Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Be szokott menni az apuka az...

Be szokott menni az apuka az első ultrahangra?

Figyelt kérdés
Hat hetes terhes vagyok, holnap megyek az első ultrahangra. Olvasom, hogy az hüvelyi szokott lenni. Ennek ellenére is be szoktak menni az apukák? Rákérdeznénk persze a magánrendelőben is majd előtte, kivéve, ha ez tökre nem szokás, akkor nem égetem magam. ^^ Persze mivel nagy pillanat, gondolom sok apuka szeretne ott lenni... Semmi tapasztalatunk ilyesmivel, így nem tudom, mi a "szokás".

2020. jún. 16. 10:47
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
38%

Erre, hogy egy meghitt pillanat: sajnos nem tud meghitt lenni, egy orvosi rendelőben vagytok, többen is, és ez egy orvosi vizsgálat, nem szórakoztatásra van. Sajnos többen vannak, akik azt várják el, hogy mindenki őket kényeztesse meg hatódjon meg velük együtt, holott ez a nőgyógyásznak, asszisztensnek ugyanolyan munkanap, mint a többi. Ha én lennék a nőgyógyász, pl ha egy hat hetes terhességnél mondjuk nem találom meg elsőre az embriót, és van ott még egy férfi, aki ott lesi, hogy na, mutassad már a gyerekemet, de béna vagy, akkor nem biztos, hogy akarom, hogy bejöjjenek még extra nyomást helyezni rám. De lehet, hogy rosszul látom.

És hát igen, benne van olyan is egy hat hetes terhességnél, hogy nincs embrió, vagy megállt a fejlődésben és missed ab gyanú. Az azért nem olyan megható pillanat.

Plusz tényleg, az egész nem olyan, mint amilyenre az ember számít, nekem legalábbis tök nem olyan volt. Én is azt hittem, hogy meg fogok hatódni, de nem annyira volt megható, inkább megkönnyebbültem, hogy ott van és van szívhang (8 hetesen voltam). Viszont nyomtattak képet és a párom örült is neki nagyon. Bár ugye azon még nem nagyon van mit látni :) de a végtagkezdemények azért már szépen látszanak.

No, a lényeg, hogy mások vagyunk, de ez tényleg egy orvosi vizsgálat, nem babamozi, ennek tudatában érdemes menni, akkor is, ha az apja is menni akar.

2020. jún. 16. 13:01
 22/34 anonim ***** válasza:
87%

Hát nálunk igenis megható volt! Nem volt ott más, csak én, a férjem meg a doki. 8 hetes voltam. Amikor meghallottam a szívhangot és konkrétan elbőgtem magam az örömtől és a meghatottságtól és a férjemnek is könnybe lábadt a szeme. A dokinő pedig nagyon cuki volt, végig csak mosolygott és mesélte, hogy ő pont ugyanígy reagált az első gyereke szívhangjára. Bár ez nyilván nem egy sztk-s futószalagon volt...

És nem, baromira nem volt zavaró, hogy bennem van a vizsgálófej, ez ilyenkor teljesen mellékes. Mint ahogy szüléskor is baromira mellékes, hogy éppen fekszel széttett lábakkal és varrnak össze, csak azzal foglalkozol, hogy ott fekszik rajtad a kisbabád. Az is megható és soha vissza nem térő pillanat attól függetlenül, hogy éppen stoppolnak össze.

A férjem mindig mondja, hogy milyen jó emlék, és mennyire boldogok voltunk, amikor először láttuk őt és először hallottuk a szívdobogását. Aztán a következő ultrahangon már mocorogni és rugdosni is láttuk 2 héttel később, az megint egy nagyon maradandó és meghatározó pillanat volt.

2020. jún. 16. 13:07
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Én már több helyen is voltam Uh-n. Nekem csak olyan volt hogy felhivtak a figyelmem hogy nem takarnak le, ennek fényében jöjjön be velem aki szeretne hüvelyi Uh-ra. Engem nem zavart így bejött a férjem. Plusz nem engem hanem a monitort nézte ő is. De a második babánál már másik dokinál voltam, ott rám teritettek egy lepedőt. Én ezt tapasztaltam. :)
2020. jún. 16. 13:08
 24/34 A kérdező kommentje:
A doki bácsitól nem is várunk el maghatódást. :) Magánrendelő amúgy, egyszer voltam nála még régebben, akkor nagyon kedves és alapos volt, el is mondta, hogy minden páciensre bőven hagy időt, hogy részletesen át lehessen beszélni a dolgokat (és így is tett). Szerintem elég család- és kísérőbarát a hely, nem hiszem, hogy meglepődne a kérésen. A válaszokból nekem legalábbis az derül ki, hogy azért nem az ördögtől való az ötlet. :) Holnaptól már hét hetes vagyok amúgy, (nekem mindig fáj az ovuláció, úgyhogy jól belőhető) remélhetőleg minden rendben lesz majd, azért próbálok pozitívan hozzáállni és ebből kiindulni.
2020. jún. 16. 13:14
 25/34 anonim ***** válasza:
51%
Az a kedves válaszoló, aki szerint 6 hetesen nincs szivhang és felesleges menni, nyilvan még sosem vetélt el, nem volt veszélyeztetett terhes, es nem volt méhen kívüli terhessége! Legyen kedves elmondani, amit kérdeztek: benn volt a párod vagy sem, a többi senkit nem érdekel!
2020. jún. 16. 13:15
 26/34 A kérdező kommentje:
22-es igen, ilyesmi volt a fejemben, aztán persze lehet, hogy mást hoz a gyakorlat. :)) Kis magánrendelő, a dokibácsi és az asszisztens van csak ott, aki talán a felesége is. Futószalagos hangulat biztos nem lesz. :)
2020. jún. 16. 13:19
 27/34 anonim ***** válasza:
79%
Nekem eddig nem volt bent, nem is lett volna lehetosege ra, de huvelyi uh-kat nem is szerette volna nezni. A heten lesz 12 hetes genetikai uh maganrendeloben, oda viszont bejon. Az elvileg hasi lesz, en is remelem.
2020. jún. 16. 15:06
 28/34 anonim ***** válasza:
79%
Kedves 25-ös de voltam veszélyeztetett terhes, kórházban is feküdtem vele. Nem vetéltem el, de ha úgy lett volna sem csinàltak volna semmit hat hetesen, és biztosan észrevettem volna ultrahang nélkül is. De ez most hogy jön ide? Nem, nincs még szívhang, nem csak hogy nem lát, de nem is hall semmit apuka amiért érdemes lenne bemenni. Bezzeg a “mikor menjek orvoshoz” kérdésre mindig az a vàlasz jön hogy ráér 8-9 hetesen.
2020. jún. 16. 16:16
 29/34 anonim ***** válasza:
73%

25-os vagyok! Igenis minél előbb érdemes menni, kizárni pl a méhen kívülit! Nem igazán értelek, miért vagy ilyen mogorva?!

Jaaaa, és igen, nagyon is meghitt pillanatban volt részünk ma délután a párommal együtt, láthattuk a kis életet, amit összehoztunk, együtt! Tündéri doktornő, figyelmes és csodás, felejthetetlen élmény a kisbabánk első szívdobogásának látványa!

2020. jún. 16. 17:07
 30/34 A kérdező kommentje:

25-ös gratulálok, örülök, hogy minden rendben volt. :)

Én mindenütt azt olvasom, hat hetesen van már kimutatható szívhang, holnap pedig már a hetedikbe lépek. A dokit két hete hívtam az első pozitív teszt után, direkt mondta, hogy ezért jöjjek csak most szerdán, hogy már jó eséllyel lássuk.

2020. jún. 16. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!