Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismama szedhet Meforált vagy...

Kismama szedhet Meforált vagy Merckformint? (PCOS-val vagyok kezelve)?

Figyelt kérdés
2008. nov. 24. 20:35
 1/8 anonim válasza:

Üdv!

Nem akarlak eltántorítani az oldaltól, de a terhesség eseténi gyógyszerszedésről szerintem nem névtelen vadidegenektől érdemes tájékozódni. A gyógyszertárban elvileg kutya kötelességük megmondani, de a kedvenc dokidnak is illene ezt tudnia.

2008. nov. 24. 20:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is az orvosodnál kellene érdeklődnöd.

2008. nov. 24. 21:01
 3/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Teljesen igazatok van. Én erre az oldara mindig akkor írtam, amikor más kismamáktól tapasztalat cserére volt szükségem. Ilyen típusú kérdésnél mindig az orvosokat kérdeztem!

DE!!!

Idén márciusban a nagyon várt babánk 10 hetesen elment. Fél évre rá újra kismama lettem a legnagyobb boldogságomra. Múlt pénteken úgy szintén 10 hetesen elment. Nagyon mély fájdalmat érzünk. Majd most kezdődnek a kivizsgálások sora. PCO-val vagyok kezelve és bíztam benne olyan kismamák olvassák a kérdésem, akik úgy szintén PCOS-ok és elmondják, hogy az Ő orvosuk mit mondott a két gyógyszer kapcsán.

Jelenleg próbálok mind orvosi mind "kismamák" körében érdeklődni a téma iránt.

Köszönöm a válaszokat!

2008. nov. 24. 21:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Annyit tudok neked segíteni ebben az ügyben,hogy elmesélem az én történetemet,zanzásítva.

Februárban kiderült,hogy cukorbeteg vagyok,Merkformint kaptam rá,elmondtam a doktornőnek,hogy babát szeretnénk,mire ő azt mondta,hogy ha megvan az első terhességi tesztem,azonnal menjek vissza hozzá,hogy átállítson inzulinra,mert idézem őt"terhesség alatt nem lehet szedni a Merkformint."

Viszont a PCO-s oldalon olvastam,már olyat,hogy valaki végig szedte az egész terhesség alatt.

Mindenképpen meg kéne beszélned ezt a dolgot egy jó endokrinológussal.

Sok sikert,remélem tudtam segíteni.

2008. nov. 24. 22:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is PCOS vagyok, jelenleg 25 hetes terhes.

Én is metformint szedtem a teherbeesésig, utána nem.

Helyette kaptam uthrogestan(sárgatest hormon) tablettát, hogy a bab szépen megtapadjon.

Az orvosom szerint nem kell a metformin, felesleges, ő ennek a betegségnek hozzáértője. Én hittem neki.

És még a cukrom is teljesen visszaállt normálisba, pedig előtte 10-szerese volt a megengedett határértéknek.-

Szerintem az a legfontosabb, hogy tudják mitől ment el a babád, mert ezek szerint teherbe tudtál esni, ami a PCOS-oknak elég nehéz, szerintem olyan tablettára, hormonra lenne szükséged, amitől meg is marad a babád. Erről érdeklődj, de sürgősen!

Kívánom, hogy minden jól sikerüljön!

Nincs lehetetlen!

Üdv

2008. nov. 24. 23:31
 6/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Nagyon köszönöm az utolsó két válaszoló válaszát, nagyon sokat segítettetek. Én úgy gondoltam, hogy nagyon jó endokrinológusnál vagyok, hiszen úgy kezelt, hogy terhes tudtam lenni és a hormonjaim és nagyon jó értékre változtak. Viszont most elbizonytalanodtam, hogy Ő miért mondja, hogy igen is kell a gyógyszer az első 3 hónapban. Alig várom már, hogy személyesen tudjak vele konzultálni. Most a második terhességemnél kaptam utrogestant (hüvelyi, napi 4x-szer kellett használnom).

Köszönöm a kedves szavakat! Boldog babavárást Nektek!

2008. nov. 25. 08:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

szia

én ugy tudom, hogy még cukorbeteg kismamak (tudod, eredetileg a metformin es baratai nekik vannak kitalalva), szoval még ok sem szedhetik.

2008. nov. 25. 08:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Én 3 hónap closty és 1 hónap metformin után estem teherbe. Amint kiderült leállított a diabetológus a metforminról, mert azt mondta h terhesség latt nem lehet gyógyszert szedni. Végig a terhessség alatt 160 g CH és 1400 Kcal diétán voltam (ez elég kemyén volt). Fogytam több mint 10 kg-t, de egy egészséges kisfiú boldog anyukája vagyok. Ja és jógázni és kismama tornára is jártam. A mozgás sokat segített a vércukron.
2009. okt. 27. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!