Sürgős! 9 hetes terhes vagyok, és inzulinrezisztens. Olyan étrendkiegészítőt szedtem rendszeresen, amiben 50 mg, 50%-os fahéjkivonat van... Ha most azonnal abbahagyom a szedését, okozhat még vetélést, árthat valamit a babának?
Kérlek, mellőzzétek a "De hülye vagy!" és hasonló jellegű megjegyzéseket, így is meg vagyok ijedve. :( Első terhesség, és soha nem mondta nekem senki, hogy a fahéj méhösszehúzódást, vetélést okozhat! Most jöttem rá, teljesen véletlenül, egy guglizás alkalmával, amivel valami egészen mást kerestem. A nőgyógyásznak annak idején megmutattam az étrendkiegészítőt, ő akkor rábólintott, hogy szedhetem továbbra is, hát nem gyanítottam semmit. Bár az tény, hogy elég erős szurkálódást éreztem hastájékon, de azt ráfogtam arra, hogy biztosan nehezen nyúlnak a szalagok. Vérzésem nincs. Az egy héttel ezelőtti ultrahangvizsgálaton mindent rendben találtak, csak a baba tűnik egy héttel fiatalabbnak, mint amennyi, de azt mondták, ez is normális. Viszont a hasam most is eléggé szúr és nyilall... és valamivel erősebben, mit eddig. Ez jelezhet valami bajt?
(A fahéjkivonat egyébként Cinnamomum Cassia Extract, ha ez esetleg számít valamit.)
(Nagyjából két napja egyébként nem is szedtem be, egyszer azért, mert elfogyott, és új adaggal kellett venni, ma pedig vérvételre mentem, nem vettem be, utána meg elfelejtkeztem róla... De nem tudom, hogy ennek van-e valami köze a mostani erősebb nyilallgatáshoz.)
Azt ugye tudod, hogy több kg-ot kellene EGYSZERRE megenned akármilyen fűszerből, hogy ESETLEG bajt okozzon? Egyed nyugodtan, basszus.
Ha erős a baba, megmarad. Ha elmegy, nem a fűszertől fog elmenni!
Pont ugyanebben a helyzetben vagyok, 9 hetes ires.
Semmi bajod nem lesz tőle.
Vetélést hamarabb okozhat az orgazmus hatására felszabaduló oxitocin.
De ha szépen fejlődik, nem lesz semmi baj.
Én is érzek húzódást és hasonlókat, a dokim azt mondta, ez természetes. Magnézium és elmúlik. Meg pihenés.
Egészséges terhességben sem szex, sem fahéj, sem az egyéb néphiedelmek nem okozhatnak vetélést. Feleslegesen parázol. Mióta terhes vagyok, meghalok a fahéjas tejberizsért és kávéért, és így a 36. héten még a helyén a gyerek :-)
(Amúgy jótanácsként: az étrendkiegészítős ablakon pénzkidobálás helyett egy jó diétával és mozgással többre mész, pláne terhesen, de ezt gondolom tudod. Sok boldogságot!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!