Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hany kilot illik hizni a...

Hany kilot illik hizni a terhesseg alatt, hogy mindenki nyugodt legyen a kornyezetemben?

Figyelt kérdés
31 hetes kismama vagyok,es mindossze 5kg-ot hiztam,pedig nem vagyok egy sovany tipus,sot inkabb hizekony,sokan ilyesztgetnek,hogy kicsi lesz a babam.A 27 hetes uh-an a doki 860 grammra saccolta a sulyat.Nem dietaztam,soha nem tettem,nem most kezdenem el,mindent megeszek amit kivanok,viszont ezt az 5 kilot is mind a pocimra raktam.Es ebben az egeszben az a jo,hogy ismeroseim masik fele tul nagyra becsuli a pocimat a "korunkhoz"kepest.Mar nem tudom mit higggyek,ugy erzem tul sokat foglalkoznak a pocakommal,es mar nagyon zavar.Nyugtassatok meg,hogy nincs osszefugges a baba es az en sulyom kozott :((Itt egy kep a pocikamrol: [link]
2010. júl. 30. 20:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ezzel ne foglalkozz, nem jelent semmit. Ket terhessegem volt, mindkettovel ugyanakkora pocim nott kb, egyik fiu negy kilohoz kozelitett, a masik inkabb a haromhoz, tehat jo nagy kulonbseg volt kozottuk, de a pocakom merete tenyleg ugyanolyan volt.

En nagyon vekony vagyok, elso babaval 25 kilot hiztam, a masodikkal csak 14et.

Sajat magamnak az utobbit mondanam idealisnak, mozgekony maradtam, csinos, furge, szep, feszes pocakom volt, szules utan nem kellett fogyoznom.

A 25 kilo nekem mar sok volt, 17et kellett letornaznom magamrol terhesseg utan, mert nem birtak az izuleteim ezt a pluszt, fulladtam es nem is ereztem jol magam.

HOgy neked mi az idealis, azt te erzed, te tudod, ha nem most, akkor utolag rajossz. A kornyezetednek ehhez nincs koze.

2010. júl. 30. 22:26
 12/17 anonim ***** válasza:

Én 6 kg hízásnál tartottam 31 hetesen a lányommal, 27 hetesen 853 grammra becsülték a súlyát, 38+3 hétre született 2800 grammal. 10 kg lett a vége egyébként, ami le is ment 2 hét alatt, vagyis 12 ment le. Én is hízékony vagyok, de terhesen nem. :-) Érdekes, de így van.

Most 34 hetes vagyok ikrekkel, 10 kg-nál tartok, eszek mint a gép, de ez szinte a gyerekek csak megint. Szopival megint lemegy szerintem az egész.

Egyébként nagyon szép pocid van, ne aggódj! Minden rendben vele, a sok okoskodót meg meg se halld! Egyik füleden be, a másikon ki! Érdemes ezt "gyakorolnod" már most, mert ha megszületik a kicsi, még több okoskodó jön majd. :-(

Boldog babavárást!

2010. júl. 30. 22:38
 13/17 anonim ***** válasza:
Én az első fiammal 23 kilót híztam. Most félidős vagyok a lányommal és eddig csak 1 kilót híztam az állandó hányás miatt. Akkor azért cseszegetett mindenki, hogy milyen kövér vagyok, most meg avval, hogy így a gyerek sem fog fejlődni. Persze az ultrahangon mindent rendben találtak. a baba a korának megfelelő méretű és súlyú. Az okoskodókra tegyél nagy ívben. Foglalkozzanak a saját súlyukkal. A lényeg, amit az orvos mond. Nekem a genetikus mondta, hogy egyetlen baba sem hal éhen, legfeljebb elvest a mamától mindent. Nekünk fog romlani a fogunk, a hajunk minősége, a vérképünk, stb, de a Ő fejlődni fog szépen. Boldog babavárást Neked!
2010. júl. 31. 08:43
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem TE legyél elégedett, a környezet véleménye meg nem számít!!

Amióta terhes vagyok, mindenki akkora szakértő lett (azok is akiknek nincs gyerekük) hogy nekem már nagyon tele a hócipőm, és egyszer nagyon elküldök valakit a fenébe:)))

Így is folyton kéretlen megjegyzéseket kapok a vevőktől (sajnos emberekkel foglalkozom) akik azt hiszik, hogy mivel negyedik éve látnak ugyanazon pult mögött, már baromi nagy haverok vagyunk...

A környezetnek úgyse jó soha semmi, és folyton csak rémisztgetnek, hogy túl kicsi lesz a gyerek, vagy hat kilós, meg hova tekeredik a köldökzsinór, meg mittudomén.

Én nem törődnék vele hogy mindenkinek a kedvét keressem még azzal is hogy mennyit hízok:))

Csak a te nyugalmad a fontos, meg a baba egészsége, és kész.

2010. júl. 31. 09:01
 15/17 anonim ***** válasza:
Ja,és nagyon-nagyon szép,szabályos és arányos pocid van:)))
2010. júl. 31. 09:23
 16/17 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenkinek a valaszokat,es azt hogy igy megnyugtattatok.Fura,hogy az idegenek (pl.ti)kepesek erre,a kornyezetem meg csak a piszkalodasra kepes...na de ennyit roluk,en nem hiszem hogy tudnek ilyen lenni barkivel is,mi kozom nekem barki terhessegehez?akar a kornyezetembol is?Eleg az,ha Gratulalsz,es megkerdezed,hogy minden rendben van-e,...szerintem.

Na minden jot nektek :))

2010. júl. 31. 10:17
 17/17 anonim ***** válasza:

33 hetes vagyok és 5 kg-ot híztam.mindenki azt mondja,hogy milyen aranyos pocim van.Úgyhogy ha a a babával és veled minden ok,akkor tényleg ne érdekeljen,hogy ki mit mond.Azt edd ami jól esik és akkor amikor jól esik.Ennyi.

Boldog babavárást!

:-)))

2010. júl. 31. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!