I-es típusú cukorbeteg kismamák válaszolnátok pár kérdésre?
Figyelt kérdés
Mennyi inzulinon voltatok, és hány g CH diétán terhesen? Milyen volt a legmagasabb éhgyomri és evés utáni értéketek? Hányadik hétre született a baba és hány kilósan? Lett-e barmelyikőtöknek baja?2020. júl. 27. 17:47
1/6 anonim válasza:
Szia
Facebookon van egy csoport aminek Terhességi cukorbetegség a neve.
Ott szívesen segítenek.
2/6 anonim válasza:
1-es, a kérdező nem a terhességi cukorbetegség iránt érdeklödik, hanem aki 1-es tipusként lett kismama... nagyon nem ugyanaz a kettő.
3/6 A kérdező kommentje:
Igen, jól írja a 2. válaszoló. Mozgok, jól eszek, minimális inzulin mellett is jók a vércukraim. Viszont most gondolkozom, hogy diabetológust váltok, mert a terhesség miatt visszavette a CH mennyiségemet 160 g-ra, ami szerintem nagyon kevés, kb. nincs soha 4,5-5 feletti cukrom evés után, éhgyomri 3,4 körüli. Szerintem ez túlzás,ő viszont azt mondta, hogy mivel a terhesség tovább ront a helyzeten, jobb ha alacsonyak a cukraim. Én ennyi CH mellett éhenveszek, amúgy se vagyok túl vaskos.. Ezért érdekel, hogy másnak mit mondott az orvosa.
2020. júl. 28. 11:44
4/6 anonim válasza:
Kérdező, mennyi ch-t ettél ezelőtt?
Mert én is 1-es tipus vagyok, napi 4-szer inzulin, de én 130-160 g ch-t eszek egy nap.
5/6 anonim válasza:
2-es válaszoló! Ott nemcsak terhességi cukorbetegek vannak,hanem olyanok is akiknek 1-es típusú cukorbetegsége van.
6/6 A kérdező kommentje:
Volt,hogy 180 g, aztán mostanság 200. Sportolok mindennap egy jó ideje, 180 mellett többször hypoztam, nehéz volt hozzá állítani az inzulint, és mivel futok meg úszok főleg beiktattunk sport előtt egy kis gyorsan felszívódó CH-t. Mindig jó a HbA1c, amióta mozgok, különösen. Ezért mertem vállalni a gyereket is most.
2020. júl. 28. 12:48
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!