6 hetes terhes vagyok es elkaptam a himlot, haziorvos szerint 25 szazalek hogy beteg lesz?
Lehet, hogy érdemes még kapnod immunglobulint, infektológus orvos tud erre válaszolni. Gyorsan fel kellene hívnod holnap az infektológiát. Mikor érintkeztél b.himlőssel, mikor jöttek ki a kiütések, ezeket fogják megkérdezni.
Genetikai UHra számíthatsz, elvileg a bárányhimlő az első trimeszterben torzító rendellenességekkel jár, amit UHn meg lehet látni. Bár ha 6 hetesen érinti az embriót a vírus, akkor lehet, hogy vetélést okoz és eldől magától.
11 hetesen kaptam el, nekem is 25%ot mondtak. Azaz 75 %ban egészséges gyerekről beszélünk. Én erre gondoltam. A vizsgálatok negatívak lettek, a lányom ma már egészséges felnőtt nő.
Tudom, mit érzel. Szurkolok nagyon, hogy minden rendben menjen!
A nőgyógyászos időpontkérésnél mondd meg a himlőt, nehogy összeeresszenek az egészséges kismamákkal!
A nőgyógyász sem fog tudni okosabbat mondani egyenlőre, először az infektológust keresd fel!
Semmiképpen ne gondolj még ilyen dologra!!!
Egyrészt mert egyáltalán nem biztos, hogy kárt okoz a babában, másrészt pedig ha! Esetleg! Mégis, akkor 24. hétig bőven ki tud derülni, és megszakítják a terhességedet. Semmiképpen ne add meg az esélyt, hogy egy talán makk egészséges babát vetetsz el. Ha budapesti vagy, vagy vidékről meg tudod oldani, hogy elmenj az Istenhegyi géndiagnosztikába, ott a legprofobb ultrahangosok és genetikusok tidnak tanácsot adni!!!
Bőgd ki magad, aztán próbálj meg lehiggadni. Pihenjél, a bárányhimlő terhesség nélkül is megviseli a felnőtteket.
Holnap pedig csak ügyesen💖👊!
Bárányhimlő vagy rózsahimlő?
Genetikussal beszélj, ha magas a rizikó, én megszakítanám inkább a terhességet, minthogy halva kelljen szülni mondjuk 20 hetesen vagy betegen szülessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!