Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gravida, vagy Hipp Natal?...

Gravida, vagy Hipp Natal? Egyáltalán, érdemes 20 hetesen még vitamint szedni?

Figyelt kérdés

Én semmi kiegészítőt nem szedek (folsav, vas stb.)orvosom nem mondta, hogy szedjek.

Gyümölcsökkel hadilábon állok :((

2008. nov. 25. 10:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mindegy, melyiket választod. Hogy érdemes-e vitamint szedni, az függ szerintem attól, hogy hogyan táplálkozol, hány éves vagy, és milyen az orvosod. Én szedem még 25 hetesen, de már csak 2-3 naponta kapok be egy-egy Elevitet. Az egy, amit érzek, hogy kálciumra bőven szükségem van még így is.
2008. nov. 25. 10:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha nem szedsz semmit pluszban, akkor inkább Gravida, az komplexebb, mint a Hipp Natal.

Szerintem érdemes szedni, főleg, hogy a baba még csak ezután fogja a legtöbb dolgot elvonni a szervezetedből. Minél nagyobb, annál több vitaminra van szüksége. Nem csak neki kell jól lennie, hanem neked is!

Alapelvem, hogy mindenki azt csinál, amit akar, mindenki saját magáért felelős és hoz döntéseket, én speciel már teherbeesés előtt elkezdtem szedni terhesvitamint, folyamatosan szedtem és a szoptatás végéig meg is tartom. Mellékhatása nálam nincs, nem hánytam tőle, nem híztam sokat, nincs feneketlen étvágyam, a babám sem óriásbaba, viszont a vérképem kitűnő.

2008. nov. 25. 10:54
 3/4 anonim ***** válasza:

szerintem a terhesvitamin olyan mint a kóla.. elnezest a huye hasonlatert, de ugye van aki erre, van, aki arra eskuszik.

nekem a hipp natal jott be, de ez nem jelenti azt, hogy a gravida barmivel is rosszabb lenne (98%ban gyumolcskoncentratum, inkabb etrendkiegeszito, mint "kimondott" vitamin).

én ugy minden masnap szedem, a nodokim azt mondta a szoptatas vegeig kell, elmeletileg minden nap, de neha kimegy a fejembol..

amugy a vedonod se mondta? nekem a nodokim a masodik alkalommal (kb 8.het) mondta, a vedonom az elso alkalommal. (en meg ugy a hatodik hettol szedtem, amint megtudtam, hogy babat varok)

meg majd nemsoka, talan mar most is erdemes lenne elkezdened szedni a magneziumot, nekem az az egyetlen, amit hipp natalon kivul szedek, mert a méhed elkezd majd nyulni meg huzodni fog, es nem lesz kellemes erzes :S

amugy nekem annak idejen az segitett,hogy melyik vitamint szedjem, hogy rágugliztam a hipp natalra, meg a gravidara, es amelyikre kevesebbet panaszkodtak és többet dicsertek :))

2008. nov. 25. 11:38
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az igazság az, hogy terhesség előtt egy hónappal elkezdtem szedni az elevitet és mikor nagyon szorulásom lett tőle, lecseréltem hipp-natalra, most meg a férjem gravidát hozott.

Boldog babavárást mindenkinek!

2008. nov. 25. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!