Camembert sajt és füstölt lazac terhesség alatt? Más is volt így, hogy olyat evett rendszeresen amit nem kéne?
Ha a sajt pasztörizált tejből volt, akkor semmi gond vele. (A bolti csomagolt nagyjából mind az)
A lazac nem szerencsés, reméljük hogy minden oké, de többet ne egyél.
A camambert sajt inkább a penész miatt kérdéses.
Részlet Szarvas Veronika dietetikustól (forrás: Sajtbisztro oldal)
"Várandósok, figyelem!
Ezeket a sajtokat kerüljétek:
Fehérpenészes sajtok, pl.: camembert.
Vöröspenészes, vagy más néven rúzsos sajtok, pl.: pálpusztai.
Kékpenészes sajtok, vagy más néven márvány sajtok, pl.: roquefort.
Ezeknek a sajtoknak magasabb a víztartalmuk és a keménysajtoktól eltérően kevésbé savasak, ezért ideális közeget biztosítanak a baktériumok szaporodásához. De vigyázzunk, ugyanis a hetek óta hűtőben tárolt, egyébként biztonságosnak ítélt sajtokban is megtelepedhetnek hasonló törzsek."
A füstölt lazac még csak a kezdet, füstölt kolbászt vagy sonkát sem szabad enni és a nyers tojással készült tiramisu is egy időre kerülendő. :(
Most az a legfontosabb, hogy ne parázz. Keresd fel az orvost, beszéld meg vele és elmondja a lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!