Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha november 1.én együtt...

Ha november 1.én együtt voltam egy lánnyal és teherbe esett,mikor kellene szülnie? Mikorra lenne kiírva?

Figyelt kérdés
Gyanakszom,hogy esetleg én vagyok az apa. A lány hasa már nagy,de fogalmam sincs,most jelenleg hány hetes. Azt tudom,hogy rendszertelen volt a ciklusa,mikor együtt voltunk,már 2 hónapja nem menstruált.
2020. júl. 24. 15:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%

Elvileg a terhességet az utolsó menzesz elsö napjától számolják, mert általában ezt tudják pontosan, azt nem, hogy mikor is eshetett teherbe.

Normál esetben a menzesz elsö napjától (ez a ciklus kezdete) kb 14 napra eshet nagy valószínüséggel teherbe valaki ( egyéni eltérések vannak, söt lehetséges akár a menzesz alatt is teherbeesni, csak kisebb a valószínüsége), ezért ezt veszik alapnak a számításnál.

Ezért amikor az az aktus történik, amikor terhes lett a nö, akkor már a számítás szerint két hetes terhes, amikor elmarad a menzesze, akkor meg 4.

Ez a valóságban ettöl eltérhet, de a többség esetében így van.

Ezért 40 hét a terhesség hivatalos ideje, és ennek alapján számolnak a kalkulátorok.

2020. júl. 24. 15:27
 12/23 A kérdező kommentje:
De ezek alapján kedves 11-es,akkor kizárható hogy én vagyok az apa? Illetve akkor az 1.válaszoló számolt helyesen igaz?
2020. júl. 24. 15:31
 13/23 anonim ***** válasza:
85%
De, jól tudod, Kérdező.Az utolsó menstruáció első napjától számítják a terhességet, mert papírforma szerint 2 héttel később van ovuláció, amikor történhet a fogantatás. Tehát szabályos ciklus esetén, amikor meg kéne jönnie a következő menstruációnak, akkor 2 hét telt el a fogamzás óta, de orvosilag 4 hetes terhes. Mivel azonban azt írtad, a volt barátnődnek nem volt szabályos ciklusa, így ezt nem lehet megállapítani. Az orvos tudja a méretek alapján, hogy kb.mikor foganhatod, de ez rajtad nem segít. Én a leírtak alapján nagyobb esélyt látok arra, hogy nem tőled van, főleg, ha nem is szólt. De ha szeretnél gondoskodni a gyerekről, akkor szülés után indíthatsz apasági pert és DNS teszttel bizonyíthatod. Akkor viszont már nem bújhatsz ki. Nincs olyan, hogy bocs, csak kíváncsi voltam, gyerektartást fizetned kell.
2020. júl. 24. 15:36
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

18 *De ha szeretnél gondoskodni a gyerekről, akkor szülés után indíthatsz apasági pert és DNS teszttel bizonyíthatod.

Szerintem ez senkit nem érdekel. Minden gyermeknek meg van a saját családja, ahová tartozik. És pénztártól való távozás után, reklamációnak helye nincs.

Bárki, bármennyire is szeretné ezt utólag módosítani.

Korábban kellett volna felébrednie egykor valakinek. Pedig ott volt az orra előtt, és gyönyörűnek mondta.

Hát igen, az ember sokszor figyelmetlen. De ez már legyen az ő baja.

2020. júl. 24. 15:45
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
*Pedig ott volt az orra előtt,3 nappal születése után
2020. júl. 24. 15:47
 16/23 anonim ***** válasza:
7%
Ugye milyen kellemetlen ráébredni, hogy mekkorákat hibázik az ember az élete során, pusztán azért mert figyelmetlen? Egy jó megfigyelőtől csak tanul az ember ugyi? Valaha valamikor ez lett nekem tanítva.Én túlszárnyaltam a mestert, de a mester lemaradt a kereszteződésben a nagy tanítása mögött:)
2020. júl. 24. 15:49
 17/23 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy,ez már megtörtént. Sokra nem jutottam. A terhességéről amúgy nem szólt.
2020. júl. 24. 15:50
 18/23 anonim ***** válasza:
84%
Huszaska,kezeltesd már magad! Én értem, hogy szörnyű életed van, de semmi köze az itt feltett kérdésekhez.Pl.17.hozzászólásod.Szerinted érdekel valakit? Itt a kérdezőnek kell válaszolni, ha tudsz. Ha nem, akkor a saját nyomorod beszéld meg a szobatársaddal a zárt osztályon. (Mielőtt belekötnél, én már válaszoltam neki érdemben.)
2020. júl. 24. 15:51
 19/23 anonim ***** válasza:
54%
Itt senki nem gondol arra hogy egy baba szülhethet korábban és túl is lehet hordani?
2020. júl. 24. 16:13
 20/23 anonim ***** válasza:
87%

Nem, nem lehet kizárni azt, hogy te lehetsz az apa, mert a "hivatalos" dátum ma van, de a szülés még várhat két hetet is.

Az egyetlen, ami kizárja, hogy te lehess az apa, az egy DNS teszt, ami negatív.

2020. júl. 24. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!