11. hetesen voltam toxoplasma szűrésen, kiderült, hogy még soha nem estem át rajta, fogékony vagyok a fertőzésre. Aki volt hasonló helyzetben mennyire figyelt oda a terhesség alatt? Többi lent.
Nekem 6 hetente ismételtek a szűrést. En hal konzervet simán ettem, mivel senki nem mondta, hogy ne lehetne.
Nagyon odafigyeltem, hogy a zöldségek és gyümölcsök alaposan meg legyenek mosva. Kb ennyi.
Nem estem át rajta, macskáink vannak gyerekkorom óta, én terhesen is egy ágyban aludtam a macskával, nem a cicáktól szokták elkapni, háromszor voltam szűrésen, minden trimeszterben, a gyümölcsöt pedig amúgy is meg szoktam mosni. A halkonzervtöl mióta lehet elkapni?
Van egy youtube videó, zállatorvos a neve, van egy toxoplazma videója, azt nézd meg, megnyugtató.
Almot ne te cseréld, minden mást lehet csinálni.
Én se estem át rajta, pedig falun nőttem fel, kutyáztam, macskáztam, kiscsibéztem, kiskacsáztam, ettük a papsajtot az árokparton, mostatlan gyümölcsöt, stb. egész gyerekkoromban.
Terhesen betartottam az alap előírásokat: nem ettem nyers tojást, nyers húst, lágy és penészes sajtot, alaposan megmostam a zöldségeket, gyümölcsöket. Állatunk már nincs régóta. Nem csak a toxoplazmára kell vigyázni, a lisztéria és a szalmonella is veszélyes. Nem kell félni ezektől, erre a pár egyszerű dologra kell odafigyelni és ennyi.
Kedves előző pedig sógornőm átesett rajta, akkor 26 volt, mikor nézték. Én is vidéken nőttem fel, mindig volt macskánk, kutyánk, kertünk, ahol termesztettünk gyümölcsöt, zöldséget, sokszor ettem én is mosatlan gyümölcsöt, és negatív. Van macskánk, párom kezeli az almot. Szinte egész életét bent töltötte, kicsiként mielőtt hozzánk került, akkor volt kinti macska, így úgy gondolom, hogy ő sem kapta el ezt az egészet. Én mértékkel simogatom, ha esetleg nagyon almoznom kéne, akkor kizárólag kesztyűben tenném meg.
Nekem füstölt húst mondták még,hogy kerüljem, de hát akkor egyáltalán milyen szalámit ehetek?? Néha azért besikerül, de úgy vagyok vele, hogy elvileg ezeknek ellenőrzöttnek kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!