Ha nagyobb korábban fog megszületni?
Szia!
Pont én is most kérdeztem, hogy mekkora lesz a baba a végére, mert 3 héttel nagyobbat mérnek nekünk is mindig, de ettől nem fog hamarabb születni, az a dátum lesz a mérvadó, amit az első trimeszterben számoltak ki nektek...
Boldog babavárást...
Tehát teljesen mindegy, hogy mekkorák a baba méretei akkor is az utolsó menstruáció alapján számolnak?
(Ja nálam nem módosítottak a 12. heti genetikai ultrahangnál sem pedig ott is 2 héttel nagyobbnak mérték.)
Köszönöm szépen a válaszaitokat.
Én azért még reménykedem, hogy nem lesz óriás baba (elvileg genetikusan átlagos méreteket kennene, hogy örököljön).
Szép napot kívánok mindenkinek!:)
Nalunk 3 hetes kulonbsegnel valtozott a fogantatas es a szules varhato idopontja.Az elso vizsgalaton amikor menzi szerint 6 hetesnek kellett volna lennie 9 hetesnek mertek,es eleve az elozo menzim idopontja kerult be tampontnak.Ahhoz kepest pedig 1 hettel kisebb.A szules varhato idopontjat pontosan a baba korahoz igazitottak.
Az utolso menzim mint kiderult nem volt "igazi", bar rovidebb ideig is tartott.
Nekem tegnap úgy magyarázta a doki (ha jól értettem), hogy az első trimeszterben a babák egyformán fejlődnek, és utána lehet már eltérés a méretek között, ezért az első trimeszterben mért adatok a mérvadóak...
Nekünk pl úgy volt, hogy a menszim szerint mentem a 12 hetes uh-ra, akkor akkora is volt a babánk, mint egy 12 hetes magzat (vagy akkor még lehet embriónak hívják, nem tudom :) ), majd a 18 hetesen már 19 hetes méretei voltak, voltunk 21 hetesen 4d-n, akkor 23-4 hetesnek volt megfelelő, 30 hetesen 32-3 és most 32 hetesen 35... :D (oka volt, hogy ilyen sokszor voltunk uh-n)
Remélem jól értettem és nem vezetlek félre :)
4es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!