Azon gondolkodtam h vajon a japan nok is kerulik a sushit/nyers halat terhesen es a kinai nok a csipos eteleket amelyek az etkezesi kulturajuk resze?
Ott tuti afriss halból stb készül
Itt nem
Emiatt kell kerülni
Csípőset ettem
Szoptatás alatt is eszem
Japánban élek. Nem kerülik a nyers halat, bár van olyan helyi weboldal, ami szerint kellene, de az indoklás nélkülözi a logikát. Azt írják, amiatt kellene kerülni a szusit, mert a tengeri halak némelyike tartalmazhat nehézfémeket, pl. higanyt is. De ez alapján nem csak a szusit kéne kerülni, hanem minden halas ételt, hiszen a nehézfémek nem tűnnek el a főzéstől. Mégis mindig csak a szusira van kihegyezve a dolog.
A valóság viszont az, hogy sok terhes nő éppen kívánni szokta a szusit a rizshez kevert ecet miatt, és nem jellemző, hogy kerülnék.
Ami meglepőbb viszont, hogy szoptatás alatt sem kerülnek különösebben semmit. Mindennapos ételek itt a káposzta, kínai kel, brokkoli, de senki sem mondja, hogy fájna tőle a baba hasa.
Emellett a terhesség alatt a nőgyógyászok nem hozzák fel, hogy folsavat kellene szedni. Ha rákérdezel, mondják, hogy igen, az az ajánlás, de maguktól nem mondják senkinek, hogy szedjen. És D vitamint sem adnak a csecsemőknek. D vitamin cseppet nem is lehet kapni a gyógyszertárban, csak tablettát, ezért én a neten rendeltem a gyerekeimnek, mert szerintem kellene. A helyi gyerekorvos meg csak hümmögött, hogy nem szoktal adni, vigyem kicsit napra, az elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!