Terhesség alatt lehet nikotintapaszt használni a leszokáshoz?
Szia!
Mi az 5. hét végén tudtuk meg, hogy jön a baba. Én akkor napi 1,5- 2 doboz cigit szÍvtam, erőset. Hasonló okok miatt nem tudtam csak úgy abbahagyni:(. Nekem Így sikerült: 2hét alatt(meghatároztuk az időt!) 2 doboz"hegyilevegőt" fogyasztottam el, Így "hozzászoktam" a csökkentett adaghoz, majd a végére szépen elhagytam. A legnehezebb a reggeli és evés utáni adag elhagyása volt de megérte és nem gebedtem bele. Így a testem és az agyam is felfogta,hogy a dohányzásnak igenis vége. Nagyon ritkán hiányzik de már inkább csak a "szertartás" része.
A nikotintapasz pedig TILOS terhesség alatt, úgy tudom azért mert vhogy más módon- nagyobb dózisban, ugyebár folyamatosan, nem úgy mint a ciginél- szÍvodnak fel a vegyi anyagok, ami még sokkal károsabb.
Remélem tudtam segÍteni.
A terhesség előtt kellett volna leszokni.
Én amondó vagyok, hogy le kell tenni a cigit tapasz nélkül, az elvonási tünetek ellenére is, majd elmúlnak. Tudom, hogy nehéz és néhány orvosnak az a véleménye, hogy fokozatosan kell, de én nem értek egyet ezzel. Ne kapjon az a kisbaba a nikotinból semmiképp, most ő számít. Az anya rosszulléte sem jó neki, de még mindid jobb, mint a nikotin.
A drogost sem úgy szoktatják le, hogy még ad neki az orvos napi kis adag drogokat, hogy könnyebb legyen. Ugyanmár.
Sziasztok!
Szerintem a kérdező tisztában van azzal, hogy az lett volna jó ha már a terhesség előtt leszokik. Sőt, valszeg mégjobb ha rá sem szokik...nem!? Itt most nem ez a kérdés!
Tudom,nem vagyok moderátor vagy ilyesmi de nem gondolom, hogy akadékoskodni kellene ide járni...
Kedves Kérdező!
Ne használj nikotintapaszt, minél előbb hagyd abba a dohányzást művi segédeszköz nélkül,menni fog!
Szia!
Csatlakozom az előttem szólóhoz.. Ha nem tudunk olyat írni, amivel segíthetünk, inkább maradjunk "csendben". ;)
Én 16 évig dohányoztam, az 5. héten tudtam meg, hogy babát várok és a 6. hét után nem gyujtottam rá. Most a 12. hétben vagyok.
Párommal megbeszéltük, letesszük, így ő sem dohányzik már.
Én is csökkentettem az "adagot", mmint egyre kevesebbet szívtam, mire 1 hét után már nem is gyújtottam rá. Rossz volt, mert utána még sokszor kívántam volna evés után pl., de a babára gondoltam, és így aztán meggyőztem magam! Tényleg nem jó, ha rágyújtunk, a tapasz pedig folyamatosan adagolja a nikotint, szóval még rosszabb!
Aki nem tudott leszokni terhesség előtt, az igyekezzen a legelején.
Ja, és most máshogy érzem az ízeket, illatokat! Ez is csodálatos, mint a babavárás! ;)
Boldog áldott állapotot! :)
7:52-es vagyok.Én se akarok kötekedni véletlenül sem.Még annyit fűznék hozzá, hogy tudom milyen leszokni a cigiről, tudom, miről beszélek.9 évig cigiztem, napi 1 dobozzal, és a baba előtt kb. 5-ször futottam neki a leszokásnak.Ebből 3-szor tapasszal, de próbáltam a gyógyszert is.Nekem is volt hányingerem, én is szédültem, hisztiztem, csapkodtam, elviselhetetlen voltam.Szóval nem a levegőbe beszélek.Terhesen viszont rá se bírtam nézni.
Kedves kérdező!Most rossz lesz pár napig.De abba gondolj bele, hogy valahányszor rágyújtasz, a babád 1000-szer rosszabbul van.Kitartást kívánok, hidd el, meg tudod csinálni!Ennek a szenvedésnek van értelme, és szívből kívánom, hogy sikerüljön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!