8hetes terhes vagyok, most derült ki. Eddig semilyen vitamint nem ettem. Beteg lesz?
Figyelt kérdés
Tudom az orvostól kellett volna megkérdeznem de sokkot kaptam...2018. dec. 26. 22:57
1/6 anonim válasza:
Drhogy lesz beteg. 😄 A vitamin neked kell, a baba elveszi, ami neki szükséges.
2/6 anonim válasza:
Ha elmúlt a pánik, gondolkodj egy kicsit. Szerinted a nagymamáid, dédmamáid, ükmamáid milyen vitamint szedtek? Jó esèllyel semmilyet, szimplán csak "kettő helyett ettek". A terhesvitaminnal csökkented az amúgy is ritka rendellenességek kialakulásának esélyét.
3/6 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz! Amúgy ez a vitamin mánia nagy része ( nem mondom hogy tök haszontalan, de túlzott a megítélése) csak lelki terror. Már a babatervezesnél beléd sulykolják, hogy ha nem eszed meg a havi 16 ezres vitamint, rossz anya vagy...innentől kezdve szegeny baba alig fogant meg, már egy elvárásokat hajszoló anyukája van. Minimum olyan fontos a lelki beke, a nyugalom, a szeretet, mint a vitamin. Egyel sok zöldséget, gyümit, meg aránylag egeszséges kajákat, sportolj lightosan, és nem kell megfelelni minden elvárásnak.
4/6 anonim válasza:
Dehogy lesz beteg. Én nem is szedhetek terhes vitamint mert jód tartalmúak és most a 2. terhességemnél nem is talaltam mar olyat amiben nincs jód 6. Gyógyszertár után meguntam és egy supradynt vettem, de azt is 9 hetesen mert nekem is 8 hetesen alapította meg az orvos. Folsavat szedtem tudatosan, de amúgy mást nem ami a babához köthető. (Vasat mert vashiányos vagyok, de ez nem a babával függött ossze) ne pánikolj. Magneb6 érdemes beszerezni, hogy legyen otthon ha görcsöltnél későbbre savlekotot rennie és ennyi ami jól jön. Ha akarsz szedni szedj. De nem letszuksegletu.
5/6 anonim válasza:
Uh. Szerinted a kajában nincs vitamin? Vagy te mit szoktál enni? Ha normálisan táplálkoznál nem is kellene terhesvitamint szedned.
6/6 anonim válasza:
Nekem pl. azt mondta egy doki, amikor babatervezésről volt szó, hogy egyedül a folsavnak van bizonyított hatása, úgyhogy azt szedjem fogantatás előttől a 12. hétig emelt adagban, mert segít megelőzni egy gerincfejlődési rendellenességet a magzatban, amit ők gyakorinak tartanak azért, mert 1000 csecsemőből 1-4-et érint... De azt mondta, hogy semmi másnak nincs tudományosan igazolt hatása. A gerinc elvileg kialakul a 8. hétig, úgyhogy nyugi. Egyéb vitaminok meg azért kellenek, mert a szervezeted a baba szükségleteit szolgálja ki először és ha nincs elég vitamin és ásványi anyag raktáron, akkor saját magát bontja le és szolgálja fel a babának. Úgyhogy a baba a későbbiekben sem fog hiányt szenvedni, csak esetleg Te fogsz. Viszont a multivitaminokból sajnos nem hasznosulnak az ásványi anyagok, csak a vitaminok, mert az ásványi anyagok rosszul szívódnak fel a multikból, úgyhogy azokat jól felszívódó készítményekből kell pótolni, ha szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!