Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxoplasma, fagyasztott hús?

Toxoplasma, fagyasztott hús?

Figyelt kérdés

A boltbol vett fagyasztott húsoktól lehet elkapni toxoplasma fertőzest?

Tegnap vettunk elote bepanirozott cordon bleut( mirelit, fagyasztott)

Kisutottuk olajba, de mar a vegén jartam, amikor eszrevettem, hogy nagyon enyhén rózsaszínes volt a hús közepe..22 hetes terhes vagyok, 15 hetesen teszteltek toxoplazmara, negativ lett.

Ha mar le volt fagyasztva ez a hús, akkor az megöli a parazitakat?

2020. aug. 23. 11:09
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
7es..Szerintem nem volt előre sütve, mert amikor kivettem a fagyasztobol, kicsot kiolvadt, es nyers volt a hus☹
2020. aug. 23. 11:42
 12/24 anonim ***** válasza:
56%
10 Tévedsz. Ha jobban utána kotorsz a témának, és nem dőlsz be ilyen szövegnek-egyértelműen kiderül.
2020. aug. 23. 11:44
 13/24 anonim ***** válasza:
74%
Semmi bajod nem lesz :) ezek a húsok mind olyan helyről származnak, ami bevizsgált.
2020. aug. 23. 11:51
 14/24 anonim ***** válasza:
92%

9 ne beszélj hülyeségeket. A macska életében egyszer üríti a parazitat és konkrétan a szarját kell megenned ebben a két hétben, amikor véletlen épp uriti. Ellenben mosatlan nyers zöldségeken és husokon vidáman megtalálható. Mikor fog ez baromság kikopni a köztudatból?!

Kérdező. Minden bizonnyal nem ettől fogod elkapni. En is végig negatív voltam, pedig világ életemben volt macskánk sőt meg a gyümölcsöket se mostam soha életemben evés előtt. Nem túl gyakori ám ez. Tartsd be az előírásokat és nem lesz baj. Bolti mirelitből főleg nem.

2020. aug. 23. 12:00
 15/24 anonim ***** válasza:
20%

14

Nincs igazad. Sok kutatás is alátámasztja, amitől a kérdező is tart.

Pl ez

[link]

2020. aug. 23. 12:50
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
14 Itt te beszélsz hülyeséget. Főleg egy olyannak akinek volt gondja toxoplazma miatt, és majd nem elvesztette a gyermekét ez miatt.
2020. aug. 23. 12:52
 17/24 anonim ***** válasza:
78%
16 ha a macskadtól kaptad el, akkor veregesd hátba magad, mert mikor babát terveztél nyugodtan szűrethetted volna a macskát. Rögtön kiderül, hogy negatív e toxora, ha igen, te nem piszkalod. Ennyi. Egyébként bebizonyosodott, hogy macskatol kaptad? Állatorvos leszűrte a kérdéses egyedet és igazolta, hogy épp kórokozót ürít? Ha nem volt ilyen, barmitol elkaphattad sajnos. Egyébként pont emiatt csináltak nekem is torch-ot 6 hetente. Ha egyszer pozi lett volna, adnak gyógyszert.
2020. aug. 23. 13:52
 18/24 anonim ***** válasza:
5%
15 és most mit villog az egy magyar oldalon angol forrásokkal? En konkrétan beszélek angolul, de esetleg ha már fórumozók tiszteld meg a nagyérdeműt, hogy önnön fényezésed helyett érthető információt próbálsz közölni. Csak a jövőre nézve.
2020. aug. 23. 13:54
 19/24 anonim ***** válasza:
79%
Más 15: igen. Én is tudom, hogy rosszul hőkezelt hústól el lehet kapni. Van rá minimális esély. Akkor most szarassuk be szegényt? Több, mint valószínű, hogy semmi baja nem lesz.
2020. aug. 23. 13:57
 20/24 anonim ***** válasza:
20%

18

Mert miről vársz hivatalos, tudományos tényekkel megalapozott kutatási eredményeket?

Kiskegyedből vagy a Blikkből?

Nevetséges vagy!

2020. aug. 23. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!