Mikor csinálnak vérvizsgálatot, mikor irnak ki nekem terhes vitaminokat, mikor kuldenek vizsgalatokra? 8hetes vagyok es eddig csak UH volt, illetve az hogy majd védõnõhöz kell mennem semmi más
Mást mindenfele küldenek, mennek mindenféle vizsgálatokra, nálam eddig semmit sem néztek, pedig ejszaka majdnem semmit sem alszok, enni is alig tudok a rosszulletek miatt, ès a talpam rettentõen viszket.
Veletek mikor kezdtek el foglalkozni
Elmész a védőnőhöz a papírral, amit a nőgyógyász adott, hogy élő terhesség van. Oda már mehetsz akár most is, de mindenképp 12. hét előtt. (Én mindig 10 hét környékén mentem) Előtte célszerű felhívni, hogy mikor mehetsz. Majd a védőnő mindent el fog neked mondani. Ad listát a vizsgálatokról, hogy melyik héten mi következik. Kapsz tőle egy kiskönyvet, ezt onnantól minden vizsgálatra magaddal kell vinned.
Utána elmész a háziorvoshoz, ő kitölti a könyvedben az ő részét, ez egy “örök beutaló” is lesz. Van egy első trimeszteri vérvétel és vizelet vizsgálat, ezt is majd a háziorvossal megbeszéled, hogy mikor csinálja meg neked. Utána majd a 12 hetes vizsgálatra kell bejelentkezned vagy a kórházba, vagy magán úton valahova. De ezeket mind el fogja mondani a védőnő!
Vitamint senki nem ír neked!!! Bemész a gyógyszertárba és veszel egyet.
Nekem az orvosomhoz 4 hetente kell járnom, a védőnőhöz is kb úgy, majd a terhesség vége felé kell kicsit sűrűbben (legalábbis az enyém az első terhességemnél a 30. héttől 2-3 hetente találkozni akart, most nem tudom hogy lesz).
Kb ennyi.
Érdemes védőnőnél kezdeni, kapsz kiskönyvet. Abban benne vannak, hogy mikor milyen vizsgálatra kell menned. El kell vinned a háziorvoshoz, a kiskönyv egy adott oldalát aláírja, és meg is van a beutalód.
Nekem eddig 12. hét előtt volt egy vérvétel+vizelet (kiskönyvben szerepe, hogy mit néznek) és a 12. héten genetikai UH, végvételellel kiegészítve (kombinált vizsgálat, magánrendelés). A 12. heti vizsgálaton a nőgyógyász még kért két plusz labort, azt szintén magánúton oldottam meg.
Amikor ezeken túl voltam, megkérdeztem a védőnőt és a nőgyógyászt is, hogy a 18. heti vizsgálatig van e más teendőm. Nincs, mert a fogorvos annyira nem sos, és eddig a vírushelyzet miatt nem javasolták.
Vitamint esetleg megkérdezheted az orvost hogy mit ajánl, vagy gyógyszertárban is érdeklődhetsz.
Engem se küldött a házi sehova, egy EKGt csinált meg kitöltötte a kiskönyv rá vonatkozó részét, és mondta szóljak ha kell táppénz. Minden beutalót laborra Uh-ra a terhesgondozáson adtak.
Elsőnek ha meg van az élő terhességről a papír keresd fel a védőnőt, és ad majd listát mikor hova kell menned, milyen vizsgálat mikor kell. Ráérsz majd a 12hetes ultrahanggal intézni az első laborokat is.
Szia kedves kérdező. Terhes vitamint nem ir fel az orvos neked, azt magad valasztod ki, milyet szeretnel szedni.
Én jelenleg 26 hetes varandos vagyok. Nalam ugy zajlott hogy amint megvolt a papír hogy élő magzat akkor kértem idopontot a 12 hetes genetikai ultrahangra , ezutan elmentem a körzeti védőnőmhoz, aki kiallitotta a kiskonyvet. ( itt szegeden 2 vedonohoz kell jarni, a korzeti plusz aki a terhesgondozast vegzi) Amint eljott a a 12 hetes genetikai uh, utanna az eredmennyel felhivtam a terhesgondozoban a védőnőt, aki adott idopontot, amin mar kb 15 - 16 hetes terhes voltam( mar nem. emlekszem. pontosan)
A vérvételre a papirt a terhesgondozoban a védőnő adott( vercsoport meghatarozas, teljes verkep plusz vizelet, Toxoplazmara vervetel beutalo, meg még volt pár)
Szoval a lenyeg az akart lenni hogy engem kb a 16 dik hetig nem kuldtek vérvételre, se a fogadott nogyogyaszom se a haziorvosom.
De amugy ahany város es orvos annyi valtozat létezik szerintem. :)
Jo babavarast neked.
koszonom mindenkinek.
18 -as- nagyonis fontos hogy most megfelelo vit-asvanyi anyag kiegeszitot szedjek, egyreszt mert a tunetek mint nagyon erõs ,azinte kibírhatatlan lábviszketes , faradekonysag stbstb a jódhianyra adnak okot, aminek hianya NAGYON VESZELYES lehet, a magzat elhalasahoz, karosodasahoz nem megfelelõ növekedesehez, spontán abortuszhoz vezethet!!
Ugyhogy hiaba irtad hogy miert sirok annyit, nagyon is van okom aggódni, mivel ezt eggyáltalán nem lehet félvállról venni.
Nagyon szeretnenk ezt a babát, es fontos hogy már az elejetol megfeleloen fejlõdjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!