Szeretnék táppénzre menni és veszélyeztetett terhesnek kiíratni magam, több okból is. Kinek a hatásköre ez? Nőgyógyász vagy házi orvos?
Most vagyok 7 hetes terhes. Ha a nőgyógyász hatásköre ez, akkor mit mondjak, miért szeretnék? Megkell indokolnom, vagy csak valós okkal lehet veszélyeztetett terhesnek lenni?
Jár ez valami plusz nehézséggel nekem a későbbiekben?
Engem a házi orvos kapásból kiírt, az előzmények miatt. Utána én kértem, hogy betöltött 12 hét után mehessek dolgozni.
Hivatkozhatsz sok dologra, kiirnak.
Teljesen megèrtelek. Tőlem a 12 hèten megkèrdezte a nőgyògyàsz meddig szeretnèk dolgozni. Szerintem simàn szòlj neki, hogy stresszes a munkàd ès szeretnèl tàppènzre menni. Ő ad papìrt, amit alapjàn a hàziorvosod tàppènzre vesz.
Boldog babavàràst!
Még jó, hogy saját vállalkozásom van, és ugyanúgy dolgoznék.
Tehát duplán csalsz.
Nőgyógyász javaslatára (tehát ő állít ki papírt) a háziorvos vesz 9-s kóddal táppénzre. 2 hetente kapod a tápos papírt.
Hogy kit mondj? Nos ha a nődokidnak nincs zabszem a fenekében elmondod neki egyenesen miért szeretnél tápra menni amennyiben nincs igazi orvosi indoka.
Ha van akkor meg auzomatikusan neki kellene elmondania, hogy menj tápra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!