Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hetes babás vagyok. Mit...

7 hetes babás vagyok. Mit lehet enni? Szeretem a borsót meg a kelkápit, de azt hallottam nem ajánlott.

Figyelt kérdés
2008. nov. 27. 18:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szabad enni borsót is és kelkáposztát is, csak mértékkel, mert felfújnak. Nem szabad enni olyan dolgokat amiben nyers tojás, nyers hús van, és penészes sajtokat.
2008. nov. 27. 18:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

CSak a penicillines penészes sajtokat nem szabad.

Bár nálunk a védőnőazt mondta, hogy ha én nem vagyok penicillinérzékeny akkor azt is ehetek.

A többi az tényleg fúj, én még lencsét is ettem, arra jó volt, hogy hasmenést csinált.

2008. nov. 27. 18:46
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. A mindenféle "jó tanács" már teljesen összezavart.
2008. nov. 27. 18:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Kitől hallottad?

És miért ne lehetne? A puffadás miatt?

Nagy eséllyel mástól is fogsz puffadni, mindenki így kezdni szinte a terhességet. Majd ha szoptatsz, ráérsz akkor kerülni az általad említett ételeket, én a helyedben nem mondanék le róluk...

Egyébként nyers húsokat, nyers halakat, pasztörizálatlan tejet, tejterméket, penészes sajtokat, nyers tojást kell kerülni, illetve minden olyan ételt, amelyekben ezek benne vannak. A májat, májból készült ételeket sem ajánlották nekem nagyobb mennyiségben, ha megkívánod eheted, de ne élj csak azon. Hirtelen ennyi jut eszembe.

Kávézni, teázni is lehet mértékkel, ha nem túl magas a vérnyomásod.

Aztán majd menetközben kiderül, hogy mit nem bír még a gyomrod, én például már nem bírok szénsavas dolgokat inni a harmadik trimeszter eleje óta, annyira ég a gyomrom. A szörptől pedig áll a szőr a hátamon, megutáltam terhesség alatt, hogy miért, azt nem tudom.

2008. nov. 27. 18:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
9 hetes terhes vagyok,mindent eszek amit megkivánok,ami nem esik jól,agy nem tesz jót,azt szerintem ugysem kivánja ilyenkor az ember.A nyers tojást és hust én is hallottam,az első 3 hónapban szerintem még az üres tea is felfuj,engem legalábbis biztos,estére akkora a hasam,mint egy lufi :)
2008. nov. 27. 18:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Anyóstól anyutól kolegától.Köszönöm a válaszokat! Boldog babavárást!
2008. nov. 27. 19:01
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 13 hetes terhes vagyok. Az elején mindig kelkáposzta főzeléket és paradicsomoskáposztát ettem, mert hihetetlenül kivántam őket :-)
2008. nov. 27. 19:07
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én semmit sem vontam meg magamtol a penészes sajton ,meg a nyers tojàson kivül.

Zöldségfélét meg szerintem különösen ajànlott enni.

Engem is rémisztgettek annyi mindennel,hogyha mindent betartottam volna,akkor szinte semmit se ennék a mai napig.

Igenis ami jol esik azt enni kell!

2008. nov. 27. 20:11
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A káposztának magas a folsav tartalma. Ha nem zavar, hogy felfúj, akkor egyed nyugodtan. A fentebb felsorolt nyers dolgok, tojás, stb a nem javasolt. Ezek csak azért, hogy ne fújjanak föl Én így is, úgy is fel vagyok fújódva, úgyhogy eszek puffasztó zöldségféléket is.
2008. nov. 27. 20:26
 10/10 anonim ***** válasza:
amit csak megkívánsz! ha meg felfújódsz, akkor tudod hogy máskor nem eszed, de most lesz egy jó napod!
2008. nov. 27. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!