2 nappal azelőtt, hogy meg kellett volna jönnie,lett egy masszív torokgyulladásom lett! Ez hétvégére esett így csak hétfőn tudtam menni orvoshoz, akkor írtak antibiotikumot. De a mensim nem jött meg így pénteken csináltam egy tesztet és pozitív lett. Nem tervezett baba, de nagyon örülök. Viszont anyósom bele ültette a bogarat a fülembe, hogy a nagyon magas láz fejlődési rendellenességet okoz... Tény, hogy péntek estétől hétfő estig folyamatosan lázas voltam.. 38-39,5-ig ingadozott. Hétfőn leszek 7 hetes akkor megyek dokihoz. Teljesen ideges lettem... Első baba.. Nagyon tanácstalan vagyok.
2020. jún. 4. 12:10
1/8 anonim válasza:
Velem ugyan ez volt, nekem 4 napig volt szinte csillapíthatatlan magas lázam. Antibiotikumot a 2. orvosi látogatás alkalmával kaptam csak, mikor látszott, hogy a rubophen sz*rt sem ér lázcsillapítás céljából... sajnos 5+2 naposan elkezdtem barnázni és következő nap meg is jött. Nem tudni, hogy csak kémiai lett volna, vagy direktben a magas láztól ment-e el. Azt mondják, ilyenkor a mindent vagy semmit elv működik, vagy marad és nem lesz baja, vagy elmegy.
Remélem már rendben vagy, boldog babavárást kívánok!
2020. jún. 4. 12:16
2/8 anonim válasza:
Ha nem vérzel addig, akkor ne aggódj. Ilyen fiatal terhességnél még nem fejlődési rendellenességet okoz a magas láz, hanem konkrétan vetélést. Ha az ultrahangon minden rendben lesz, akkor ne aggódj, nem lesz semmi baja a kisbabádnak ettől. Egyébként igen, a terhesség alatt a lázat mindenképp csillapítani kell, mert valóban károsíthatja a magzatot is.
2020. jún. 4. 12:19
3/8 anonim válasza:
Igen en is azt mondanám, ha okozott rendellenességet, akkor nem fog megmaradni. Sajnos barátnőm járt így. Tüdőgyulladást kapott és a szervezete sajnos kidobta a magzatot. Az orvos szerint azért mert a saját gyógyítására koncentrált. Szerintem ha neked ennyi idő után sem jelentkezett vérzés, akkor jobbak az esélyeid. De korai terhessegnek valóban nem tesz jót az anya betegsége.
2020. jún. 4. 12:27
4/8 anonim válasza:
Én a koronavírus miatt jobban aggódnék, minthogy maga a láz gondot okoz.
2020. jún. 4. 12:37
5/8 anonim válasza:
Hasonlo cipoben jartam. Majd az orvosodnak mondd el. Nekem kiirt egy extra szivultrahangot, meg az elejen jol megnezegette uh—val.
A fiam mar 3,5 eves es teljesen egeszseges. Ettol eltekintve a terhessegem tovabbi resze szinte teljesen problema mentes volt.
2020. jún. 4. 13:01
6/8 anonim válasza:
Nekem is volt pont így, hogy ciklus végén 3-4 napig nagyon magas láz (előtte egy hónappal oltottam magam influenza ellen...), elkezdtem az antibiotikumot, két napra rá pozitív teszt. Ma már 10 éves, egészséges. (Mondjuk az a terhességem a végén elég horror volt, de nem hiszem, hogy ettől.)
2020. jún. 4. 13:13
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nincs vérzésem szerencsére!
Szóval szerintetek, ilyen idős korban ha nem vetéltem el akkor semmi baja a babának? Nem tudom mikor éreztem magam utoljára ilyen betegnek és ilyen lázas sem voltam még soha....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!