Ma voltam először védőnőnél, megmérte a súlyom. :S Mit tehetnék?
178 cm vagyok,és ma derült ki,hogy 105 kg!!!!!Itthoni mérleg ezekszerint csal,mert háromhete 102 kilót mutatott,és mostanra 100 kilót!Erre 105 vagyok!Azt mondta a védőnő,h nem szabad híznom!Ettől bepánikoltam!Ezt ugyan hogy oldjam meg?!Diéta?Ott lesz a baba súlya is majd,a magzatvíz,placenta,stb...
Akik túlsúllyal kezdték a terhességüket,mennyit híztatok,és mit csináltatok?? Baj lesz,ha mégis fogok hízni?
Minden választ köszi.
Egy 9 hetes kismama
Ezért gondoltam megkérdezlek titeket,h mit gondoltok,főleg azok válaszára lennék kíváncsi akik már át is estek a "túlsúlyos" terhességen!
Félek,h baj lesz ha még hízom,ezért megpróbálok mindent,h kevesebb legyen a hízás!
Régebben is próbáltam pár diétát,és 2-3 kilónál többet nem tudtam fogyni!Ezért gondolom,h mostmeg fog sikerülni,nem vagyok az a fajta! :(
Utolsó ne haragudj-de szerintem a 60 és a 105 kiló össze sem hasonlítható.
Én is 60 kiló vagyok. Soha senki nem vette észre ha felszedtem pár kg-ot, szóval neked sas ismerőseid vannak :)
Én az első terhességemmel 8 kg-ot híztam, de az elején fogytam 4-et.
A másodikkal 18-at, de az elején szintén fogytam 4-et. Még erre sem mondott se a doki, se a védőnő semmit-mert lényegében nem látszott. Csak akkor vették észre, ha szembe álltak velem-a hasamon.
MOst a harmadikat várom, 10 hetes vagyok -1,5 kg-nál tartok... Kiderül a végére. Én nem aggódom, de nekem nem is igen van miért.
Te is ez a fajta vagy-viszont a kérdező nem.
Szóval, ezek a példák nem sokat segítenek-szerintem.
Először is nem szabad hogy állandóan a súlyoddal foglalkozz, nem szabad idegeskedni miatta...Ha idegeskedsz az nem jó a babának. Rajtam is volt felesleg amikor teherbe estem, 156 cm vagyok és 68,8 kg-val kezdtem.Nagyon hízékony vagyok, meg is ijedtem amikor vetélés veszélye miatt 13.hétig szigorúan feküdnöm kellett, gondoltam majd felszaladnak a kilók. De érdekes módon nem híztam a 16.hétig. Most vagyok 29hetes és eddig 9kg jött fel. Sem a védőnőm, sem az orvosom nem mondta hogy ez sok lenne. Viszont anyukám cukros és nekem felső határ lett a terheléses cukorvizsgálat eredménye, így már egy hónapja 160gr-os szénhidrát diétán vagyok. Ez alatt az egy hónap alatt 1,5 kg jött fel, ami a dokim szerint nem hizás (baba súlya, méhlepény növekedése, magzatvíz).
Ajánlom neked is ezt a diétát. Ahogy egy előző válaszoló írta, a lényege az, hogy néhány ételt csökkentsünk, vonjunk ki az étrendünkből: kenyér, tészta, burgonya.
De nem szabad drasztikus fogyókúrába fognod! A picinek sok-sok tápanyagra, vitaminra van szüksége! Mindent enni kell,csak mértékkel!
Boldog babavárást kívánok Neked!
29h km
Szia!
Jelentem, 178 cm vagyok, és 114 kg-val kezdtem a terhességet. (Igaz, hogy senki nem hiszi el, hogy ennyi a súlyom, mert nem a háj sok, hanem erős a csontozatom. Első mérésnél 3 különböző ember mért, hogy tényleg annyi vagyok-e.:)))))
De most már 37+3 hetes, és összesen csak 5 kg-ot híztam.
Ha nem eszel ész nélkül, nem lesz semmi baj. És ne méregesd magad folyton, mert az eléggé idegörlő. Ne hagyd, hogy megijesszen a védőnő. Én mondjuk megmondtam neki, hogy ha egyszer is megemlíti a súlyom, nagy cirkusz lesz. Amíg a baba egészséges, és az eredményei jók, addig hagyjon békén.
Boldog és egészséges babavárást Neked!
Ugyan ezek voltak a paramétereim.
34 hetes vagyok, a baba 2700 g-os, és én 5 kg ot híztam eddig. a derekam vékonyabb mint terhesség előtt volt!
Ne keseredj el, hidd el, alig fog fölmennii valami....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!