Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCOS vagyok, merckformint...

PCOS vagyok, merckformint írtak fel, de a háziorvosom azt mondta ezt nem is a PCOS-oknak írják fel hanem cukrosoknak?

Figyelt kérdés

Már nagyon szeretnénk babát,de a háziorvosom azt mondta,hogy amit szedek gyógyszert az nem jó,mert az cukor betegeknek van,és nem PCOS-oknak.Más is szed PCOS-ra merckfomint?A nőgyógyászom szerint ,ez a gyógyszer jó PCOS-ra.Na most kinek higgyen az ember? :S

Elvagyok keseredve,mert szeretnék kisbabát :(

2009. nov. 12. 19:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
a PCO ált. inzulinrezisztenciával jár és ezér alakul ki a plicisztás fészkek ,illetve a peteérés hiánya.Ez a 2. tipusú diaétesz,de nem mindekinek rossz az inzuja,de ált felírják.Én is szedem,PCOs is és inzulinrezisztenciám is van.Ne aggódj inkább örülj hogy felírták,nekem fél évig kellet könyörögnöm érte!
2009. nov. 12. 19:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Eredetileg cukrosoknak van, de pcos-soknak is felírják inzulinrezisztenciára. Sokaknak segít; nekem sajnos nem vált be.

2009. nov. 12. 19:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A háziorvosod jól le van maradva... Az inzulinrezisztancia miatt kapják a PCOS-ok. A szakorovosnak higgy, hiszen az ő szakterülete, tudja, mit csinál.
2009. nov. 12. 19:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A PCOS tulajdonképpen a cukoranyagcsere zavara,ami kihat a hormonális működésre és ennek következményei a petefészekben megjelenő ciszták. Annyiban van igaza csak a háziorvosnak, hogy ez valóban cukorbetegnek is való gyógyszer. Ezzel a gyógyszerrel az okot próbáljak kezelni, ha rendeződik a cukoranyagcsere akkor várható a hormonális működés helyre állása is.
2009. nov. 12. 19:45
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Most megnyugtattatok :))
2009. nov. 12. 21:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én is PCO-s vagyok. Háziorvosod felett eljárt az idő:-)Igazuk van az előttem szóloknak még annyi h Én egy hónap merckformin után már terhes is lettem és azóta egy 8 hós kisfickó boldog anyukája vagyok. Itt mindent megtalálsz: [link] én is inne okosodtam a témában. Meg a a nőgyógyászomtól, aki endokrinológus is..azóta is imába foglalom a nevét.Szorítok!
2009. nov. 12. 21:18
 7/9 A kérdező kommentje:
Utolsó! Köszönöm Neked is!Megnéztem a belinkelt oldalt,nagyon hasznos :)
2009. nov. 12. 23:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyetértek, örülj hogy felírta én is több hónap utána járással kaptam meg, mivel én is PCOS-es vagyok. 2 hónap szedés után én is terhes lettem, bár sajna én elvetéltem. de most próbálkozunk megint:)
2009. nov. 13. 08:56
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:)
2009. nov. 15. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!