3. gyerek PRO és KONTRA? Vállaljunk vagy sem?
Nyilván nem ez dönti el, de kíváncsi vagyok a véleményekre.
Mennyivel nehezebb a 3 gyerekes lét?
Két dolog dolgozik bennünk: nagyon szeretnénk még kisbabát, és nagyon nem szeretnénk már a macerát, fáradtak vagyunk, jó kicsit szabadabban élni.
9 és 4 éves gyerekeink vannak, ha vállalunk, azt egy év múlva szeretnénk.
Erős a vágy és a fáradtság is.
Nálatok mi győzne?
Nem. A leírásod és a hozzászólásaid alapján teljesen kizárt, hogy vállalnék harmadik gyermeket.
Mindenkinek vannak álmai, de a gyerek azért az egész más.
A gyerekvállalás nem csak "nagyon vágyom rá" alapon kellene, hogy működjön, hanem észérvekkel alátámasztva. És ha neked csak 1 ellenérved van, akkor inkább hanyagold. Egy gyereket vagy akarnak 100 %-osan, vagy nem. Itt nincs kompromisszum.
Nálam egyértelműen a nem győzne. Nekünk is 2 gyerekünk van, pont azok miatt, amiket leírtál. Beleférne anyagilag, össze tudnánk hangolni, sőt valószínűleg tényleg szépen fel tudnánk nevelni, de így négyen szuper kényelmes életünk van. Ketten vagyunk két gyerekre - tökéletes. Bennünk is felmerült már többször is, hogy kellene még egy, egyszer komolyabban is, de elvetettük. (Az ötletet, nem a babát) Szerettük a terhességet, a kisbabás időszakot, szóval arra jutottunk, hogy valószínűleg amikor a harmadik nagyobb lenne, megint elkezdene hiányozni a babázás, és ugyanolyan helyzetben lennénk, mint most. Néha leülünk egy kicsit, nézegetjük a régi képeket, videókat, visszaidézzük milyen volt, amikor még kicsik voltak, és ennyivel meg is vagyunk elégedve. Szerintem gondoljátok át ti is, hogy még egy gyereket, egy új családtagot szeretnétek, vagy "csak" babát, mert olyan szép volt, amikor még picikék voltak a gyerekek.
Mi is olyanok vagyunk egyébként, mint amit írtál valamelyik hozzászólásodban, hogy szeretünk ténylegesen figyelni a gyerekeinkre, szeretünk minőségi időt tölteni velük, szerintem ez három gyereknél már problémásabb. Remélem tudtam egy kicsit segíteni. :)
Nem tudom elképzelni, hogy ne legyen már kisbabám...
Ezt néha érzem én is. Szintén kettő van, és csak így állok, hogy akkor ez ennyi volt? Ilyen gyorsan vége? Én nagyon szerettem babázni, sajnálom, hogy már lassan végleg vége (1,5 éves a kisebbik, ő picit még baba nekem). Annyira jó lenne még babaillat, meg olyan picike itthon. Időben is bőven belefér, 32 éves vagyok csak, a férjem 31. De amúgy meg gyereket nem feltétlen akarok még. Ahogy előttem is írta valaki, szuper így négyen, kényelmesen élünk, saját szoba mindenkinek, lazán el tudunk menni bárhova, egyedül is elbír bármelyikünk a kettővel. De hárommal már nem biztos, hogy ilyen sima lenne. Plusz, biztos vagyok benne, hogy ha a harmadik nőne ki a babakorból, akkor se érezném azt, hogy elég volt, ugyanúgy hianyozna a picibaba korszak. Szóval felismerve, hogy én nem gyereket akarok még, hanem babázni, a nem mellett döntöttünk, és várom, hogy a tesómnak legyen gyereke :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!