Óriás baba... de mitől?
Sziasztok! A 34. Hétben vagyok, ma voltam orvosnál. A kisfiam 3 kiló, és a fejkörfogata 91,6 mm.
A családunkban mindenki normál mérettel született, a lányom például 3000 gramm és 51 centi volt. Én 3100 gramm és 48 centi voltam, a férjem 3200 gramm környékén... hogy a francba lesz a fiam ekkora?
21 mivel meg egyszer mondom, az ÁTLAG 3500 ezért tulhordassal a tieid voltak átlagnál kisebbek. Ennyi. Nem kicsi egy 4 kilós újszülött, de nem számít már extrémnek. A fölött, ahogy valaki írta, már nagynak számít. Régen kisebbek voltak a gyerekek ma meg már nagyobbak. De nem mindenki cukros, szóval kár belemagyarázni azért mindenbe, hogy abnormális.
Barátnőm kisbabaja 4 kiló feletti volt, nem volt cukros. Most egy éves és akkora a gyerek, mint egy kétéves. Szülei se kicsik. És nem kövér, csak nagy. En fiam 3910-zel született és 8 honaposan volt akkora mint a környezetünkben az egy évesek, holott amúgy mindössze 50cm volt születésekor. Hozzáteszem, hosszra érte utol az egy éveseket, mert kilóra talán most érte el a 8 kilót 9 honaposan. Szóval azért túl sokmindent nem jelent. Megváltozott a világ, átlagosan nagyobbak a csecsemők. Ebből a szempontból semmit nem jelent, hogy a tieid tulhordassal kisebbek lettek az átlagnál.
Köszönöm a válaszokat. Én igazából attól ijedtem meg, hogy neki nincs-e baja, hogy ilyen gyorsan fejlődik. Gondolok itt az autizmusra, vagy hogy ő nehogy cukorbeteg legyen. :/
Beszéltem azóta több anyukával, tényleg sok ilyen baba van, csak nekem furi a lányom után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!