Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első ultrahang vizsgálatra...

Első ultrahang vizsgálatra hogyan készüljek? Lehetséges, hogy már lesz a picinek szívhangja?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Több pozitív teszt utáni első UH vizsgálatra készülök. Ez az első terhességem. Azon a napon leszek az 5. hét 5. napján. (Biztosan tudom a fogantatás napját, mert csak egy dátum jöhet szóba.)

Mire készüljek? Milyen kérdéseket fog az orvos feltenni? Mit kell magammal vinnem? Lehetséges, hogy már hallható lesz a szívhang is? Köszi a válaszokat előre is. :)

2020. máj. 5. 13:33
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Valóban magánorvos, de végig rendel a járvány alatt, és nagyon sokan járnak hozzá. Én nem gondolnám, hogy rossz szándék vezérelte, amikor azt mondta hogy menjek be. Lehet, hogy naiv vagyok, de nekem már az is fontos és hasznos információ, hogy a méhnyálkahártyám vastagsága megfelelő-e, és jó helyen van-e a kis petezsák. A járvány időszak még valószínű eltart egy ideig , de ettől még el kell járni az orvos által szükségesnek ítélt vizsgálatokra, ha kockázatos, ha nem. Nem könnyíti meg az életünket ez a helyzet, de semmiképp nem nevezném naivitásnak, ha egy első terhességgel egy tapasztalatlan anyuka jelölt megfogadja amit az orvos javasol akiben megbízik. Én nem is ezért tettem fel a kérdést, hogy eldöntsük az orvos helyett, hogy miért hívott be, hanem csak hogy tudjam, mire számíthatok.
2020. máj. 5. 15:45
 22/25 anonim ***** válasza:
46%
Én is 5. héten bementem megnézetni, hogy nem méhen kívüli-e, semmi bajom nem lett tőle, hogy utána 2 hét múlva megint mennem kellett.
2020. máj. 5. 16:28
 23/25 anonim ***** válasza:
46%
Menj nyugodtan. Én is voltam 5 hetesen és nagyon megnyugtatott, hogy méhen belül van, pedig nekem már 2. gyerek. Nem haltam bele anyagilag sem, hogy 3 hét múlva újra kellett mennem.
2020. máj. 5. 16:44
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Én 6hét+6naposan mentem (ekkorra hívott az orvos), később fogant a baba , az uh alapján is 5hét 5 napos volt, épphogy csak de már volt szívhang.
2020. máj. 5. 17:41
 25/25 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon jol tette a doki hogy behivott. Megallapitotta a terhesseg tenyet, mehen belul rajzolodik szepen a petezsak, 0,6 cm, benne 1,4 mm embrio korvonala sejtheto. Viszont latszik egy a petezsakkal szinte megegyezo meretu hematoma is a mehemben a petezsak mellett, ami miatt progeszteront irt, es pihenesre, kiemlo eletmodra, szexmentes magatartasra biztatott a baba erdekeben. Sajnos a hematoma okozhat vetelest, ezert tobbet jelenleg nem is mondott, csak annyit, hogy ket het mulva mar sokkal tobbet latunk majd, menjek vissza. Orulok, hogy errol mar most tudomast szerezhettem, es oda tudok figyelni.

2020. máj. 8. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!