Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma voltam először védőnőnél,...

Ma voltam először védőnőnél, megmérte a súlyom. :S Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

178 cm vagyok,és ma derült ki,hogy 105 kg!!!!!Itthoni mérleg ezekszerint csal,mert háromhete 102 kilót mutatott,és mostanra 100 kilót!Erre 105 vagyok!Azt mondta a védőnő,h nem szabad híznom!Ettől bepánikoltam!Ezt ugyan hogy oldjam meg?!Diéta?Ott lesz a baba súlya is majd,a magzatvíz,placenta,stb...

Akik túlsúllyal kezdték a terhességüket,mennyit híztatok,és mit csináltatok?? Baj lesz,ha mégis fogok hízni?

Minden választ köszi.

Egy 9 hetes kismama

2010. aug. 11. 16:17
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Én az első terhességemet 102 kg-val kezdtem,6-ot híztam,de 3990 gr volt a baba. Most újra babát várok,17 hetes vagyok,110 kg-val kezdtem,már ötöt fogytam,rosszul voltam az elején. Az elsőnél semmi gond nem volt,nem is vizesedtem,a vérnyomásom is rendben volt,ebben reménykedem most is,nem diétázom,este 6 után már nem nagyon eszem,vagy ha nagyon éhes vagyok,csak pár falatot. Soha nem szólt rá a dokim semmit.
2010. aug. 11. 21:54
 22/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat.Az a pláne,ahogy már írtam,h nem kívánok enni.Egy óra van,és reggel 9-kor ettem utoljára.

Azok,akik azt írták,h nyugi,nem fog feljönni semmi,azoknak is köszi,bízom benne h úgy lesz.... :)

Amúgy a 100 kg sem jobb mint a 105,de ha már lemegy egy kiló,akkor márcsak 99 lett volna,és nem 104!Máris jobban hangzana....

Huu,időt nem tudom melyikőtök írta,de biztos magára ismer.Tegnap mikor mondja a védőnő,h gyerünk méreckedni,mondtam neki,de utálom,mert már jóval 100 felett vagyok.Elkezdi,h dehogy vagy annyi,és 90-re állította a mérleget,húzgálja a kiló mérőt,hát nem áll egyensúlyba.. Mondja,h tényleg feljebb vagyok,de hova tettem,mert egyáltalán nem látszik a 105 kiló! :) Szóval nálam sem akarta elhinni,h tényleg annyi vagyok!Mint szinte senki!

2010. aug. 12. 12:58
 23/25 anonim ***** válasza:
Márpedig igenis hülyeség minden nap mérlegre állni. Másrészről csalóka is, hiszen nagyban befolyásolja, hogy voltál-e WC-n, vagy pedig még éppen benned van-e két ásónyom kaki. :)
2010. aug. 12. 14:50
 24/25 anonim ***** válasza:

Azért nem hiszem, hogy a kaki kilókat nyomna (szerintem max. 1/2 kiló) :-)

Amúgy meg, ha követed a mások által emlegetett 160 g-os diétát, akkor minden oké lesz. Én magas vagyok, vékony vagyok, soha nem volt gondom a cukrommal, és most a határéték körül van, tehát én is odafigyelek annak ellenére, hogy 19. hetes vagyok, és összesen 1/2 kilót híztam. A 160 g-os diétát veszem alapul én is annak ellenére, hogy nem kaptam rá orvosi utasítást, és azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem olyan szörnyű mint amilyennek elsőre tűnik!

A túlsúly és a terhesség alatti magas cukorszint (és a túlsúly általában magával hozza a magas cukrot is) nagyon sokat árthat a babának. Az ezzel kapcsolatos legújabb kutatásról pont a hét elején jelent meg egy cikk a The New York Times-ban, ami azért nem egy Bors kategória...

Hidd el, minden fejben dől el, és ha valóban szeretnéd a helyzetedet kezelni, akkor akarattal és kitartással (illetve csakis ezekkel!) sikerülni fog!

2010. aug. 12. 16:59
 25/25 A kérdező kommentje:

Szeretném kezelni a dolgokat,elhatároztam magam,annyira hogy vettem rozskenyeret a fehér helyett! :))

Az jó?Más nincs nálunk a boltba!

De amúgy a kenyérrel nem lehet gondom,mivel max.reggelire eszek kenyeret,egész nap nem,nem is vagyok édességpárti,szóval nem tudom mitől híztam meg kb.2 év alatt..... :S

2010. aug. 13. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!