Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 9 hetes terhes vagyok. Baj ha...

9 hetes terhes vagyok. Baj ha a cicámmal alszok?

Figyelt kérdés

Benti cica, oltásai és mindene megvan, orvos is látja 3 havonta. Lehet belőle baj, ha vele alszok?

Olyan kommenteket nem kérek, hogy mit keres az állat az ágyunkban meg stb...

2020. dec. 8. 23:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
11-es, nem igaz az, hogy csak más macskától kaphatja el. Fertőzött nyers húst kell ennie hozzá pl. egy fertőzött egeret. Minden más szavaddal egyetértek.
2020. dec. 9. 08:01
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
A 10-es és 11-es hozzászólónak van igaza. Ha benti macska és nem nyers hússal eteted 0 % az esélye, hogy elkapod a macskádtól. Minden cikkben megemlítik, hogy a mosatlan zöldségtől, gyümölcstől sokkal nagyobb esély van elkapni, mint csóri macskától.
2020. dec. 9. 08:04
 13/26 anonim ***** válasza:
75%
Én is a macskámmal alszom, 36 hetes kismama vagyok. Teszteltettem magamat, és negatív lett, pedig voltak kinti macskáim is. A mostani cicám kizárólag benti macska, csak macskatápot eszik, nem érintkezik más cicákkal, szóval kb. lehetetlen, hogy fertőzzön. Egyébként az én benti cicám például nagyon tiszta macska. Nyilván szokott pisilni-kakilni, de mindig tisztán tartja magát, nem koszos, nem büdös. Mi is szoktunk wc-re járni, mégse vagyunk koszosak... tehát egyáltalán nem undorító, amikor mellém fekszik az ágyba. Annyi, hogy az almot mostmár a férjem takarítja a biztonság kevéért.
2020. dec. 9. 08:11
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy az emberek ebben a témában is csak osztják az észt anélkül, hogy valaha utána néztek volna a dolognak. Mert hallották egyszer valahol valakitől, hogy a macska toxoplazmózist okoz - de eszükbe sem jut, hogy ez nem ilyen egyszerű.
2020. dec. 9. 08:16
 15/26 anonim ***** válasza:
0%

11es.. igen is ezt okozza a fertőzés a magzatban! Hiaba terhes a kérdező joga van tudni! Nagyon csúnya tud lenni.. én már láttam ilyen gyereket... kórházban dolgozom. Nem sok kellett neki a halálhoz. És valószínüleg örök életében süket lesz. A szellemi dolgokat majd később tudjuk meg... Attól, hogy terhes vagyok igenis tudom, hogy milyen fertőzés mit okozhat. És tudhatja a kérdező is.

Amúgy meg ha valaki terhes a babája legyen az első és ne a háziállat mert a kettő nem egy szinten van. Csak az a baj, hogy ebbe a mai világba sokan azt hiszik, hogy a háziállat olyan ,mint egy gyermek. Pedig nagyon NEM!

2020. dec. 9. 08:25
 16/26 anonim ***** válasza:
65%
Ez nagyon szomorú tényleg, de áruld már el, hogy egy benti macska hogyan kapná már el? A macskák nem ezzel a betegséggel születnek, ők is a megevett kajától fertőződnek. Ha a cipődön beviszed még úgyse betegszik meg tőle a macska, ergo a kismama se.
2020. dec. 9. 08:45
 17/26 anonim ***** válasza:
63%

16-os, de itt nem az volt a kérdés, hogy fogyatékos lehet-e a baba a toxoplazmától, mert gondolom a kérdező is tisztában van vele, hogy igen. A kérdés az volt, gond-e, hogy a benti(!) oltott macskával alszik.

És nem, ez negatív toxoplazma eredmény mellett sem probléma, tekintve, hogy mint írtuk, egy benti macska alapvetően elkapni sem tudja a toxoplazmát, hacsak nem etetik nyers hússal. Magyarul, semmi baja nem lesz, ha vele alszik. Ez kb. olyan mintha az kérdeznénk, baja lesz-e, ha fagyit eszik. Nem, nem lesz baja.

Csak az a gond, hogy nem többségetek egy sima kérdést sem tud értelmezni és végképp ne tud magára a kérdésre válaszolni...

2020. dec. 9. 08:46
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Jajj 17-es olvasd már el a válaszokat és akkor egyértelmű, hogy nem a kérdezőnek válaszolt a 16-os, hanem a 15ösnek. Az meg nincs megtiltva, hogy egymás felvetéseire is reagáljunk, szóval nyugi.
2020. dec. 9. 10:44
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

17-es vagyok.

A 15-ösnek akartam címezni a kommentem, csak benéztem :)

2020. dec. 9. 10:47
 20/26 anonim ***** válasza:
Akkor béke, 18-as voltam :)
2020. dec. 9. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!