9 hetes terhesen gombás fertőzésem van, az orvosom mégsem írt fel semmit. Ez csak nekem tűnik problémának?
Kb 10 napja éreztem már hogy valami nincs rendben odalent;amikor a vizsgálaton az orvosom megerősítette a gyanúm,gombás fertőzésem van. Viszont azt mondta még nem találkozott ilyen esettel (kb 60) éves,ami azért elég fura,és hogy nem ír fel semmit,várjuk meg a 12.hetet,aztán majd kezeljük. Addig használjak intim zuhanyt,majd az kimossa! Hát mondanom sem kell semmit nem használt. Amellett hogy nagyon kellemetlen és zavaró ez a probléma,azon is aggódom hogy árthat-e a babának.
A kérdésem az lenne hogy járt már valaki így?
Szia!
Én úgy tudom, hogy nem árthat amíg zárt a méhszáj, de mindenképpen kérdezd meg mondjuk a védőnőt.
Azzal nem találkozott hogy terhes nőnek gombás fertőzése van. Én is nagyon furcsállom ezt a kijelentését.
Az a probléma hogy kb 10 éve hozzá járok,nem véletlenül,és most először nem érzem magam biztos kezekben.
Igazából arra lettem volna kíváncsi hogy volt-e valaki akinek szintén ezt mondta az orvosa...de valószínűleg ki fogom kérni egy másik orvos véleményét ezzel kapcsolatban.
Nekem is volt az első terhességemnél, semmit nem írtak fel amíg benem töltöttem a 12 hetet.
Hetekig szenvedtem kegyetlenül.
Nem, akkor még nem volt szükséges. Canesten jött utána. Ha magán dokihoz megyek, valószínű jobban foglalkozik a kérdéssel.
Nekem ezek enyhítették a dolgot:
- Sokszor váltottam bugyit
- A tisztasági betét segít, de árt! A műanyag tartalma irritáló és csak rosszabb lesz
- Otthon bugyi nélkül voltam és próbáltam "levegőn" tartani magam
- Levendula olaj ha minden igaz alkalmazható a terhesség ideje alatt, fertőtlenítő hatású ha a bugyiba van cseppentve vagy külsőleg(!) ecsetelsz. FONTOS, hogy ennek járj utána, nem akarok butaságot mondani.
- Illetve a bugyik vasalása = sterilizál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!