Toxoplasma, fagyasztott hús?
Figyelt kérdés
A boltbol vett fagyasztott húsoktól lehet elkapni toxoplasma fertőzest?
Tegnap vettunk elote bepanirozott cordon bleut( mirelit, fagyasztott)
Kisutottuk olajba, de mar a vegén jartam, amikor eszrevettem, hogy nagyon enyhén rózsaszínes volt a hús közepe..22 hetes terhes vagyok, 15 hetesen teszteltek toxoplazmara, negativ lett.
Ha mar le volt fagyasztva ez a hús, akkor az megöli a parazitakat?
2020. aug. 23. 11:09
1/24 anonim válasza:
A fagyasztás nem öli meg de ezek előre sütöttek, tehát már hőkezelt, nincs miért aggódnod.
4/24 anonim válasza:
A rózsaszín a közepén sonka... komolyan...
5/24 anonim válasza:
A fagyasztott cordon bleu általában előre feldolgozott húspépből van. 0.00001% az esélye hogy toxoplasma van benne...
Csak a gyik közönsége retteg a listeriatól meg toxoplasmatól 0-24-ben. Ritka szerencsére.
6/24 A kérdező kommentje:
Tudom melyik a sonka...A hús volt rózsaszin...
2020. aug. 23. 11:28
7/24 anonim válasza:
Előre sütött, semmi bajod nem lesz tőle.
8/24 A kérdező kommentje:
Egyes válaszoló..Amikor kivettem a fagyasztóbol, ki volt picit olvadva, mert kiderult h nem fagyaszt jól..És a hús nyers volt..Igy gondolom nem volt előre sütve ☹
2020. aug. 23. 11:30
9/24 anonim válasza:
6 Nem érted? A hústól nem lehet toxoplazmát elkapni.
Macskától igen.Annak ürüléke, vizelete stb.
10/24 A kérdező kommentje:
9 De a nem megfelelően megsütött, hőkezelt hústól is lehet toxoplazma fertőzést kapni..Sőt mosatlan zöldségtől es gyümölcstől is...
2020. aug. 23. 11:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!