Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt lehet nikotint...

Terhesség alatt lehet nikotintapaszt használni a leszokáshoz?

Figyelt kérdés
2010. aug. 1. 18:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
07:52! Teljesen igazad van!
2010. aug. 2. 08:08
 12/20 anonim ***** válasza:
07:52! Köszönöm a válaszomra adott válaszodat. Véletlenül sem azt mondom, hogy hajrá kismamák, dohányozzatok. De mint tudod, a stressz, és az erős érzelmi,testi behatások is károsak a babára. Én is azt vallom, hogy aki tudja tegye, le a cigit, én is letettem. Mondjuk nekem egyáltalán nem volt nehéz. És mint írtam, minden orvos halkan, bizalmasan mondja ezt. Egyik sem fogja hirdetni, hogy kismamának azt "tanácsolta" hogy dohányozzon. De pl anyumnak is azt mondta a dokija, ha nem megy, ne azzal foglalja le magát az egész terhesség alatt, hogy jaaaaj le kell szoknom, nem gyújtok rá, hupsz rágyújtottam, de leszokok, jaj nem veszek cigit. És közben meg öli meg az ideg az embert, de úgyis rágyújt. Tudja a fene, mitől van ez. Van, akinek jobban rászokik a szervezete, van akinek nem. De amég el sem tudod képzelni, mi az, amit a kérdező átél, ne játsszál már igazságosztót. Amúgy terhesen hordj levegő szűrő maszkot is akkor... Na szóval! Kismamák! Tilos a dohányzás! Nem javasolom, én sem tettem!
2010. aug. 2. 10:01
 13/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi az 5. hét végén tudtuk meg, hogy jön a baba. Én akkor napi 1,5- 2 doboz cigit szÍvtam, erőset. Hasonló okok miatt nem tudtam csak úgy abbahagyni:(. Nekem Így sikerült: 2hét alatt(meghatároztuk az időt!) 2 doboz"hegyilevegőt" fogyasztottam el, Így "hozzászoktam" a csökkentett adaghoz, majd a végére szépen elhagytam. A legnehezebb a reggeli és evés utáni adag elhagyása volt de megérte és nem gebedtem bele. Így a testem és az agyam is felfogta,hogy a dohányzásnak igenis vége. Nagyon ritkán hiányzik de már inkább csak a "szertartás" része.

A nikotintapasz pedig TILOS terhesség alatt, úgy tudom azért mert vhogy más módon- nagyobb dózisban, ugyebár folyamatosan, nem úgy mint a ciginél- szÍvodnak fel a vegyi anyagok, ami még sokkal károsabb.

Remélem tudtam segÍteni.

2010. aug. 2. 10:34
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

A terhesség előtt kellett volna leszokni.

Én amondó vagyok, hogy le kell tenni a cigit tapasz nélkül, az elvonási tünetek ellenére is, majd elmúlnak. Tudom, hogy nehéz és néhány orvosnak az a véleménye, hogy fokozatosan kell, de én nem értek egyet ezzel. Ne kapjon az a kisbaba a nikotinból semmiképp, most ő számít. Az anya rosszulléte sem jó neki, de még mindid jobb, mint a nikotin.

A drogost sem úgy szoktatják le, hogy még ad neki az orvos napi kis adag drogokat, hogy könnyebb legyen. Ugyanmár.

2010. aug. 2. 11:04
 15/20 anonim ***** válasza:
jaaa! Ők kapnak gyógyszereket, h el tudják viselni!!! Te sem Írtál túl okosat ezzel...
2010. aug. 2. 11:35
 16/20 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Szerintem a kérdező tisztában van azzal, hogy az lett volna jó ha már a terhesség előtt leszokik. Sőt, valszeg mégjobb ha rá sem szokik...nem!? Itt most nem ez a kérdés!

Tudom,nem vagyok moderátor vagy ilyesmi de nem gondolom, hogy akadékoskodni kellene ide járni...

Kedves Kérdező!

Ne használj nikotintapaszt, minél előbb hagyd abba a dohányzást művi segédeszköz nélkül,menni fog!

2010. aug. 2. 11:42
 17/20 Bettnya ***** válasza:
100%

Szia!

Csatlakozom az előttem szólóhoz.. Ha nem tudunk olyat írni, amivel segíthetünk, inkább maradjunk "csendben". ;)

Én 16 évig dohányoztam, az 5. héten tudtam meg, hogy babát várok és a 6. hét után nem gyujtottam rá. Most a 12. hétben vagyok.

Párommal megbeszéltük, letesszük, így ő sem dohányzik már.

Én is csökkentettem az "adagot", mmint egyre kevesebbet szívtam, mire 1 hét után már nem is gyújtottam rá. Rossz volt, mert utána még sokszor kívántam volna evés után pl., de a babára gondoltam, és így aztán meggyőztem magam! Tényleg nem jó, ha rágyújtunk, a tapasz pedig folyamatosan adagolja a nikotint, szóval még rosszabb!

Aki nem tudott leszokni terhesség előtt, az igyekezzen a legelején.

Ja, és most máshogy érzem az ízeket, illatokat! Ez is csodálatos, mint a babavárás! ;)

Boldog áldott állapotot! :)

2010. aug. 2. 12:07
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem akadékoskodtam, ha valakinek annak tűnt elnézést. Csak azt szerettem volna mondani és tanácsolni, hogy érdemes kibírni az elvonási tüneteket és nem dohányozni, illetve tapaszt sem használni. Így a jobb a babának.
2010. aug. 2. 21:38
 19/20 anonim ***** válasza:

7:52-es vagyok.Én se akarok kötekedni véletlenül sem.Még annyit fűznék hozzá, hogy tudom milyen leszokni a cigiről, tudom, miről beszélek.9 évig cigiztem, napi 1 dobozzal, és a baba előtt kb. 5-ször futottam neki a leszokásnak.Ebből 3-szor tapasszal, de próbáltam a gyógyszert is.Nekem is volt hányingerem, én is szédültem, hisztiztem, csapkodtam, elviselhetetlen voltam.Szóval nem a levegőbe beszélek.Terhesen viszont rá se bírtam nézni.

Kedves kérdező!Most rossz lesz pár napig.De abba gondolj bele, hogy valahányszor rágyújtasz, a babád 1000-szer rosszabbul van.Kitartást kívánok, hidd el, meg tudod csinálni!Ennek a szenvedésnek van értelme, és szívből kívánom, hogy sikerüljön!

2010. aug. 3. 06:34
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2010. aug. 3. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!