Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet toxoplasma fertőzésem?

Lehet toxoplasma fertőzésem?

Figyelt kérdés
Van macskánk, de csakis kint van, a lakásba sose jöhet be. Nem is szoktam simogatni, szeretgetni. Viszont az utóbbi időben folyton az ablakot mostam, mert furcsa foltok voltak rajta. Most jöttem rá, hogy a macska szokta összepisilni! 21 hetes terhes vagyok, az első vérvételkor néztek toxoplasmát, nem volt gond szerencsére. De ez ugye azóta történt. Lehet gond?
2020. ápr. 4. 15:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az a jó, ha van "gond". A toxoplasma fertőzésen az emberek 99%-a átesik élete során, és amúgy a kerti földből kerteszkedes, homokozás, strandolás, piknikezés során ezerszer könnyebben el lehet kapni mint a macskától. A legjobb eset, ha már a terhesség előtt átesik rajta a kismama mert akkor egész további életében védett lesz. A baj akkor van, ha a terhesség során kerül sor az első fertőződésre. Rátérve a kérdésedre, nem valószínű hogy a macskapisi törölgetésétől elkaptad, de ha negatív vagy, akkor a terhesség során 3-4 alkalommal illik megnézetni.
2020. ápr. 4. 15:21
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

A toxoplazma nem vizelettel ürül.

De kiváncsivá tettél. Ha nem szoktátok szeretgetni, simogatni a ciccet, miért is tartjátok?

2020. ápr. 4. 15:43
 3/7 anonim ***** válasza:
17%
Saját macskára már immunis vagy idegen állatoknál játszik csak a veszély. Szerintem nem kell aggódni.
2020. ápr. 4. 16:03
 4/7 A kérdező kommentje:
Azt írtam, hogy én nem szoktam. De van családom, akik szeretgetik. És képzeld, néha még egeret is fog, no nem a házban, mielőtt rákérdeznél. Ezért is szokás macskát tartani.
2020. ápr. 4. 16:04
 5/7 anonim ***** válasza:
73%

Amennyiben nem a kakáját nyalogattad az ablakról, nem leheg bajod.

Nekem benti ciám van és szeretgettem is terhesen is. Annak ellenére, hogy még nem estem át toxiplazma fertőzésen. A megfelelő higiénia csodákra képes.

Amúgy nem ártana tájékozódnod erről a dologról mielőtt össze vissza zagyválsz

2020. ápr. 4. 16:35
 6/7 anonim ***** válasza:
2020. ápr. 4. 16:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs macskám, mégis toxoplazmás lettem terhesen, el is ment a baba. Elkaphatod nyers hústól, mosatlan zöldség/gyümi, de akár a gyerek is hazahozhatja játszótéri homokból.

Szóval ne ezen görcsölj, ha nagyon izgulsz vetesd le mègegyszer. De ez olyan mint a koronavirus, kivédhetetlen

2020. ápr. 4. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!