Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Üzemorvosnál el lehet titkolni...

Üzemorvosnál el lehet titkolni a terhességet?

Figyelt kérdés
Nálunk a munkahelyen évente egyszer kötelező az üzemorvosi vizsgálat. Amikor menni kell majd, akkor 8 hetes leszek, de a munkahelyen csak a 12. héten szeretném elmondani.
2020. szept. 11. 08:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
65%
El hát. Nálunk az egyik ex-kolléga a hathónapos terhességét titkolta el a munkavállalása kezdetén, és fizikai munkakörbe került. Három hét múlva megszült az idiótája.
2020. szept. 11. 08:38
 2/19 anonim ***** válasza:
21%
Remélem nem
2020. szept. 11. 08:38
 3/19 anonim ***** válasza:
27%
Ez nagyon etikátlan, undorító dolog. Akinek ennyire trükköznie kell, mert másképp nem tudja eltartani a gyereket, az ne szüljön.
2020. szept. 11. 08:42
 4/19 A kérdező kommentje:

Mi az undorító abban, hogy csak a 12. héten szeretném majd elmondani?

Nem most kezdtem a munkahelyen, csak most esedékes az ébenkénti üzemorvosi vizsgálat, szóval nem egy új munkahelyre mentem oda terhesen.

2020. szept. 11. 08:48
 5/19 anonim ***** válasza:
83%

" Akinek ennyire trükköznie kell, mert másképp nem tudja eltartani a gyereket, az ne szüljön."

Mármint mi ebben az undorító? Hogy ha valakivel gond történne a 12. hét előtt és kirúgnák, mert kiderül, hogy nem akar maradni a cégnél, és munka híján nem tudja eltartani a gyereket, abban mi a fura? Miből kéne eltartni, ha nem a munkából és a ledolgozott munkaidő után járó támogatásokból?

2020. szept. 11. 08:53
 6/19 anonim ***** válasza:
91%

Nincs ebben semmi undorító, én is akkor mondtam el bent... és nem azért, mert féltem hogy kirúgnak, vagy mert nem tudtam volna eltartani, hanem azért, mert az első 3 hónapban még kis túlzással bármikor jöhet egy spontán vetélés pl...

A kérdésre válaszolva, a 8 hetes terhesség nem látszik rajtad, az üzemorvos meg valószínűleg nem fog sem ultrahangot csinálni, sem véletlenszerűen rákérdezni, hogy "amúgy maga nem terhes?" :) Úgyhogy el lehet titkolni, igen.

2020. szept. 11. 08:55
 7/19 anonim ***** válasza:
14%
Köteles vagy bejelenteni az egészségedet érintő változásokat amúgy.
2020. szept. 11. 09:03
 8/19 anonim ***** válasza:
97%
Attól függ, hogy van-e vizeletvizsgálat. (Anyukám munkahelyén van, nálunk nincs.) De szerintem felesleges, köti az orvosi titoktartás és szólhatsz is neki, hogy még pár hetet várnál a bejelentésig.
2020. szept. 11. 09:03
 9/19 anonim ***** válasza:
95%
Én nem mondanám el, hacsak nem kérdez rá direkt. Utólag mondhatod, hogy 8 hetesen még nem tudtad... - inkább az az undorító, hogy egy nőnek sakkoznia kelljen, hogy egy gyerek miatt ne rúgják ki a munkahelyén.
2020. szept. 11. 09:12
 10/19 anonim ***** válasza:
97%
De amúgy ha neki el is mondod, vagy rá is kérdez, ő utána akkor sem mondhatja el a munkaadódnak, köti az orvosi titoktartás, ahogy a 8-as is írta.
2020. szept. 11. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!