Toxoplasma szűrést külön kell kérnem?
Ma reggelire ettem szalámit.Nagyon kívántam. Étkezés közben volt hányás ( de ezt a szokásos reggeli rosszullétnek tudom be). Azóta picit fáj a gyomrom. Olvastam, hogy szalámit nem is lenne szabad enni terhesen. Pedig csak 5 karikát ettem. Ha esetleg toxoplazmozis áll fenn, azt mikor mutatja ki a vérvétel? Van lappangási idő? A vizsgálatra külön kérnem kell beutalót? Vagy a következő kötelező vérvételen nézik?
15 hetes kismami
Istenem... ennyitől nem lesz bajod!
Igen, külön ad majd a védőnő papírt neked vérvételhez.
A toxoplasma nem gyomorrontás, hanem egy nyirokcsomókat és torkot érintő, influenzaszerű lázas betegség... Túlparázod :)
Amúgy én előre csomagolt, elvileg full biztonságos készételtől kaptam olyan bakteriális bélhurutot a 27. héten, hogy napokig büdös nyákot fostam konkrétan. És senkinek nem érte el az ingerküszöbét. A terhesség alatti hasmenéses-hányásos betegségek elsöprő többsége max. kellemetlen, esetleg kiszáradást okozhat, de semmiféle magzati ártalmat nem. Egy szalmonellát is simán ki lehet hordani gond nélkül terhesen (is).
🤦♀️ Komolyan néha a hülyeség fájna kihalna az emberiség..
A toxot elsősorban! Macskától az ürüléktől kaphatod el. Ha benti macska célszerű maszkban minden nap takarítani az almot. Majd kezet mosni.
Kevesebb eséllyel mosatlan zöldség gyümölcs álltal, ha az érintkezett a macska seggével vagy olyan helyen termett ahova a macska piszkít. Húsnál előbb kapsz ecolit ha nincs rendesen elkészítve mint toxot.
Ne olvass annyit.. Felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!