Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma voltam először védőnőnél,...

Ma voltam először védőnőnél, megmérte a súlyom. :S Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

178 cm vagyok,és ma derült ki,hogy 105 kg!!!!!Itthoni mérleg ezekszerint csal,mert háromhete 102 kilót mutatott,és mostanra 100 kilót!Erre 105 vagyok!Azt mondta a védőnő,h nem szabad híznom!Ettől bepánikoltam!Ezt ugyan hogy oldjam meg?!Diéta?Ott lesz a baba súlya is majd,a magzatvíz,placenta,stb...

Akik túlsúllyal kezdték a terhességüket,mennyit híztatok,és mit csináltatok?? Baj lesz,ha mégis fogok hízni?

Minden választ köszi.

Egy 9 hetes kismama

2010. aug. 11. 16:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Én vagyok, aki a receptet írta: azért próbáld ki, mert iszonyat laktató, én legalább is eltetlek tőle. A dinnye az nagyon jó, főleg a görög, de a sárga is.
2010. aug. 11. 16:49
 12/25 A kérdező kommentje:

Ezért gondoltam megkérdezlek titeket,h mit gondoltok,főleg azok válaszára lennék kíváncsi akik már át is estek a "túlsúlyos" terhességen!

Félek,h baj lesz ha még hízom,ezért megpróbálok mindent,h kevesebb legyen a hízás!

Régebben is próbáltam pár diétát,és 2-3 kilónál többet nem tudtam fogyni!Ezért gondolom,h mostmeg fog sikerülni,nem vagyok az a fajta! :(

2010. aug. 11. 16:54
 13/25 A kérdező kommentje:
illetve,h javítok,h mostsem fog sikerülni :(
2010. aug. 11. 16:55
 14/25 anonim ***** válasza:
52%
en 175 cm vagyok. 59-60 kilo voltam harom honapja. mindenki mondta hizzal mert nagyon sovany vagy. kiderult hogy terhes vagyok. hiztam majdnem 9 kilot. most mindenki azt mondja fogjam vissza magam. nem eszek edeseget, amit elotte tomtem magamb. nem iszok colat ami nelkul nem tudtam letezni. napi 5szor eszek keveset es csak rakodik ram minden. mit tegyek? ne egyek? nem fogok a dunaba ugrani ha felszedek 20 kilot. :)
2010. aug. 11. 17:37
 15/25 anonim ***** válasza:

Utolsó ne haragudj-de szerintem a 60 és a 105 kiló össze sem hasonlítható.

Én is 60 kiló vagyok. Soha senki nem vette észre ha felszedtem pár kg-ot, szóval neked sas ismerőseid vannak :)

Én az első terhességemmel 8 kg-ot híztam, de az elején fogytam 4-et.

A másodikkal 18-at, de az elején szintén fogytam 4-et. Még erre sem mondott se a doki, se a védőnő semmit-mert lényegében nem látszott. Csak akkor vették észre, ha szembe álltak velem-a hasamon.

MOst a harmadikat várom, 10 hetes vagyok -1,5 kg-nál tartok... Kiderül a végére. Én nem aggódom, de nekem nem is igen van miért.

Te is ez a fajta vagy-viszont a kérdező nem.

Szóval, ezek a példák nem sokat segítenek-szerintem.

2010. aug. 11. 17:59
 16/25 anonim ***** válasza:

Először is nem szabad hogy állandóan a súlyoddal foglalkozz, nem szabad idegeskedni miatta...Ha idegeskedsz az nem jó a babának. Rajtam is volt felesleg amikor teherbe estem, 156 cm vagyok és 68,8 kg-val kezdtem.Nagyon hízékony vagyok, meg is ijedtem amikor vetélés veszélye miatt 13.hétig szigorúan feküdnöm kellett, gondoltam majd felszaladnak a kilók. De érdekes módon nem híztam a 16.hétig. Most vagyok 29hetes és eddig 9kg jött fel. Sem a védőnőm, sem az orvosom nem mondta hogy ez sok lenne. Viszont anyukám cukros és nekem felső határ lett a terheléses cukorvizsgálat eredménye, így már egy hónapja 160gr-os szénhidrát diétán vagyok. Ez alatt az egy hónap alatt 1,5 kg jött fel, ami a dokim szerint nem hizás (baba súlya, méhlepény növekedése, magzatvíz).

Ajánlom neked is ezt a diétát. Ahogy egy előző válaszoló írta, a lényege az, hogy néhány ételt csökkentsünk, vonjunk ki az étrendünkből: kenyér, tészta, burgonya.

De nem szabad drasztikus fogyókúrába fognod! A picinek sok-sok tápanyagra, vitaminra van szüksége! Mindent enni kell,csak mértékkel!

Boldog babavárást kívánok Neked!

29h km

2010. aug. 11. 18:17
 17/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Jelentem, 178 cm vagyok, és 114 kg-val kezdtem a terhességet. (Igaz, hogy senki nem hiszi el, hogy ennyi a súlyom, mert nem a háj sok, hanem erős a csontozatom. Első mérésnél 3 különböző ember mért, hogy tényleg annyi vagyok-e.:)))))

De most már 37+3 hetes, és összesen csak 5 kg-ot híztam.

Ha nem eszel ész nélkül, nem lesz semmi baj. És ne méregesd magad folyton, mert az eléggé idegörlő. Ne hagyd, hogy megijesszen a védőnő. Én mondjuk megmondtam neki, hogy ha egyszer is megemlíti a súlyom, nagy cirkusz lesz. Amíg a baba egészséges, és az eredményei jók, addig hagyjon békén.

Boldog és egészséges babavárást Neked!

2010. aug. 11. 18:52
 18/25 anonim ***** válasza:
Most nem akarlak megsérteni de miért aggódsz? A 100 kg mennyivel jobb mint a 105? Hogy amikor azt hitted nem aggódtál?
2010. aug. 11. 19:32
 19/25 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig igenis állj mérlegre minden nap. Ne parázz rajta, a terhesség nem a fogyókúra ideje, de mérd, hogy milyen ütemben hízol, és ezt a terhességen kívül is csináld, jó, ha kontrollálod magad, tetten tudod érni, ha esetleg úgy ettél és fel is jött egy kiló. Amúgy meg szerintem is álljatok le a fehér kenyérrel és vegyetek helyette teljes kiőrlésűt, ez utóbbi ugyanis annyival egészségesebb a fehérnél, mint a nem dohányzás a dohányzásnál. Eleinte hiányzik, de, de le lehet szokni. Nézz utána, hogy mi teljes kiőrlésű és mi az, ami csak úgy tűnik. (a barna kenyér pl nem jobb, egy csomót csak szineznek barnára) Gyümölcsöt nyugodtan egyél, dinnyét pedig számolatlanul, abban 29 kalória van 100 grammban, de a sárgadinnyében is. Írták, hogy nézz utána a cukrosok terhesdiétájának, nagyon jó ötlet!
2010. aug. 11. 21:46
 20/25 anonim ***** válasza:

Ugyan ezek voltak a paramétereim.

34 hetes vagyok, a baba 2700 g-os, és én 5 kg ot híztam eddig. a derekam vékonyabb mint terhesség előtt volt!

Ne keseredj el, hidd el, alig fog fölmennii valami....

2010. aug. 11. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!