Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szeretnék táppénzre menni és...

Szeretnék táppénzre menni és veszélyeztetett terhesnek kiíratni magam, több okból is. Kinek a hatásköre ez? Nőgyógyász vagy házi orvos?

Figyelt kérdés

Most vagyok 7 hetes terhes. Ha a nőgyógyász hatásköre ez, akkor mit mondjak, miért szeretnék? Megkell indokolnom, vagy csak valós okkal lehet veszélyeztetett terhesnek lenni?

Jár ez valami plusz nehézséggel nekem a későbbiekben?

2020. szept. 12. 08:10
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem ha magàtól nem mondja h veszélyeztetett vagy akkor felesleges. Azt hiszed jó dolog magas rizikóban lenni?
2020. szept. 12. 08:22
 12/30 anonim ***** válasza:
82%

Engem a házi orvos kapásból kiírt, az előzmények miatt. Utána én kértem, hogy betöltött 12 hét után mehessek dolgozni.

Hivatkozhatsz sok dologra, kiirnak.

2020. szept. 12. 08:24
 13/30 anonim ***** válasza:
68%
Nőgyógyász ír ki, vagy nőgyógyász javaslatára a háziorvos. Mindenhol más a szokás. Ahova én jártam gondozásra, ott a nőgyógyász tartott táppénzen. Nem kérdezősködnek. Ha kéred, kiírna, de csak akkor tudnak táppénzre venni terhesség miatt, ha már van szívhang. Bár hét hetesen gondolom van.
2020. szept. 12. 08:38
 14/30 anonim ***** válasza:
78%

Teljesen megèrtelek. Tőlem a 12 hèten megkèrdezte a nőgyògyàsz meddig szeretnèk dolgozni. Szerintem simàn szòlj neki, hogy stresszes a munkàd ès szeretnèl tàppènzre menni. Ő ad papìrt, amit alapjàn a hàziorvosod tàppènzre vesz.

Boldog babavàràst!

2020. szept. 12. 08:38
 15/30 anonim ***** válasza:
98%
Kiíratod magad táppénzre, majd dolgozol saját vállalkozásban... ész az van. Csak ne lepődj meg, ha jövőre kopognak táppénzcsalásért.
2020. szept. 12. 08:39
 16/30 anonim ***** válasza:
81%
Nálam a háziorvos és a nőgyógyász is indokolatlanul, de rögtön táppénzre vett volna, legalábbis kérdezték, hogy akarok-e. Szóval biztos megoldható minden.
2020. szept. 12. 08:40
 17/30 anonim ***** válasza:
31%
A felülvizsgáló főorvosé. Remélem.
2020. szept. 12. 08:41
 18/30 anonim ***** válasza:
88%

Még jó, hogy saját vállalkozásom van, és ugyanúgy dolgoznék.

Tehát duplán csalsz.

2020. szept. 12. 08:42
 19/30 anonim ***** válasza:
68%

Nőgyógyász javaslatára (tehát ő állít ki papírt) a háziorvos vesz 9-s kóddal táppénzre. 2 hetente kapod a tápos papírt.

Hogy kit mondj? Nos ha a nődokidnak nincs zabszem a fenekében elmondod neki egyenesen miért szeretnél tápra menni amennyiben nincs igazi orvosi indoka.

Ha van akkor meg auzomatikusan neki kellene elmondania, hogy menj tápra.

2020. szept. 12. 08:53
 20/30 anonim ***** válasza:
49%
Kit helyett mit mondj 😅🙄
2020. szept. 12. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!