Toxoplasma, fagyasztott hús?
A boltbol vett fagyasztott húsoktól lehet elkapni toxoplasma fertőzest?
Tegnap vettunk elote bepanirozott cordon bleut( mirelit, fagyasztott)
Kisutottuk olajba, de mar a vegén jartam, amikor eszrevettem, hogy nagyon enyhén rózsaszínes volt a hús közepe..22 hetes terhes vagyok, 15 hetesen teszteltek toxoplazmara, negativ lett.
Ha mar le volt fagyasztva ez a hús, akkor az megöli a parazitakat?
Springerlinkez, Publisherhez, NCBi-hoz nagyrészt, előfizetés szükséges, ami, nem mindenkinek elérhető.
Most pl egy kanadai cikket linkelt valaki. Attól, hogy kanadai a kutatócsoport, meg az alanyok, nem különbözik semmitől a magyar toxoplazma fertőzés. Na nagyon kutakodott volna, biztos talál magyar forrást is, de itt nem ez volt a lényeg. Hanem, hogy igazolja, hogy 14 mekkora egetverő butaságot írt.
A szakirodalmi adatbázisokhoz is nagyrészt, licenc szükséges. A magyar kutatócsoportok eredményei is, elsősorban, angolul jelennek meg.
Most felesleges azon fennakadni, hogy valaki angol forrásra hivatkozott.
A lényeg, hogy veszélyes a babára nézve a fertőzés és a linkelt cikk alapján is a legfontosabb a megelőzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!