Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetesen mondtátok el a...

Hány hetesen mondtátok el a főnöknek, hogy babát vártok? Hogy fogadta?

Figyelt kérdés

Én körülbelül a 14-15. héten tervezem elmondani, de már előre tudom, hogy ki lesz akadva, mert ez egy kis cég, csak páran vagyunk, a másik kolleganőm is pont most lett terhes (még azt se tudja, hogy ő nem is tervez jönni egyáltalán 12. hét után) és a mi munkánkat nem igazán tudja senki ellátni, nem is könnyű beletanulni...

Szóval, biztos sokkoló lesz számára, hogy mindketten elmegyünk, bár a kolleganőmről tudta, hogy babaprojektben vannak, de azt hitte, én veszem majd át ennek a kolleganőnek a helyét, szóval... hát értitek.

A cégnek nyilván gondot fog ez okozni, tudom, ezért is tartok kicsit tőle, hogy elmondjam, nem akarok utána folyton feszültségben meg veszekedésben ülni bent. De nyilván addig sem húznám, míg határozottan látszani kezd, mert kib*szni sem akarok a céggel.

2020. szept. 26. 07:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
91%

A 12. heti UH után terveztem elmondani, de végül a 6. héten voltam kénytelen, részben mert irdatlan rosszul voltam, és szerettem volna, ha a főnököm tudja, miért rohangálok folyton orvoshoz, illetve már kezdték tervezni a következő évi céges utazásokat, én pedig biztosan tudtam, hogy terhesen nem utazok sehova munkaügyben, de meg értelme sem lett volna nekem mennem a partnerekhez, ha utána pár hónappal már nem is velem fognak dolgozni.

A te esetedben szerintem az korrekt, ha az UH után, mikor már minden rendben, elmondod a terhességet, de nem lépsz le rögtön. Azért nehogy már 4 hónap alatt ne találjanak a kolléganőd és a te helyedre valakit. Én úgy mentem el egyébként, hogy az utolsó hetekben írtam egy csomó tréninganyagot, képekkel, egyértelmű leírásokkal, egyrészt hogy a munkánkban mik az alapok, másrészt egy kis segítséget, lépésről-lépésre tennivalókat a gyakran felmerülő problémák megoldására. Azokkal felvértezve, meg miután személyesen is átbeszéltünk egy csomó mindent a helyettesemmel, úgy gondolom, hogy kis kreativitással és intelligenciával teljesen jól megállja a helyét bárki. A magam részéről így korrektnek éreztem a távozásom, pedig az én főnököm is egy kicsit beijedt, mikor először hallotta a hírt.

2020. szept. 26. 11:53
 12/13 anonim ***** válasza:
52%
20 hetesen, jól fogadta. Megígértem, hogy maradok, amíg tudok. Kiírt előtt 1 héttel mentem CSED-re, mert már nagyon fájt mindenem.
2020. szept. 26. 22:58
 13/13 anonim ***** válasza:
Egy munkatársammal szinte egyszerre estünk teherbe (1 hét különbséggel szültünk) ha jól emlékszem olyan 10 hetes voltam, amikor elmondtam a cégnél. Azt terveztem, hogy amíg lehet, dolgozok, de kb 5 hónaposan sokszor rosszul voltam, és hirtelen már ott toporgott az utódom, konkréten elküldtek táppénzre. Betanítani, átadni sem volt lehetőségem, pedig könyvelőként dolgoztam. Akkor ismertem meg igazán a főnökséget és a munkatársaimat.
2020. szept. 28. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!