Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pozitív lett a tesztem,...

Pozitív lett a tesztem, második terhesség. Van itthon progeszteron exeltis, elkezdhetem szedni orvos nélkül?

Figyelt kérdés
Az első terhességemnél a pozitív teszt után rögtön szednem kellett , sajnos hüvelyi úton felmart nagyon, így csak szájon keresztül tudtam szedni. Missed ab lett a 7. Héten. Most pozitív lett a teszt, maradt még itthon progi, szerintetek szedhetem vagy majd ha orvoshoz megyek?

2020. febr. 29. 09:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs köze hozzá. Én az átlagnál nagyobb dózisban kaptam mindkét terhességemnél a progeszteront, lombik miatt; ráadásul az egyik ikerterhesség is volt. Egyikkel sem volt semmi rosszullétem, csak a hasam nőtt. Pedig egyszerre kaptam a progit szájon át, hüvelyben, és injekcióban is; a második terhességemnél a 32. hétig, problémák miatt. Nekem csak álmosságot okozott. Meg a végén egy egészséges kisbabát.
2020. febr. 29. 21:44
 12/16 anonim ***** válasza:
82%

#10-nek: nekem felerősítette a tüneteket, mondta is a védőnő, hogy lehet a gyógyszer miatt a sok rosszullét. Miután abbahagytam a 12. Héten, a tünetek is enyhültek. Nyilván ez lehetett attól is, hogy beléptem a 2. Trimeszterbe, de a gyógyszer biztos közrejátszott nekem. Sokszor volt, hogy a bevétel után fél órával szédülni kezdtem. Ha nem is mindenkinek, de nekem a közérzetemen sokat rontott. Természetesen megérte, de nem mondom, hogy felhőtlen időszak volt. 😁

A fő kérdésre is válaszolva: megértem az aggodalmad, sajnos nekem is volt egy vetélésem, akkor a barnázást követően rögtön kaptam Utrogestant, sajnos mégis elment a Baba. Azt akkor ügyeletben írták fel, a saját dokim nem progeszteron-párti. A mostani terhességem elején szintén barnázni kezdtem, ismét ügyeletben (máshol, mint először) írtak fel Progesteron exeltist. Előtte, bár még volt itthon az Utrogestanból, nem kezdtem volna el szedni, mert a dokim azt mondta, hogy ritka, hogy progeszteron hiány miatt barnáznak az emberek. Miután elkezdtem szedni az ügyeletes doki javaslatára a Progesteron exeltist, már nem állított le vele, de mindig mondta, hogy nem a méhemből vérzek, és nem lenne szükség a gyógyszerre.

Szóval, amíg nincs probléma, nem kezdeném el szedni a helyedben, de amint tudnék, rákérdeznék a mostani dokimnál, főleg, ha még nem került szóba köztetek. Én azért voltam nyugodt, mert a vetélésem után beszéltünk a későbbiekről is, így tudtam, hogy készüljek.

2020. márc. 3. 09:12
 13/16 A kérdező kommentje:

Az első terhességemnél nekem is okozott szédülést egyébként, illetve rossz közérzetet, de nem tudom, hogy nélküle milyen lett volna.

Most az 5. Héten tartok, egyelőre semmi nem furcsa, a melleim feszülnek nagyon, de ennyi .

Nem szedtem be a progeszteront, remélem nem is fog kelleni 😊

2020. márc. 3. 09:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

10# vagyok, koszonom szepen a progis valaszokat. 12.hétig kell szednem, eddig a 200mg osat szedtem, akkor az ügyeleten azt irtak fel, most meg a dokim a 100mg osat. Lehet nincs összefüggés, de azóta nincs annyira durva rosszullétem. Én sem a méhemből véreztem, sőt nem is véreztem konkrétan.. Biztonság kedvéért írták fel.

Minden kismaminak jo egeszseget, boldog babavárást!

2020. márc. 3. 15:21
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Régi topic de én kérdeztem a doktornőt, hogy szedjem e továbbra is és mondta ártani nem ártok vele.
2020. nov. 19. 07:26
 16/16 A kérdező kommentje:

Nekem is szednem kellett az első ultrahang vizsgálat után, mert elkezdtem barnázni . Valószínűleg a vizsgálat okozta, mert csak aznap volt, de a 12. Hétig szedtem akkor már biztos ami biztos.

( Doki ajánlására) Azóta megszületett már a kisbabám, és szerencsére minden rendben van velünk. 😊

2020. dec. 4. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!