9 hetes terhes vagyok. Baj ha a cicámmal alszok?
Benti cica, oltásai és mindene megvan, orvos is látja 3 havonta. Lehet belőle baj, ha vele alszok?
Olyan kommenteket nem kérek, hogy mit keres az állat az ágyunkban meg stb...

teszteltesd magad toxoplazmára. ha negatív vagy, akkor igen, komoly prbléma lehet belőle. Nem csak együttalvás, hanem bármilyen macska kontaktus.
Ha IgM pozitív, akkor már megtörtént a komoly gond, és esélyes, hogy a babád elkapta, és neki komoly egészségügyi problémája fogyatékossága lehet.
Ha IgG pozitív, akkor nem gond.

2-es: ez elég komoly félreinformálás, hogy a toxoplazmát nem lehet a macskától elkapni, mivel a toxoplazma kórokozó életciklusának egy része kötelezően macskákban zajlik, a macskák székletéből kerül a földbe és onnan a zöldségekre, stb.
Nézz utána kérdező és MINDENKÉPPEN teszteltesd magad minél hamarabb!!!

Nyugodtan aludhatsz vele.
A macskák maguk is csak úgy tudják elkapni a toxoplazmózist, ha fertőzött húst esznek, pl. megfognak kint egy toxoplazmás egeret vagy madarat, esetleg ha a gazdájuk nyers hússal eteti őket.
Nyilván nem kijárós, táppal etetett macskánál ez a probléma nem áll fenn.
Én is a cicámmal aludtam egy ágyban, ha felkérezkedett, persze megcsináltattam mellé a toxoplazma-tesztet, hogy ne cseszegessenek a felelőtlenséggel, már rég átestem rajta, mint az emberek 50%-a, függetlenül attól, van-e macskájuk vagy sem.
8-as, az én macskám igencsak tisztább és igényesebb, mint sokaknak a férje 😅

En is megcsinaltattam terhesen a tesztet, nagy mellennyel mentem hogy biiiztos elkaptam mar, egeszen kicsi koromtol kinti macskakkal aludtam keltem fekudtem puszilgattam imadom oket. Erre negativ lett nem akartam elhinni. Szoval nehezebb elkapni mint hinned, allitolag a mosatlan gyumolcstol nagyobb az esely. Ajanlom Azallatorvos youtube videojat a temaval kapcsolatban: [link]
Ha a macskan is elvegezteted tesztet akkor 0 az esely. O is csak mas macskaktol kaphatja el, es egyebkent is ha jol emlekszem kb 2hetig fertoznek. Egy benti macska vegkepp nem veszelyforras.
elsonek meg uzenem: szarjal sunt! Normalis vagy hogy egy terhes nonek ilyet irsz hogy fogyatekos lehet a gyereke?! Es meg hulye is vagy a temahoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!