Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szénhidrát diéta terhesen?...

Szénhidrát diéta terhesen? 1200-1500 kalória nem kevés 1 napra?

Figyelt kérdés

12hetes vagyok.

A hematológus azt mondta zöldséget,gyümölcsöt,sajtot,tojást,husit egyek ilyesmiket,haggyam a kenyeret stb.

De a kalóriaszámlálóm alapján kb 1200kalóriát eszek így ami szerintem édes kevés.

Nem zavar csak nem szeretném ha a babának lenne baja.

Lényegében az első terhességemből rajtam maradt 15kg kb azért sem kellene elhízzak. 176cm/85kg vagyok most,1 éve szültem.

Tudtommal kb 1800-2000kal kell terhesen vagy ez így okés?

2020. aug. 16. 11:28
 1/9 anonim ***** válasza:
43%
Nyugi, a babának nem lesz baja, kivéve, ha az éhségtől elájulsz, és egy villamos elé esel. Nem a babavárás közben kellene intenzív diétát folytatni. Az 1200 kevés!
2020. aug. 16. 11:32
 2/9 anonim ***** válasza:
39%

Ne diétázz a terhesség alatt! Persze, egyél mértékletesen, de bele kell számítani plusz 2-300 kalóriát, ami a gyerek fejlődéséhez kell. Szoptatás alatt +500 kcal energia többletet igényelsz majd. Utána lehet csak komolyabb diétába kezdeni.

Az orvosok nem nagyon értenek a táplálkozáshoz. Ha segítségre van szükséged, dietetikushoz fordulj!

Nyugodtan egyél naponta 1-2 kis, közepes szelet kenyeret! Lehetőleg teljes kiőrlésű / barna / rozs legyen.

2020. aug. 16. 11:45
 3/9 A kérdező kommentje:

Eszembe se jutott most diétázni ha 100kg vagyok a végére majd leadom császár után.

Csak így hogy kb ezt mondta elkezdtem vezetni mennyit eszek mert ok nem eszek cukrot de a kenyér,köret stb 😬

Nődoki is mindig a 160g Ch diétát mondja de attól is éhen halok🤣

2020. aug. 16. 11:51
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
1200 kalória nagyon kevés a te alkatoddal, nem terhesen kellene, és főleg nem ennyire fogyókúrázni. Az, hogy alacsonyan tartod a szénhidrátot, az egy dolog, de a kalóriát nyugodtan emeld 1800-2000-re, ez neked a súlytartáshoz elég, amivel fogyni fogsz, ha a baba megszületik.
2020. aug. 16. 11:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyel húst, sajtokat, túrót. Akkor meglesz a 2000 kcal körül.

A sajt pl. fehérje meg zsír, siman belefér a 180 gramm szénhidrát - dietaba.

2020. aug. 16. 12:45
 6/9 A kérdező kommentje:

Tippeket adnátok nekem mit egyek?

Mert a salátába sajtot tojást teszek. De így vagy a Ch sok vagy a kalória a végén. Napi 2kenyeret muszáj egyek mert a gyerek mellett sokszor csak bekapok valamit :(

2020. aug. 16. 12:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Sajt, túró ch tartalmat nem is kell szamolni. Beszélj egy dietetikussal, de biztos talalsz neten is 2000 kcal-as es 160-180 gramm szenhidratos receptet.

Pl. a nők lapja konyha majdnem minden szamaban is van teljes napi.

2020. aug. 16. 12:54
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2020. aug. 16. 13:15
 9/9 anonim ***** válasza:

A salátában szinte nincs is szénhidrát, ha levélzöldségből, paradicsom, paprikából, uborkából áll (kukorica, zöldborsó vagy répa, ami bele kerülhet, és jelentősebb CH tartalma van). Keress táblázatokat, vagy használd a kaloriabazis.hu-t. A gyümölcsök is magas CH tartalmúak, azokat is óvatosan. Amit nem kellene az az üdítők, gyümölcslevek.

Egyél sok levest, ha főzeléket csinálsz, akkor önmagával sűrítsd, köretként hús mellé zöldséget főve/sülve, salátát, savanyúságot.

2020. aug. 16. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!