9 hetes terhes vagyok. Baj ha a cicámmal alszok?
Benti cica, oltásai és mindene megvan, orvos is látja 3 havonta. Lehet belőle baj, ha vele alszok?
Olyan kommenteket nem kérek, hogy mit keres az állat az ágyunkban meg stb...

Ha minden reális veszély lenne, amit újabban előírnak (macska kizárva; semmi füstölt áru; semmi nemes penész; semmi tejtermék, ha pasztőrizálatlan; sport csak kismama jóga meg SÉTA ; halak módjával, de egy csomó kizárva; kevés gyümölcs, édesség leginkább egyáltalán nem; aludni csak így, úgy akkor sem, ha kényelmes; nincs masszázs; nincs KÜLFÖLD; nincs fürdő, csak ha nem forró és akkor is ritkán - most hirtelen ennyi jutott eszembe), akkor rég kihalt volna az emberiség. Nagymamám a legsötétebb Ceausescu diktatúra alatt volt gyerekorvos, akkoriban a bölcsőhalál létezését ott el sem ismerték, a nép fele éhezett, a másik fele sem tudott válogatni a friss zöldségek és a kiváló minőségű húsok közül. Terhesvitamin nyilván nem volt. Mégis a csecsemők döntő többsége életben maradt, mivel ahol meghalt egy baba, ott azonnal az orvost (nagymamámat) szedték elő, hogy mit nem vett észre. Abortusz is tilos volt persze, mégsem született több fogyatékkal élő. Mind az újszülött, mind a csecsemőhalandóság alacsony volt. És ez nem a távoli múlt, 60-as évek és csak egy országgal mentünk arrébb. Nonszensznek találom azt a cirkuszt, amit újonnan rendeznek egy kismama körül. Esténként 5 különböző tablettát kell szednem, mert hát terhesvitamin, meg vas, meg calcium, meg magnézium, meg kiskutyaf*sza. Ezt hívják defenzív medicinának, valaha volt egy, akivel történt vmi rossz, mert evett egy camembertes szendvicses és persze mindjárt az orvos lett a hibás. Ezért egyszerűbb mindent tiltani, hogy védve legyenek. Kicsit hasonlóan, minthogy az USAban rá van írva a mikróra, hogy macskát ne rakj be.
Ezekre az ajánlásokra én úgy tekintek, mint a kalózesküre. Inkább csak afféle útmutató, mintsem valódi törvény. Amit lehet, kerüljön el az ember, de mindent nem lehet.

Bocsi erre mar nem emlekeztem hogy nyers hustol is elkaphatjak, terhesen neztem utana utoljara:)
15: eleg szomoru hogy ilyen hulye emberek dolgoznak korhazban mint te. Pont neked kene onszorgalombol utana nezned egy ilyen temanak ha apolo vagy. Bar en meg eu vegzettseg nelkul is kiguglizok ilyen infot de mindegy. Bar ha takarito vagy vagy ilyesmi akkor nem szoltam, de ettol fuggetlenul nem kell paraztatni egy kismamat ez csupan empatia kerdese amivel te nyilvan nem rendelkezel.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!