Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek volt már vetélése és...

Akinek volt már vetélése és utána összejött a baba, pozitív volt a teszt, hogyan nyugtatta magát, hogy most minden rendben lesz?

Figyelt kérdés
Azthittem teljesen túl vagyok a múlton( 1éve vetéltem el,és tegnap teszteltem pozitívat),de mióta teszteltem erős félelmeim vannak,hogy mire megint wc-re megyek,látok valami pirosat a bugyimon... két nap múlva tudom újra tesztelni,remélem nem lesz addig semmi gond és onnantól megfogok nyugodni ha pozitív lesz.Aki ilyen helyzetben volt kérlek meséljetek,mivel terelhetem el a gondolataimat.Abban bízom hogy ha végre visszaterek a munkába ,nem lesz időm a rosszra gondolni,most sajnos szüneteltetem a vállalkozásomat.Edzeni is óvatosan edzek,mozgok(kiskorom óta aktívan sporolok) tehát nem csak fekszek és agyalok egész nap:)

#Kora-terhesség
2020. ápr. 28. 10:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Erre én is kíváncsi vagyok, mert bár én még nem tartom a kezemben a pozi tesztet, vetélésem volt és hasonló gondolatok keringenek bennem, hogy hogyan fogom feldolgozni, hogyan lesz nyugodt terhességem.
2020. ápr. 28. 10:23
 2/11 A kérdező kommentje:

Remélem

Mindkettőnknek sikerül megtalálnia a nyugalmat ezen a téren.Nem szeretnék ennyire görcsös lenni,élvezni szeretném minden pillanatát a babavárásnak.Bár majd a következő teszt után szeretném majd beleélni magam igazán.Szorítok neked,hogy neked is mielőbb legyen pozi teszted.Minden rendben lesz...🙏🏻

2020. ápr. 28. 10:26
 3/11 A kérdező kommentje:
Jaj ,bocsi a sok szóismétlésért.
2020. ápr. 28. 10:27
 4/11 anonim ***** válasza:
Sehogy. Tavaly októberben volt a missed ab, rá két hónapra újra terhes lett. Ráadásul komplikációk merültek fel már a legelején (ciszta a petezsákon belül). Azóta már 22 hetes várandós vagyok, igyekszem nem aggódni, de nyugodt csak akkor leszek ha már a kezemben tarthatom a kislányomat. Az sokat segített, hogy már a 10. héttől megtaláltam itthon a szívhangot és rendszeresen ellenőriztem. Most már nem kell, mert napi szinten érzem, hogy bulizik bent :) Szóval önfegyelemmel lehet ezen csak úrrá lenni, máshogy nem. Arra kell gondolni, hogy ha egészséges a terhesség megmarad, ha nem, akkor nem. Azon kívül, hogy az ember vigyáz magára, szedi a vitaminokat és próbál nyugodt, kiegyensúlyozott maradni, nem sokat tehetünk.
2020. ápr. 28. 10:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Tudod, nekem ő lett volna a harmadik gyermekem. Bár a második fiam nehezen sikerült, de alapvetően nem volt probléma a pozi teszt után. Most igen. Sose gondoltam volna, hogy velem előfordulhat az, hogy nem megfelelő a szívhang, majd megindul a vetélés 4 nap múlva.

Biztosan lesznek félelmeim, de igyekezni fogok a pozitív dolgokra koncentrálni.

Köszönöm, kedves vagy :)

2020. ápr. 28. 10:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy sajnos. Szerintem az egész terhességem ilyen lesz. Mindenben extra óvatos vagyok, minden tünetet árgus szemekkel figyelek. Próbálok nyugodt maradni, nem stresszelni. De azért ott van mindig az félelem kicsit. Nekem az is rossz, hogy ha esetleg valakit kérdezek valamilyen tünetről, hogy mennyire normális, nem értik meg, miért vagyok ilyen óvatos. Nem tudják átérezni. Azt mondják, negatív vagyok. Pedig nem vagyok negatív, csak egy traumát nem sikerült magam mögé tenni teljesen ezek szerint.
2020. ápr. 28. 10:50
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Osztom a többiek véleményét. Sajnos teljesen én sem tudom kiiktatni a félelmet. A wc-re szinte nagyítóval járok.. Nekem az uh-k és vizsgálatok segítenek kicsit, hogy rendben vannak a dolgok. Meg, hogy elértem a fontos mérföldköveket pl. 12.hét. Amit még javaslok a jóga, illetve meditáció. A babának is jót tesz, ha mély levegőket vesz az anyuka és közben elengedi magát, érdemes mantrázni vagy a babához beszélni pl. Minden rendben lesz!

Irigylem kicsit azokat a kismamákat, akiknek a terhességük egy rózsaszín köd és abban lebegnek..

2020. ápr. 28. 11:24
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nyugodtam csak meg, amikor a kezemben fogtam. 12. héttől könnyebb volt, de nem volt nyugodt terhesség.
2020. ápr. 28. 12:19
 9/11 anonim ***** válasza:

Bennem is bennem van a félelem még most is.

Eleinte én is mindig félve mentem a mosdóba. Sokat jártam ultrahangra, hogy biztosan jól van-e. Progeszteront kellett használnom napi 3x2 szemet, 14. héten hagytam el teljesen. Utána jött a következő félelem időszak, hogy vajon táplálja-e rendesen a babát a méhlepény. De nem mondhatom, hogy boldogan telt ez az időszak. A legboldogabb vagyok, de mégis találok valamit ami miatt aggódjak, még ha nem is kellene. Mikor még nem éreztem mozogni, a szívhangfigyelő nyugtatott meg. Elég sűrűn használtam, de megnyugtatott.

Most 26 hetesen pedig minden reggel jelentkezik már és napközben is. 😊 De van, hogy még most is ráhallgatok szívhangfigyelővel.

Megnyugodni szerintem akkor fogok, ha a karjaimban tarthatom. De akkor meg lesz más, amiért az ember aggódhat. 😄

Boldog babavárást!

2020. ápr. 28. 15:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem múlik sajnos. Több vetélés után ismét terhesen félelemmel telnek a napok, és a mosdóba járás
2020. ápr. 29. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!