Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor induljak el a kórházba?

Mikor induljak el a kórházba?

Figyelt kérdés
Budapesten fogok szülni a Bajcsyban, de vidéken lakom (200km-re). Ráér akkor elindulnom, ha érzem itt az idő, vagy előtte költözzem Pestre? Vagy egyéb ötlet? Első baba lesz.
2008. nov. 28. 13:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sógornőm 2 éve szült szintén a Bajcsyban, kb. 70 km-re laknak Pesttől, így a kiírt időpont előtt 1 héttel hozzánk költöztek a szülésig a párjával (akkoriban még mi is Pesten laktunk). Hanyadik hétben vagy? Mert ha meg tudod oldani, akkor szerintem te is sokkal nyugodtabb leszel, ha Pestről indultok. 200 km nagyon sok, az meg szerintem csak mendemonda, hogy az első gyereket tart a leghosszabb ideig megszülni, mert ismerek olyat 8igaz, neki indították a szülést), aki az első (4 és fél kilós) kisfiát 2 óra alatt megszülte. Amúgy én is a Bajcsyban szültem az első kislányomat és a másodikat is ott fogom, mi most 20 km-re lakunk Pesttől. Melyik orvosnál fogsz szülni? :) 38 hetes
2008. nov. 28. 13:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én 100km-re lakom a kórháztól ahol szülni fogok, egyébként én is Budapesten szeretnék. Most vagyok a 39-dik hétben, és én is ideges vagyok hogy hogyan fog lezajlani ez az egész folyamat, mikor induljak stb. Én is gondoltam arra, hogy előtte pár nappal megyek Bp-re, de a szülést ugye nem lehet kiszámitani, és én inkább itthon maradnék. Szóval én csak akkor indulok, ha itt az idő. Nekem azt mondta az orvosom és a szülésznőm is, hogy az első babánál azért eltart egy darabig a szülés, szóval ne essünk pánikba, bőven bele fogunk férni az időbe még akkor is, ha esetleg a magzatviz folyik el először!
2008. nov. 28. 13:13
 3/8 A kérdező kommentje:

26. héten vagyok, Nagy László doktornál fogok szülni.

Sajnos nekünk nincs olyan ismerősünk akinél lakhatnánk, meg nem is nagyon van kedvem az utolsó időkben idegen helyen lenni, de semmiképp sem akarok abban a városban szülni ahol lakom. Köszönöm az ötleteket.

2008. nov. 28. 13:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Háát... bátor vagy, az biztos. Nekem 1. bébim 3 óra alatt meglett. De úgy, hogy felébredtem a fájásokra éjjel, és 3 óra múlva már sírt. Persze vannak jelek. Nagyon figyelj: erős deréktáji fájdalom, kisugárzik. Hasmenés. bármilyen erősebb folyás. ezek mind a szülés jelei lehetnek, akár 1-2 nappal előbb. De sajnos nem törvényszerű, hogy vannak.

Ha bármit tapasztalsz, szerintem azonnal indulj, legfeljebb bent tartanak, de az is jobb, mintha nem értek be....

2008. nov. 28. 16:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Nagyon figyelj a jelekre, fájdalom, folyás, ahogy leírták már! Mást nem tudsz tenni, mert hacsaknem egyik vizsgálat után biztonságképp nem engednek haza a vége felé, nehéz előre kiszámolni.és 200 km az nem kevés! autópályás szakasz van? én lehet, hogy inkább befeküdnék a kórházba előbb... de én elég parás vagyok:s
2008. nov. 28. 17:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Dokiddal mindenképp konzultálj majd, hogy szerinte előbb jön-e a baba, vagy kivárja a 40 hetet. Ha előbb jön, akkor érdemes már a 38. héten kérned, hogy fektessen be a kórházba, mert 200 km tényleg sok, ráadásul sajnos Magyarországon az a helyzet, hogy ha leesik 2 csepp csapadék (mindegy, hogy hó vagy eső), akkor egyszerűen megbolondul a forgalom. És igen, rengeteg példa van arra, hogy az első baba is pár órán belül megszületik!
2008. nov. 29. 11:25
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2008. nov. 29. 22:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az orvos is nehezen tudja megmondani, hogy kivárja-e a baba a 40 hetet, csak tippelni tud. A szülés beindulásának okát nem tudni... Persze vannak esetek, amikor a méhlepény érettsége, vagy egyéb miatt megjósolható, hogy mi lesz, de az esetek többségében egyik orvos sem meri felvállalni az ilyen jóslást, de tud segíteni, hogy mi lenne a jobb! Mindenképp vele kéne megbeszélni. Sok sikert és könnyű szülést, jó egészséget nektek!
2008. nov. 30. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!