Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 9 hetes terhes vagyok. Baj ha...

9 hetes terhes vagyok. Baj ha a cicámmal alszok?

Figyelt kérdés

Benti cica, oltásai és mindene megvan, orvos is látja 3 havonta. Lehet belőle baj, ha vele alszok?

Olyan kommenteket nem kérek, hogy mit keres az állat az ágyunkban meg stb...

2020. dec. 8. 23:31
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
11%

teszteltesd magad toxoplazmára. ha negatív vagy, akkor igen, komoly prbléma lehet belőle. Nem csak együttalvás, hanem bármilyen macska kontaktus.

Ha IgM pozitív, akkor már megtörtént a komoly gond, és esélyes, hogy a babád elkapta, és neki komoly egészségügyi problémája fogyatékossága lehet.

Ha IgG pozitív, akkor nem gond.

2020. dec. 8. 23:40
 2/26 anonim ***** válasza:
82%
Ha toxoplazmózis miatt aggódsz, azt nem kapod el attól, hogy érintkezel a macskával, szóval nyugodtan aludhatsz vele. Rendszeres kézmosás, zöldségek, gyümölcsök megmosása amivel elkerülhető (függetlenül attól, hogy van-e macskád).
2020. dec. 8. 23:41
 3/26 anonim ***** válasza:
90%
Nem.De azért toxoplazmára nézesd meg magad, akkor is ha benti cica.Ha nem estél át rajta akkor, alomtakarítást,puszizást kerüld.Ahogy a mosatlan zöldséget, gyümölcsöt is.Boldog babavárást.
2020. dec. 8. 23:42
 4/26 anonim ***** válasza:
24%

2-es: ez elég komoly félreinformálás, hogy a toxoplazmát nem lehet a macskától elkapni, mivel a toxoplazma kórokozó életciklusának egy része kötelezően macskákban zajlik, a macskák székletéből kerül a földbe és onnan a zöldségekre, stb.

Nézz utána kérdező és MINDENKÉPPEN teszteltesd magad minél hamarabb!!!

2020. dec. 8. 23:49
 5/26 anonim ***** válasza:
85%
Én is a cicámmal alszom, ahogyan már évek óta. Csak a széklete fertőz, ha fertőz egyáltalán, de az is nagyon ritka. Nálunk alomtakarítás nincs mert csak kint hajlandó a dolgát végezni.
2020. dec. 9. 00:52
 6/26 anonim ***** válasza:
27%
Szeklettel fertőz de azt azért ne feledjük, hogy a nyelvével tisztítja a fenekét, majd utána össze nyalogat mindent....
2020. dec. 9. 03:14
 7/26 anonim ***** válasza:
8%
Fujj
2020. dec. 9. 05:06
 8/26 anonim ***** válasza:
87%

Nyugodtan aludhatsz vele.

A macskák maguk is csak úgy tudják elkapni a toxoplazmózist, ha fertőzött húst esznek, pl. megfognak kint egy toxoplazmás egeret vagy madarat, esetleg ha a gazdájuk nyers hússal eteti őket.

Nyilván nem kijárós, táppal etetett macskánál ez a probléma nem áll fenn.

Én is a cicámmal aludtam egy ágyban, ha felkérezkedett, persze megcsináltattam mellé a toxoplazma-tesztet, hogy ne cseszegessenek a felelőtlenséggel, már rég átestem rajta, mint az emberek 50%-a, függetlenül attól, van-e macskájuk vagy sem.

8-as, az én macskám igencsak tisztább és igényesebb, mint sokaknak a férje 😅

2020. dec. 9. 06:47
 9/26 anonim ***** válasza:
90%
Ha csak és kizárólag benti cica, kb 0% az esély, hogy elkapja a toxoplazmát, és megfertőzzön. Egy macska élete során 1x lesz fertőzőképes, 2 hétig. Még ha kezdetben kinti/kóbor cica volt, és átesett már régebben a fertőzésen, akkor sem lehet belőle baj. Szívből ajánlom minden kedves macskaellenes, toxoplazmózistól rettegő embernek ezt a videót, rendkívül részletes, érthető, hülyebiztos módon magyarázza el a dolgokat: [link]
2020. dec. 9. 07:42
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

En is megcsinaltattam terhesen a tesztet, nagy mellennyel mentem hogy biiiztos elkaptam mar, egeszen kicsi koromtol kinti macskakkal aludtam keltem fekudtem puszilgattam imadom oket. Erre negativ lett nem akartam elhinni. Szoval nehezebb elkapni mint hinned, allitolag a mosatlan gyumolcstol nagyobb az esely. Ajanlom Azallatorvos youtube videojat a temaval kapcsolatban: [link]

Ha a macskan is elvegezteted tesztet akkor 0 az esely. O is csak mas macskaktol kaphatja el, es egyebkent is ha jol emlekszem kb 2hetig fertoznek. Egy benti macska vegkepp nem veszelyforras.

elsonek meg uzenem: szarjal sunt! Normalis vagy hogy egy terhes nonek ilyet irsz hogy fogyatekos lehet a gyereke?! Es meg hulye is vagy a temahoz.

2020. dec. 9. 07:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!