Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek miért vetik azt...

Szerintetek miért vetik azt meg, ha 22 évesen a férjemmel gyereket szeretnénk vállalni?

Figyelt kérdés

Sokmindenki azt mondja, hogy "ó van rá még idődök". Még ha anyámék vagy anyósomék nyakán élnénk, pedig már 2 éve együtt elünk, saját házunk és autónk is van.

Mihez vagyunk fiatalok? Az élethez? Nem értem.

2020. nov. 10. 10:38
1 2 3 4 5 6
 51/59 A kérdező kommentje:
Ja, es persze hogy nincs tapasztalatom, hiszen meg nem szultem, nincsen gyermekem, honnan lenne mar tapasztalatom?
2020. nov. 10. 14:27
 52/59 anonim ***** válasza:
100%

Sokakat ez a hurráoptimizmus segít át a nehéz időszakokon, és emiatt rázzák ki a kisujjukból a kisbabás időket is. Igazad van abban, hogy sokan éretlenül gondolkodnak és jól pofáraesnek később, de valaki pedig 40 fele érzi jobban tehernek az egészet, pont amiatt, mert megszokta a kényelmes, gyerek nélküli életet, fogy a türelme is, stb. míg egy 20-asnak sokszor könnyebb ez, testileg-lelkileg rugalmasabb, könnyebben regenerálódik szülés után. Ha hiszed, ha nem, rengeteg pozitívum és negatívum van mindkét oldalon, fölösleges egyik vagy másik mellett kampányolni.

2020. nov. 10. 14:28
 53/59 anonim ***** válasza:
51%
Amúgy azt nem értem minek is írta ki a kérdező ezt a kérdést ha már úgyis eldöntötte. Van egy barátnőm, szintén 22 évesen meg volt őrülve, hogy gyereket akar, most már örül hogy nem ugrott bele
2020. nov. 10. 15:02
 54/59 anonim ***** válasza:
75%

Érdekesen megoszlanak itt a vélemények mikor ideális gyermeket vállalni. Hm nos ha MO-n akarsz élni kb soha. Nem tudsz nőként kitermelni annyit hogy önállóan hitel mentesen vegyél házat, legyen tartalékod, legyen munkahelyed és még autód is. Kivéve ha a szüleid nem segítenek. Nos ez nem mindenkinek adatik meg így úgy gondolom mindenki abból gazdálkodik amilye van. Ha a kérdező készen áll egy gyermekre most jön hogy “de nem tudja mire vállalkozik”, valóban de megfogja tudni, mert egy gyermek születésével egy anya is megszületik. Lehet az 15-25-30-35 éves nő. Érdekes ha fiatalabb anyukák nem szólják le a 30-35 éves anyukákat. Pedig ők is mondhatnák hogy már minek neki gyerek mire felnő fél lábbal a sírban lesz. Mégis sokszor a fiatalon szülő nőket bántják nem életkorban merül ki az anyaság. Ha meg valakivel közösen vállalok gyermeket abba benne van hogy elváltok, de 30x évesen is benne van! “De akkor jobban eltudod tartani” hazugság.

Én is annyi idős voltam amikor gyermeket vállaltam a férjemmel mint a kérdező. Bizony elköteleződtünk mert közös hitelt vettünk fel amiből megépítettük a közös otthonunkat. Egyikünk se tervez válni ha meg igen hát ezt dobta a gép. Nem fogom rettegésben leélni az életemet hogy ugyan mikor válunk el. Azért vállaltunk gyermeket mert mi így szerettük volna, fiatal szülőként. Könnyebben bírom idegileg is mind fizikailag is. És igen én a másik véglet vagyok mert nem akarok 35fölött szaros pelenkát cserélni. Hanem akkor már a tini gyerekeimmel nyaralni, békében élni és majd fiatal nagymama lenni :)

Az egyik fele már bejött 🤷🏼‍♀️😊

2020. nov. 10. 15:36
 55/59 anonim ***** válasza:
8%

Kérdező te vagy aki cikinek gondolja hogy egyszerre terhes az anyósával?

Tehát ha jól értem a FÉRJEDNEK van saját háza, nem nektek(neked nincs benne részed, nem adtál bele pénzt)

2020. nov. 10. 17:42
 56/59 anonim ***** válasza:
80%
jajj,istenem,de sok itt a munkamanias,okos ember!! Tegy amit akarsz,ahogy erzel. Van pelda-ellenpelda MINDENRE! Ha te fiatalon akarsz babat,hajra. Ha a valaszolok elobb karriert, utazgatast,egzisztenciat,tegyenek ugy! Teged sem ertelek,hogy miert tetted ki ezt a kerdest,a valaszolok meg szimplan szuken latnak,csakis az a jo,ha mindenki az o peldajukat koveti. Hat meg jo hogy! Ha mindenki elobb karriert epitene, hazat venne, kielne magat,nagyreszt csak 35 folotti anyucik es apucik lennenek. Miert baj az,ha vannak fiatal anyukak is? Anyam 23 volt,apam 27. Nem volt sok penzunk,de mindig volt teto a fejunk folott,nem kellett kulonosebben nelkuloznunk,felnottunk tesommal,egyetemre jarunk. Keresztanyam gyujtogetett,mint az itteniek nagy resze, 34 evesen ment ferjhez, kovi honapban mar terhes i volt, mar van 2 gyerek,es a ferjevel kb erzelmek nelkul elnek, a lenyeg szamukra,hogy megvan a haz, gyerekek,ergo teljesitettek minden elvarhatot. Az en szuleim legalabb szerettek is egymast. Ja,lehet engem is nyugodtan fikazni, 21 vagyok, 4 eves kapcsolatba karacsonykor fogok babat szulni ;)
2020. nov. 10. 17:58
 57/59 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is mindenki ki volt akadva. :) Ugyanezeket az érveket hallgathattuk naphosszat. Azóta eltelt 20 év, mindegyik elvált, van aki többször is, mi még midnig együtt vagyunk, most már 4 gyerekkel, nagyon boldogan. Nem kell a károgókra hallgatni, a többség csak a saját bizonytalanságát vetíti ki rád.
2020. nov. 10. 18:48
 58/59 A kérdező kommentje:
Nem vagyok terhes se anyosommal se egyedul :D igen, mert mar akkor meg volt neki a haz,mielott osszehazasodtunk volna. Sot, meg tervben sem volt a hazassag akkor. :)
2020. nov. 10. 19:38
 59/59 A kérdező kommentje:
56os gratulalok boldog babavarast! :))))
2020. nov. 10. 19:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!