Alacsony progeszteron szint. Nektek megoldodott?
Kiderult, hogy fél éve valószínűleg azért nem jön a baba mert nagyon alacsony a progeszteron szintem. Most kaptam egy 15 napos kúrát, hogy legalább a menzeszem rendesen megjojjon, mert az utolsó két hónapban csak barnaztam, de rendesen nem jött meg. Aztán most hogy véget ért a kúra várjuk, hogy megjojjon. Ha megjon, meg kell várnom, hogy elmuljon és vissza kell mennem a dokimhoz. Ha nem jön meg egy héten belül akkor meg azért kell visszamennem. Mert írni akar fel egy olyan hormon kezelést amit mindig szednem kell, valószínűleg ha teherbe esek az első trimeszterben is, nehogy elmenjen a baba. Bár ez még olyan távoli.
Más volt így? Összejott végül a baba hormonpotlással?
Előre köszönöm a normális válaszokat!
Nekem ez volt. Ám amiket leírsz, ezek tüneti kezelések, kivizsgálás nélkül. Vagy milyen vizsgálatokat voltak eddig?
A progeszteron hiánynak mindig van oka, mert maga a hiány is egy tünet, magától nem alakul ki. Sima nőgyógyász csak időhúzás. Keress egy jó endokrinológust! Budapesten illetve Kecskeméten tudok ajánlani is, olyat, aki foglalkozik is veled.
Nekem kiderült, hogy autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van (Hashimoto). Nézetni kell TSH, fT3, fT4, anti-TPO és anti-TG hormonokat. Nekem csak az anti-TG-m volt magas, illetve testi tüneteim voltak, amik jelezték, hogy a pajzsmiriggyel probléma van. Ezek a tünetek meg tök átlagosak voltak, amiről azt gondolja az ember, hogy mindenkinek vannak vagy csak ilyen alkat. A legszembetűnőbb a menzesz előtti napokig tartó barnázás volt. Nekem a menstruációm viszonylag rendszeres volt, csak hosszú. Ahogy rendezve lettek a pajzsmirigy hormonjaim, lett peteérésem, gyönyörű progeszteron szintem, elmúlt a barnázás, normális hosszra rövidült a ciklusom és most vagyok a 23. hétben a kislányommal.
Nem, nem volt kár és nem, nem okes minden, mivel mint írtam is, a progeszteron szintem nagyon alacsony, valoshinuleg ezért nem esem teherbe. De köszi, hogy írtál, bár nem segítettél vele!
Annak meg csak örülök, hogy minden más hormonom rendben van és azokkal nem kell foglalkozni.
Utolsó! Reményt adtál! Én két hétig szedtem napi kétszer egy szem Progeszteron nevű progeszteron készítményt. Volt peteeresem is, ovulációs teszt mutatta. A dokim azt mondta, ha a két hetes kúra véget ér, egy héten belül meg kell jönnie. Elvileg. Tegnap voltam nála, mert tegnap telt le az egy hét mióta elfogott a hormon és nem jött meg. Semmi jele menzesznek, csak a mellem fáj, de borzasztóan. Csinált hüvelyi ultrahangot és jobb oldalt látott egy 8mm-es tüszőt. Azt mondta, egy hét múlva, ha akkor sem jön meg, csináljak terhességi tesztet, mert ez akár terhesség is lehet, csak nagyon korai. Viszont ha megjonne, a menzesz első napjától számított 15.napon kezdjem el megint a progeszteront szedni de most csak napi egy szemet.
Úgyhogy kíváncsi vagyok mit mutat a teszt jövő héten kedden.
Neked utolsó, pedig gratulálok 😘!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!