Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hany kilot illik hizni a...

Hany kilot illik hizni a terhesseg alatt, hogy mindenki nyugodt legyen a kornyezetemben?

Figyelt kérdés
31 hetes kismama vagyok,es mindossze 5kg-ot hiztam,pedig nem vagyok egy sovany tipus,sot inkabb hizekony,sokan ilyesztgetnek,hogy kicsi lesz a babam.A 27 hetes uh-an a doki 860 grammra saccolta a sulyat.Nem dietaztam,soha nem tettem,nem most kezdenem el,mindent megeszek amit kivanok,viszont ezt az 5 kilot is mind a pocimra raktam.Es ebben az egeszben az a jo,hogy ismeroseim masik fele tul nagyra becsuli a pocimat a "korunkhoz"kepest.Mar nem tudom mit higggyek,ugy erzem tul sokat foglalkoznak a pocakommal,es mar nagyon zavar.Nyugtassatok meg,hogy nincs osszefugges a baba es az en sulyom kozott :((Itt egy kep a pocikamrol: [link]
2010. júl. 30. 20:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Az testalkattól is függ hogy mennyit "illik" hízni. Ezen az oldalon meg tudod nézni mi neked az ideális. Remélem tudtam segíteni. Ha nem vagy anorexiás alkat, akkor nem normális például a 12-16 kiló, viszont aki vékony, annak megengedett. Ne foglalkozz vele mit mondanak. Ebben a témában mindenki nagyon okosnak hiszi magát. Ha az orvos nem mondja hogy baj van a baba súlyával, akkor nincs. Mond meg annak aki ezzel iszkál hogy minden rendben a babával. Az orvos csak többet ért hozzá mint ő. Kitartás :)

[link]

Nagyon boldog babavárást!

2010. júl. 30. 20:34
 2/17 anonim ***** válasza:

Itt írnak néhány átlagértéket a harmadik harmadból (vannak átlagos magzat súlyok is):

[link]

A 27. hét táján már egy kiló körüli az átlagsúly, de az utolsó harmadban megduplázódik a baba súlya. Nem lesz kicsi.

2010. júl. 30. 20:34
 3/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj a súlyod miatt az csak jó ha nem híztál sokat.

Én 20kg túlsúlyal lettem terhes minda kétszer.Fiammal összesen 10kg jött fel.Pontosabban 10kg-vel voltam súlyosabb amikor szülni mentem.Két héttel a szülés után ugyan annyit nyomtam mint a terhesség elött, tehát efektíve háj nem jött fel.Viszont óriási pocakom volt, és mindenki azt mondogatta, hogy nem fogom kihúzni a kiírt időpontig illetve 4-5 kg-os babára számítsak.Ehez képes 8nappal túl vittem, és így is indítottak, és 3150g-al, és 52cm-vel született ami teljesen normális.Őt a 27 hetes UH-on becsülték 957g-ra.Akkor 27 hetesen 4 kg volt rajtam.

Most a lányomat a 30 hetes UH-on becsülték 1529g-ra (a fiamat annó ugyan ennyi idősen 1374g-ra becsülték), és akkor 5kg-al voltam több mint amivel indultam. Most még nagyobb a hasam mint a fiammal.Most vagyok 35hetes és akkora a hasam mint a fiammal 39-40 hetesen.Szóval meg eshet, hogy a lányzó nagyobb baba lesz.Mondjuk mindenki azt mondja a második terhességnél nagyobb a pocak, mert már lazák a szalagok a hasban.

És most is hallgatom, hogy nem fogom még 1 hónapig húzni, meg hogy mekkora baba lesz.De már nem izgulok ezen,ha megakarszületni, majd megszületik.És amiatt sem aggódom, hogy nagyobb súlyú mint a fiam ugyan ennyi idősen, minden baba máshogy fejlődik.

Szerintem örülj hogy csak ennyit "híztál",és majd úgyis az utolsó UH-k lesznek valamivel mérvadóbbak.

2010. júl. 30. 21:28
 4/17 anonim ***** válasza:

ja az utolsó vagyok

ekkora volt a pocim a fiammal 39-40 hetesen

[link]

És ekkora most a lányommal 35 hetesen

[link]

2010. júl. 30. 21:31
 5/17 anonim ***** válasza:

Jajj így nem lehet megnyitni! :( Na mind1 a lényeg hogy az elötttem szólóknak igazuk van, ha a doki nem mondta akkor nincs baj! Élvezd a pocakod amíg lehet.

Jó egészséget nektek!

35+2h kismami

2010. júl. 30. 21:33
 6/17 anonim ***** válasza:

Nem kell ezen parázni, mindenkinél más...

Általában aki eredetileg vékony, az többet hízik, aki meg husibb, az szinte semmit.

Én normál testalkat vagyok, és 10 kg-ot híztam, de a szomszédom meg kövérkés, ÉS 1 azaz 1 kg-ot hízott. :-)

A doki azt mondta nekem, hogy az ideális hízás a max 14 kg.

Amúgy tök idegesít Engem is, hogy mindenki nagyon okos az ÉN terhességemmel kapcsolatban, ilyen a hasam, meg fennt van, lennt van, hegyes, Ó, előbb meg fogsz szülni, már látszik az arcodon, nahát, milyen kicsi a hasad, nahát milyen nagy a hasad, és akkor még nem beszéltünk a valóban aggódó családtagokról, akik napi 6-8 telefonnal idegesítenek, pedig csak jót akarnak...de Én megőrülök tőlük, de még meg sem mondhatom, mert akkor megbántom Őket.

Ciki, nem ciki, de tegnap már kikapcsoltam a telcsimet...

Bocs, a vége offra sikeredett...

38 hetes

2010. júl. 30. 21:39
 7/17 A kérdező kommentje:

De megnyitotta,nekem is van iwiw-em,csak be kellett jelentkeznem,es lathattam a pocidat :)).En is alig varom mar,hogy ekkora legyen :D

Koszi a valaszokat mindenkinek!

2010. júl. 30. 21:41
 8/17 anonim ***** válasza:

Ne aggódj. Ha a gyerek nem nő rendesen azt az ultrahangok úgy is jelzik. Én 6 kg-ot híztam a gyerekem meg 3 kg-os lett. Én sem diétáztam rosszul sem voltam, de szinte semmit nem kívántam vagy nagyon hamar tele lettem. Mikor megszültem utána meg volt hely bőven és rendesen tudtam enni.

Én is kérdeztem a védőnőt, hogy nem gond-e ha nem hyzok. Azt mondta, hogy a gyreke nő tehát nem gond. Karácsony előtt mindenki szidta mérlegét csak én nem.

2010. júl. 30. 21:45
 9/17 A kérdező kommentje:

21:39-es :))),mintha csak magamat hallanam,tenyleg annyi az okoskodo,eszre sem veszik,es az agyunkra mennek,persze nalam akadnak olyanok is,akik szandekosan piszkalnak.Ferjem nyugtatgat,hogy csak irigyek,mert nekik nincs ilyen szep pocijuk...nahat ez megnyugtat...a pocimra nagyon buszke vagyok...:D

Kellemes babavarast,konnyu szulest,es minden jot!

2010. júl. 30. 21:46
 10/17 anonim ***** válasza:

21.39 vagyok

:-)) Akkor kezet foghatunk!

Én is imádom a pocakomat, nem is gondoltam volna, hogy ilyen büszkén viselem majd...és nekem is a férjem is imádja, olyan jól esik. :-)

Neked is minden jót kívánok!

2010. júl. 30. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!