A babam telen fog megszuletni. Hany fokban kell tartani egy ujszulotett?
Csatlakozom az első hozzászólóhoz. Mi is hasonló hőmérsékletre lőttük be a lakást, mint ők. Igaz, gyakorlatban még nem próbáltuk, mert a babám a héten születik (ha minden igaz). Eleinte mi is azt hittük, hogy plusz fűtést kell majd beüzemelnünk a baba miatt, majd mindenhol azt olvastam, hogy a bölcsőhalál kockázatának csökkentése miatt a szakkönyvek 16-20 fokot írnak alváshoz és 25-öt fürdetéshez. A 16-20 nekem nagyon hidegnek tűnik, ennyire le sem tudjuk "hűteni" a szobát, ugyanis hetekkel ezelőtt kikapcsoltuk a fűtést és így van 20-22 fok a szobában, egy nagyon kiadós szellőztetés után megy le 19-20 fokra, kevesebbet nem is tudunk elérni, mert olyan szögben fekszik a lakás, hogy reggeltől estig ide süt a nap, délelőtt balról süti, délután jobbról és annyi ereje azért még most is van, hogy ablakon keresztül melegítsen. De egyébként sem tudom elképzelni, hogy 16 fok legyen, mert nekem már a 19 is hidegnek tűnik...
És igen, sok függ a babától. Anyukám is mondta, hogy szépek ezek a tervek, de ha a baba fázós lesz, akkor kicsit jobban kell majd fűtenünk, különben sírni fog egész nap. Az sem jó ha melege van, az sem ha fázik.
Szia!
Alváshoz valóban a 18 fok is elég, persze ügyelj rá, hgoy be legyen takarva. Nem kell túltakarni sem, az is káros! Ha a kis tarkója, nyaka jó meleg, akkor tuti nem fázik.
Vegyél egy hősugárzót, fürdetéskor, sőt, ha hideg van nagyon a lakásban, akkor öltöztetéskor, peluscserekor is dugd be pár percre, hogy addig se fázzon meg.
Valaki azt írta előttem, hogy elég egy réteggel több ruha rá, mint amit te viselsz. Ez nem mindig igaz. Ne felejtsd el, hogy ő fekszik, tehát abból indulj ki, hogy rád mennyi ruha kellene, ha te feküdnél, viszonylag keveset mozogva. Ahhoz mérten adj rá egy réteggel többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!