Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Üzemorvosnál el lehet titkolni...

Üzemorvosnál el lehet titkolni a terhességet?

Figyelt kérdés
Nálunk a munkahelyen évente egyszer kötelező az üzemorvosi vizsgálat. Amikor menni kell majd, akkor 8 hetes leszek, de a munkahelyen csak a 12. héten szeretném elmondani.
2020. szept. 11. 08:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
96%

Akik szerint etikátlan megundorító, kicsit gondolkozzanak el.

Én például 7 hetesen elmondtam, majd 11 hetesen elvetéltem. Van ahol ilyenkor repül az anyuka, mert gyereket szeretne, és ők kapnak a lehetőségen, hogy kirakják, mert még sem terhes, de majd akar gyereket. Amúgy is ezt szokták mondani, hogy a 12. hetet érdemes megvárni.

2020. szept. 11. 10:19
 12/19 anonim válasza:
75%
Nem ajánlom.
2020. szept. 11. 10:20
 13/19 anonim ***** válasza:
42%
Nem értem ezt a 12 hetezést, mintha ott nullára zuhanna a baj lehetősége. Nem sokkal nagyobb a rizikó egészséges terhességnél a 10. héten, mint a 12-en... Sajnos láttam már egészséges 12. heti genetikai UH-s magzatot a 14. hétben szívhang nélkül... (Ne így legyen, nyilván, de erre hivatkozva egy ORVOS előtt titkolózni tök hülyeség.)
2020. szept. 11. 10:33
 14/19 anonim ***** válasza:
95%

Köteles vagy elmondani, nyilatkozol róla, hogy nincsen eltitkolt betegséged, illetve bármi, ami az egészségeddel kapcsolatos. Az üzemorvos terhesség esetén tehet javaslatot a többi eredményed és az állapotod tudatában akár arról, hogy másik munkakörbe kell kerülnöd.

Ha nincs ilyen tényező, akkor a munkáltató csak azt az információt kapja meg, hogy alkalmas vagy a további munkavégzésre. Semmilyen eredményedről (vér, vizelet stb) nem számol(hat) be a munkaadónak!

2020. szept. 11. 10:38
 15/19 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem attól függ,hogy milyen munkakörben dolgozol. Ha pakolós emelgetős szerintem ne titkold el. En már 8 hetesen elmondtam, hogy babát várok bár a munkaköröm miatt, hogy ne emelgessek.
2020. szept. 11. 10:58
 16/19 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk rákérdeznek, meg még egy csomó egyéb dologra is, még a szívemet is vizsgálták, UH, vér, vizelet, full kórkép... (egy mezei irodai dolgozó vagyok). Szerintem én nem tudnám eltitkolni. Bár még ha ki is derül, az üzemorvost is köti az orvosi titok tartás, neki csak azt kell megállapítania, hogy alkalmas vagy e a munkavégzésre vagy sem. És a papírra is ennyit írnak, hogy alkalmas.
2020. szept. 11. 11:31
 17/19 anonim ***** válasza:
84%
Ha nincs ráutaló vizsgálat, akkor igen. De pl. nálunk tüdőszűrő is volt, és terhesen azt nem lehet. Nem tudják a munkahelyeden, hogy babát akarsz? Ha rákérdeznek, akkor mondd azt, hogy próbálkoztok és lehet, hogy már terhes vagy, ne végezzenek olyan vizsgálatot, amit veszélyeztetné a magzatot. Ha vizelet mutatná ki, akkor meglepődsz, hogy de jó.
2020. szept. 11. 12:18
 18/19 anonim ***** válasza:
20%
14-es, hát nem számolhat be, de lehet, mégis be fog.
2020. szept. 11. 12:19
 19/19 anonim ***** válasza:
82%
el lehet titkolni,de nem érdemes.orvosi titok tartás kötelezi
2020. szept. 11. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!