Kismama szedhet Meforált vagy Merckformint? (PCOS-val vagyok kezelve)?
Üdv!
Nem akarlak eltántorítani az oldaltól, de a terhesség eseténi gyógyszerszedésről szerintem nem névtelen vadidegenektől érdemes tájékozódni. A gyógyszertárban elvileg kutya kötelességük megmondani, de a kedvenc dokidnak is illene ezt tudnia.
Szia!
Szerintem is az orvosodnál kellene érdeklődnöd.
Sziasztok! Teljesen igazatok van. Én erre az oldara mindig akkor írtam, amikor más kismamáktól tapasztalat cserére volt szükségem. Ilyen típusú kérdésnél mindig az orvosokat kérdeztem!
DE!!!
Idén márciusban a nagyon várt babánk 10 hetesen elment. Fél évre rá újra kismama lettem a legnagyobb boldogságomra. Múlt pénteken úgy szintén 10 hetesen elment. Nagyon mély fájdalmat érzünk. Majd most kezdődnek a kivizsgálások sora. PCO-val vagyok kezelve és bíztam benne olyan kismamák olvassák a kérdésem, akik úgy szintén PCOS-ok és elmondják, hogy az Ő orvosuk mit mondott a két gyógyszer kapcsán.
Jelenleg próbálok mind orvosi mind "kismamák" körében érdeklődni a téma iránt.
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Annyit tudok neked segíteni ebben az ügyben,hogy elmesélem az én történetemet,zanzásítva.
Februárban kiderült,hogy cukorbeteg vagyok,Merkformint kaptam rá,elmondtam a doktornőnek,hogy babát szeretnénk,mire ő azt mondta,hogy ha megvan az első terhességi tesztem,azonnal menjek vissza hozzá,hogy átállítson inzulinra,mert idézem őt"terhesség alatt nem lehet szedni a Merkformint."
Viszont a PCO-s oldalon olvastam,már olyat,hogy valaki végig szedte az egész terhesség alatt.
Mindenképpen meg kéne beszélned ezt a dolgot egy jó endokrinológussal.
Sok sikert,remélem tudtam segíteni.
Szia!
Én is PCOS vagyok, jelenleg 25 hetes terhes.
Én is metformint szedtem a teherbeesésig, utána nem.
Helyette kaptam uthrogestan(sárgatest hormon) tablettát, hogy a bab szépen megtapadjon.
Az orvosom szerint nem kell a metformin, felesleges, ő ennek a betegségnek hozzáértője. Én hittem neki.
És még a cukrom is teljesen visszaállt normálisba, pedig előtte 10-szerese volt a megengedett határértéknek.-
Szerintem az a legfontosabb, hogy tudják mitől ment el a babád, mert ezek szerint teherbe tudtál esni, ami a PCOS-oknak elég nehéz, szerintem olyan tablettára, hormonra lenne szükséged, amitől meg is marad a babád. Erről érdeklődj, de sürgősen!
Kívánom, hogy minden jól sikerüljön!
Nincs lehetetlen!
Üdv
Sziasztok! Nagyon köszönöm az utolsó két válaszoló válaszát, nagyon sokat segítettetek. Én úgy gondoltam, hogy nagyon jó endokrinológusnál vagyok, hiszen úgy kezelt, hogy terhes tudtam lenni és a hormonjaim és nagyon jó értékre változtak. Viszont most elbizonytalanodtam, hogy Ő miért mondja, hogy igen is kell a gyógyszer az első 3 hónapban. Alig várom már, hogy személyesen tudjak vele konzultálni. Most a második terhességemnél kaptam utrogestant (hüvelyi, napi 4x-szer kellett használnom).
Köszönöm a kedves szavakat! Boldog babavárást Nektek!
szia
én ugy tudom, hogy még cukorbeteg kismamak (tudod, eredetileg a metformin es baratai nekik vannak kitalalva), szoval még ok sem szedhetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!