 12. 10:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én anélkül szültem. Szerencsére gyors és könnyű szülésem volt. Fájt, az nem mondom, hogy nem, de teljesen felesleges lett volna fájdalomcsillapítás. Bár nekem elég magas a fájdalomküszöböm, nem tudom, számít-e.

Nem is akartam kérni.

Másodikat várom, eszembe se jut a fájdalomcsillapítás, nem fogok kérni most se.

2010. aug. 12. 10:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha minden oké, jól tágulsz, a baba feje beékelődött rendesen elméletileg fájdalomcsillapítók nélkül is simán lehet szülni.

Nálam is ez lett volna (lemaradtam az edáról , mert az oxitocintól nagyon jól tágultam és jöttek a fájások rendesen) viszont beakadt a köldökzsinór és emiatt nekem kicsit macerásabb lett a vége. De már túl vagyok rajta és egészséges a gyerkőc.

2010. aug. 12. 11:05
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is fájdalomcsillapítás nélkül szültem. Nem mondanám hogy nem fájt, de mivel első baba így nem tudtam mire számítsak. Ezért teljes mértékig a legrosszabbra készültem fel. Teljesen feleslegesen. Bár nekem is nagy a fájdalomküszöböm. Inkább a vajúdás hossza volt ami jobban megviselt. 14,5 óra. Aztán már minden ment magától. Én eldöntöttem magamba hogy mindegy mennyire fog fájni a baba miatt mindent megteszek amit a doki és a szülésznő mond.
2010. aug. 12. 11:05
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi, megnyugtattatok! Én is szeretnék fájdalomcsillapítás nélkül szülni, a fájdalomküszöböm magas, "készülni" pedig úgy készülök, hogy igyekszem minél alaposabban tájékozódni.
2010. aug. 12. 11:07
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is így szűltem de nekem 10órás vajúdásom volt, hát, a végére már nem igen maradt erőm. Szörnyű élmény volt, ezért kistesó sem lesz. De a baba gyönyörű lett. :)

Tipp: egykis vizet, szölőcukrot vigyél be magaddal az ad energiát s nem leszel kiszomjazva. A légzésteknika is sokat segít, gyakorold. Ügyeskedj! :)

2010. aug. 12. 11:19
 6/13 anonim ***** válasza:
73%
Szerencsés voltam mert alig 4 óra alatt megszületett a kisfiam. 10 perces fájásokkal mentem be a kórházba és már két újnyira ki voltam tágulva. Burok repesztés után jött csak igazán a fájás, de el lehetett viselni. A kitolási szakaszban is fájt, én mindvégig arra gondoltam, hamarosan megláthatom a gyermekemet. Ennél nagyobb boldogság a világon sincs! Egyébként nekem a terhesség alatt sem volt semmi gondom (szédülés, hányinger stb.) ezek kimaradtak, talán alkati kérdés is. Jó egészséget nektek!
2010. aug. 12. 11:30
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Mind 2 lányomat mindenféle fájdalomcsillapító nélkül szültem,és most várom a 3.babámat akivel 27.hetes terhes vagyok.Eszem ágában sincs kérni most sem ilyen szereket,legyen nekem természetes szülésem úgy ahogy kell!

Mellettem lesznek azok akikre számíthatok,a párom, a dokim,a szülésznőm,és pesze a megfelelő körülmények...

Én mindent úgy csinálok ahogy azt mondják,és így túl leszünk rajta.

Nem mondom,hogy nem fáj,de sokkal hamarabb túl lehet rajta lenni,mert az érzéstelenítő,meg afájdalomcsillapító lassítja atáhulási folyamatot,és ugye mikor ott vagy ,hogy szülni kell,mondjuk ki bátra,az is fontos,hogy minél hmarabb túl leyél rajta!

A tolófájásokat azok is fogják érezni akik kapnak ilyen szereket,csak mint írtam,náluk ez jobban elhúzódik...

2010. aug. 12. 12:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én 26 órát vajúdtam fájdalomcsíllapító nélkül (sajnos egyébb okok miatt nem is kaphattam volna). A végén már semmi erőm nem volt tehát inkáb az orvos "segített nyomni".Nagyon elfáradtam és persze fájt is, de az idő a fájdalmat elfeledteti....akkor és ott pedig nem arra fogsz figyelni. Jó babavárást és könnyű szülést! :)
2010. aug. 12. 12:15
 9/13 anonim ***** válasza:
én fájdalomcsillapítás nélkül szültem,2 zacskó oxy mellett.nem mondom h egyszerű volt.erős fájásaim voltak,mégsem tágultam.indított szülésem volt,egy újjnyira voltam tágulva úgy indítottak,de 7 óra múlva még mindíg csak szűk 2 újjnyi voltam.aztán utána kezdtem el nagy nehezen tágulni,12,5 óra vajúdás után született meg a kislányom.a kitolás 10 perc volt,és egy megváltás volt.
2010. aug. 12. 12:44
 10/13 anonim ***** válasza:
Magas vérnyomás miatt indított szülésem volt..nem kaphattam fájdalom csillapítót, ki lehetett bírni..de esküszöm a szülés nem fájt úgy mint a varrás...akkor sem adtak még egy helyi érzéstelenítőt sem..hiába könyörögtem..senkinek nem kívánom azt az érzést amikor a tű a nyers húst szurkálja.........soha többé...elájultam a fájdalomtól..
2010. aug. 12. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!