Meddig dolgozzak terhesség alatt?
Ha egészségügyileg nem indokolt, akkor próbáld meg addig húzni, ameddig lehet. Legalábbis én a helyedben ezt tenném. Én a 30. hétig dolgoztam, annak ellenére, hogy állómunkám volt egy hűtőházban, nem éppen terhesnőnek való volt, de a második trimeszter elején két hetes kényszerpihenőn voltam itthon és az után sírva menekültem vissza...
Nagyon jó itthon lenni, legalábbis néha munka közben úgy tűnt, hogy jó lenne otthon lenni, de egy-két nap, vagy egy hét után rájöttem, hogy annyira nem is mókás. Inkább unalmas. Volt pedig dolgom, főztem, takarítottam, valaki mindig látogatott, sétáltam, de semmi kihívás nem volt az életemben, minden nap ugyanolyan volt, mint a másik.
A 30. héten azért mentem már végleg betegszabira, mert utána volt az esküvőnk és azt kellett szerveznem, nyaralni is voltunk és már 34-35 hetes voltam, mire ténylegesen lecsillapodtak körülöttem az események, akkor kezdtem el a babának bevásárolni, festettünk, rendeztük a lakást. És ez is készen lett két hét alatt. Most lépek a negyvenedik hétbe, kijelenthetem, hogy három hete tart az az állapot, amikor már nincs semmi dolgom a babaváráson kívül és baromi unalmas! Hiányzik a munka, még akkor is ha rossz volt, hiányzik az, hogy egész nap emberek között legyek, találkozzam idegenekkel is, ne csak mindig ugyanazokkal. Minden reggel korán kelek, 9-10-re már készen vagyok a takarítással, a főzéssel és csak nézek ki a fejemből. Néha még lelkiismeret-furdalásom is van, naplopónak érzem magam.
Én már-már csodálom azokat, akik egészségügyi ok nélkül maguktól vállalják ezt a semmittevő életet hónapokkal a baba születése előtt. Nem akarok bántani senkit, különbözőek vagyunk, de te véleményt kérdeztél és én a helyedben addig dolgoznék, amíg bírok.
Szia!
Én a 20. héttől vagyok itthon,az orvos utasítására.
Most 32 hetes vagyok,és eddig a hetek gyorsan mentek,miondg volt valami dolgom.De ahogy bejött ez a hideg én is unatkozom,kimenni nincs kedvem mert hideg van,és csak az itthoni teendők maradtak.
Én úgy tereztem,hogy a 30. hétig dolgozok,de muszáj volt eljönnöm.A helyedbe addig dolgoznék amíg lehet!
Mert ha egyedül leszel otthon,és hozzá vagy szokva a pörgéshez,a munkához unatkozni fogsz.
Gondold végig!
Boldog babavárást!
Én a 35.hétig dolgoztam, és 38 hetesen szültem.
De az a 3 hét bőven elég volt itthon, marha unalmas volt. Bár gyorsan elment így utólag, mostam, takarítottam meg pihentem sokat, neteztem ilyesmi. Addig dolgozz míg bírsz szerintem!
Én dolgoztam volna még tovább is csak napi 1 óra volt mire beértem kocsival a munkahelyemre, 1 óra vissza, ami már picit fárasztó volt a nagy pocimmal. De ha 15 percre lenne a melóhelyem tuti végig dolgoztam volna! Persze ez hozzáállás kérdése is, van aki egyből otthon marad ahogy megtudja hogy terhes, az ilyeneket én nem értem, dehát mindenki maga dönti el mit szeretne.
Én 34.hétig dolgoztam.
Szerintem dolgozz, ameddig bírsz, ameddig jól vagy. Egyrészt anyagilag nem mindegy, másrészt elég a végén 3-5 hét, hogy mindent elintézz, vásárolgatás, babarucipakolgatás, stb...
Tényleg amúgy csak eltunyul az ember... Meg nem olyan jó mindig egyedül lenni...
Persze minden a terhességtől függ, mindenki mást bír, mindenkinek máshoz van kedve.
38hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!