Egy kis nasi így beleférhet? Vagy ebből lesz majd a felesleges hízás? Ti hogyan táplálkoztatok várandósan?
Szia Kérdező! Én is hasonlóan álltam/állok az étkezéshez, mint amit te is írsz.
Napi 5 kisebb étkezés, változatos étrend, amiben lehet inkább egészségesebb opciót választok (zabliszt, gyümölcscukor, köretek, stb) sok gyümölcs és zöldség.
Én heti 1-2 alkalommal engedek a "bűnös élvezeteknek" persze ekkor is mértékkel. Nyugodt szívvel tolok be reggelire 2 kakaós csigát, vagy eszem meg a férjemmel egy csomag chipset az esti filmhez, mert tudom hogy a hét többi 5-6 napján müzlit reggelizem, vagy pl. répaszeleteket nasizom a filmhez. 🙂
Ezen kívül én is igyekszem naponta sétálni, hetente 1-2-szer kismama jógázom, és én is lépcsőzöm a 2.-ra 😄
A várandósságomat 51 kilóval kezdtem (160 cm vagyok). Most vagyok 38+5 hetes és eddig 8 kilóval vagyok több. Nem fáj a lábam, derekam, nincs vizesedés, visszér, átalszom az éjszakákat és jóízűeket eszem. 🙂 A babám pedig az e heti mérés szerint 3100 g, teljesen egészséges 😊
Mindent összevetve, nem kell kétségbe esned, ha néha becsúszik egy süti/chips, ha alapvetően tartod az egészséges étrendet 🙂
Jó babavárást kívánok!
Én 13 kilót híztam. Alig több, mint 2 kg-s gyerekem született és 1-2+ kg maradt rajtam 1 hét múlva.
Kérdezte is a szülésznő, hogy akkor hol volt a 13 kg, mert nem a gyereken.
Szóval, ha nem vagy hízásra hajlamos, ne gyötörd magad a kilók miatt, lehet csak vizet raktározol, mint én (ami amúgy nem jó).
Én arra azért figyeltem, hogy ha megkívánom a nasit, akkor legyen közte egészséges nasi is. Gyümölcs+magvak néha hozzá aszalt gyümölcs (mangó lett a kedvencem).
3 gyereket szültem 5 éven belül, összesen a 3 terhességből maradt rajtam 10kg. Mindent megettem ami jól esett. Akik bálnák a terhesség után, azok már előtte is túlsúlyosak voltak.
Nővérem is így volt. Megszülte a babát, és már a kórházból olyan vékonyan jött haza, mint baba előtt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!