Első ultrahang vizsgálatra hogyan készüljek? Lehetséges, hogy már lesz a picinek szívhangja?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Több pozitív teszt utáni első UH vizsgálatra készülök. Ez az első terhességem. Azon a napon leszek az 5. hét 5. napján. (Biztosan tudom a fogantatás napját, mert csak egy dátum jöhet szóba.)
Mire készüljek? Milyen kérdéseket fog az orvos feltenni? Mit kell magammal vinnem? Lehetséges, hogy már hallható lesz a szívhang is? Köszi a válaszokat előre is. :)
2020. máj. 5. 13:33
11/25 A kérdező kommentje:
Pontosítok. Március 28 az utolsó mensi első napja, április 12 az együttlét. Furcsa, hogy ezt mondod kedves utolsó, azért valamit már csak fog látni a doki, ha ő javasolta az időpontot, miután megkérdezte az utolsó mensimet és hogy hány tesztem lett pozitív és mikor. Vagy nem?
2020. máj. 5. 14:25
12/25 anonim válasza:
Szikholyagot es petezsakot fog, nem ertem, miért hivott ennyire koran.
13/25 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor elsőre annyit fogok megtudni ezek szerint, hogy jó helyen van-e, nem méhen kívüli terhességről van-e szó, és hogy mikor kell újra visszamennem. :)
2020. máj. 5. 14:50
14/25 anonim válasza:
En sem ertem, miert hivott be ilyen koranra, vissza kell majd hivnia 2-3 hetre ra, addigra mar biztosan lesz szivhang, most megcsak petezsak+szikholyag, szivhang leghamarabb a 6. het kozepe fele szokott lenni, de csak pontos ovunal, a nagyobbik nalam 6 nappal kesobb fogant, nekem nem is menzesz, hanem elso trimeszteri uh-k alapjan szamoltak ki a terminust, igy az esetleges tul korai inditastol sem kellett tartanom. 12.i egyuttletbol akar 4 nappal kesobb is lhetett amugy megtermekenyules, ezt meg az uh gepek sem tudjak napra pontosan beloni, lombikbabaknal es ultrahangosan folyamatosan kovetett ciklusnal lehet pontosan meghatarozni.
15/25 anonim válasza:
Szia. Tényleg érdemesebb később menni, mert ha még nincs szívhang akkor esetleg 1-2 hét stressz a következő uh-ig. Tőlem is az utolsó mensi első napját kérdezte, örülünk-e a babának, meg akarjuk e tartani, volt e műtétem, milyen gyógyszert szedek, van e gyógyszer érzékenységem. Hüvelyi uh-val vizsgálnak majd ahol nézik, hogy jó helyen van-e, van-e szívhang, mik a méretei. Nekem első alkalommal már javasolta, hogy a 12 hetes Uh-ra kérjek időpontot (akkor 6+2 hetes voltam) hogy biztosan ne csússzunk ki az időből...ezt utána többször is feltüntették a leleteimen. A későbbiekben fel kell keresned az illetékes védőnőt a kiskönyvedért, majd terhesgondozásra kell járnod...de ez már a későbbiekben van.
16/25 anonim válasza:
Marmint utolag beloni nem lehet uh-val a magzati meretek alapjan, csak korulbelulre (+-5 nap).
Amugy, ha volt valamilyen korabbi hormonproblema, akkor lehet, hogy amiatt hivott be ennyire koran.
17/25 anonim válasza:
Nyilván magánorvos, azért hívott be ilyen hamar. Most indulhattak újra,meg kell töltenie a naptárt, és így egyből két alkalmat fizetsg.
18/25 anonim válasza:
Te tudod. Járvány közepén biztos nem veszélyeztetném feleslegesen magamat (magunkat) plusz körökkel.
19/25 anonim válasza:
Ne legyetek már ennyire negatívak! Arra nem gondol senki, hogy esetleg rendes doki és el szeretné kerülni, hogy bármi probléma legyen? Ha például progipótlás kell vagy valami azt jobb minél hamarabb elkezdeni. Én inkább megyek 5ször és fizetek, mintsem valami baj legyen vagy ne tudjam, hogy mi van a babámmal. Egyébként a magánrendelések eddig is működtek.
20/25 anonim válasza:
Mintha auHval meg lehetne állapítani, hogy kell-e progeszteron pótlás... Ne legyél már ennyire naiv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!