Ma voltam először védőnőnél, megmérte a súlyom. :S Mit tehetnék?
178 cm vagyok,és ma derült ki,hogy 105 kg!!!!!Itthoni mérleg ezekszerint csal,mert háromhete 102 kilót mutatott,és mostanra 100 kilót!Erre 105 vagyok!Azt mondta a védőnő,h nem szabad híznom!Ettől bepánikoltam!Ezt ugyan hogy oldjam meg?!Diéta?Ott lesz a baba súlya is majd,a magzatvíz,placenta,stb...
Akik túlsúllyal kezdték a terhességüket,mennyit híztatok,és mit csináltatok?? Baj lesz,ha mégis fogok hízni?
Minden választ köszi.
Egy 9 hetes kismama
Az mit jelent?
Írtad,hogy túlsúlyos vagy te is.Hogy étkezel,és mit,hányszor egy nap?
Én reggel ettem másfél szelet kenyeret,meg az előbb egy tányér kelkáposztafőzeléket!Többet nem bírok,vagyis nem tudok sűrűbben enni.És erről is olvastam,hogyha korog a gyomrod akkor a szervezet rögtön elkezd tartalékolni... Szóval ha nem eszek,akkor is hízok! :S
Érdekes,h alapjáraton is naponta kétszer-háromszor eszek,mégsem fogytam soha,talán emiatt...
Terhesség alatt baj,ha kétszer-háromszor eszek egy nap?
Az egészséges megválogatása az ételnek, normál zsír és szénhidrát bevitel nem káros a picire. Badarság a "mindent meg kell enni, amit a mama megkíván". Fehérjében (sovány husik) és zöldségben (répa, paprika) gazdagon étkezz, és szedj mamiknak megfelelő étrendkiegészítőt. És ne félj egy egészséges megtartóztatástól: 4 zsömle helyett 1,5.
Leírok itt egy receptet:
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 kg burgonya
3 fej vörös vagy lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
5 közepes fej gomba
1 doboz morzsolt kukorica
2 ek olivaolaj
só
bors
pizza fűszerkeverék vagy csipet oregánó
plusz ízlés szerint egyéb zöldségek
Elkészítés: Minden hozzávalót meghámozunk, megtisztítunk. Kb. fél ujjnyi vastagra karikázzuk a burgonyát, lilhagymát, sárgarépát, gombát. A tepsit beolajozzuk vékonyan. A legalsó réteg a burgyonya, rá a hagyma és a többi hozzávaló. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük bátran. Addig süssük közepes hőfokon, amíg a burgonya is át nem sült, ez kb. 1 bő óra.
Egyszerű, de nagyon finom!
Ez isteni, kevés fűszerrel!!
Remélem segítettem, boldog babavárást... :D
Próbálj sok gyümölcsöt enni és napjában többször étkezz, ne csak kétszer-háromszor. Reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora. A reggeli legyen a legbőségesebb és folyamatosan csökkentsd estig a kalóriabevitelt.
Nah, ez mind szép és jó, de én vacsira szoktam pl. úgy megéhezni, hogy csuda! :) A terhességet 70 kilóval kezdtem, 100-zal mentem szülni... Nagyon vizesedtem, sok volt a magzatvíz, nagy a baba stb. Ráadásul császáros voltam, diétáztattak 3 napig. 85-tel jöttem haza a kórházból.
A Fiamnak semmi baja nem lett a túlsúlyom miatt.
Szia!
Szintén túlsúllyal lettem terhes. 92 kg-ról 105 kg-al mentem szülni. "semmi" plussz nem maradt rajtam a szülés után.Mondjuk nagy volt a baba is (4260 g) Ugyan annyi lettem mint voltam. Nekem azt mondta a dokim, hogy 15 kg-ig elmegy. De tényleg oda kell figyelni az étkezésre. Én nem volnat meg magamtól igazából semmit, de arra figyeltem, hogy meglegyen a napi 5 étkezés és, hogy késő este már ne egyek. Remélem tudtam segíteni.
1 éves kisfiú anyukája
Gyümölcsről is azt olvastam,hogy abból sem lehet sokat,mert cukrosak.Mostanában a dinnyét,a barackot,és a szőlőt kívánom.Erre mind állítólag cukorbombák!Hát kösz,akkor most mi van?!
Ma mondtam páromnak,h egy nap (sőt még kettő alatt sem) fogy el egykiló kenyér,és mi lenne ha átállnánk a 75gr-os rozs,vagy teljeskiörlésű kenyérre.Azt mondta oké.Ez is egy lépés lenne az egészséges étkezés,és az alig hízás felé?
Gyümölcs-narancs, őszibarack (ennek van most szezonja úgy is), grapefruit, alma.
Kérj egy étrend mintát a védőnődtől. A legjobb -szerintem- a cukros kismamáké lenne. Ott csökkentett a szénhidrátbevitel... Annak is napi sok kicsi evés az alapja. És tényleg, főzelékek, levesek-de ne tésztával pl.
Tésztát is elhagynám , kenyeret... V. tényleg teljeskiörlésű dolgokat vegyél.
V. -bár bevallom utálom őket- de az update módszer szerinti táplálkozás is tökéletes lenne Neked.
Mert szerintem -és nem akarlak megbántani- de alapjáraton a magasságodhoz sok ez a kiló (én is ilyen magas vagyok), nem hiszem, hogy ehhez még jól jönne a babán kívül bármennyi plusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!