Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mivel tud többet egy drága...

Mivel tud többet egy drága terhesvitamin, az olcsóbbá szemben?

Figyelt kérdés

Az első terhességemnél a jutavit terhesvitaminját szedtem, netről rendelve a 60 dbos 2500 Ft.

Míg a femobionból ugyanez a kiszerelés 8000!!!!!.

Az első terhességemnél semmi probléma nem volt, tökéletes vérképem volt mindig, a baba is egészségesen született 36. Hétre, de 3150 grammal és 49 cmel. Kiemelkedő vérképpel.

A vitaminnal se volt gond, ha éhgyomorra vettem be, akkor ki hánytam, de nálam a szépségvitaminját is ez volt. Ha kaja után vettem be, minden oké volt, nem voltam rosszul.

Most viszonylag jobban állunk anyagilag, meg akartam rendelni 9 hónapra a jutavitet, mert így nem kell szállítási költséget fizetni, de elgondolkoztam, hogy vajon megéri-e a drágább terhesvitaminba fektetni, ha megtehetem?

2020. jan. 16. 18:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el az összetételüket. Kb minden gyógyszer, vitamin és kb minden mas is a világon a márkanév az, amit meg kell fizetni.
2020. jan. 16. 18:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Így van, nem feltétlenül jobb, mint az olcsóbb, csak a nevet kell megfizetni. Sokan beleesnek abba a csapdába, hogy megveszik a drágát, márkásat ahelyett, hogy jobban utána néznének az összetételnek.
2020. jan. 16. 18:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én utána olvastam az összetevőknek, melyik forma hasznosul a legjobban, ezek után döntöttem. Nekem megéri az árát, főleg, hogy mióta szedem, beteg sem voltam, előtte minden nyavaját összeszedtem a gyerekektől.

(GAL babaváró, 7ezer/hó)

29N

2020. jan. 16. 19:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy hogy vmi gyógyszer vagy csak étrend kiegészítő. Az nem mindegy, hogy az alapanyagtól a késztermékig milyen vizsgálatokon esik át, a hely ahol gyártják milyen bizonyítvány okkal rendelkezik, milyen szabványoknak, előírásoknak felel meg.

Pl kb az alapanyagok 90% Kínából jön, mint minden. Ha még be se vizsgálják akkor tartalmazhat akármit (pl vegyszer maradékok). A nagy gyógyszergyárak szigorú szabályozásokkal dolgoznak és szigorú számadással vannak az ellenörzô szervek felé. Ezeknek a vizsgálatoknak pedig borsos az ára. Sokszor ezt kell megfizetni még a néven kívül.

Ezzel nem azt állítom, hogy a gyógykészítmények vagy étrend-kiegészítők károsak csak azt hogy ezen cégek így tudják olcsóbban adni a termékeiket.

2020. jan. 16. 19:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a terhesség elején Elevitet szedtem kb. egy hónapig, de nagyon sajnáltam rá azt a pénzt. :) Aztán beszélgettem a védőnőmmel és ő ajánlotta a Jutavitet. Azóta azt szedem. A vérképem és eredményeim tökéletesek, remélem az utolsó laborvizsgálat is jó lesz. Valaki erre esküszik, valaki arra, de szerintem a Jutavit is van olyan jó, mint az Elevit vagy bármelyik másik terhesvitamin. Én este szoktam bevenni lefekvéskor, nem szoktam kihányni, minden rendben van. Remélem ezután is így lesz. :)
2020. jan. 16. 20:17
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor tényleg nem éri meg azt a potom 5500 Ft +-t...
2020. jan. 16. 21:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én Trimesztert 1 szedek,patikában kb 6000ft

Nekem bevált,a magasabb folsav tartalom miatt választottam

2020. jan. 16. 22:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azért kezdtem a Femibionnal, mert abban van rögtön hasznosuló folsav, és hát annyira nem gyúrtam rá a folsavra előzetesen (engem is meglepett, PCOS-ként milyen hamar összejött a baba :)) 12. hét után viszont már csak 2-3 naponta szedem, kaptam "maradékot" barátnőmtől, ha elfogy, valószínűleg nem azt fogok venni. Sőt, lehet, hogy csak sima vitamint meg jutavitből van még folsav itthon, azt.
2020. jan. 17. 10:49
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeket. Most kaptam meg az első labor eredményeit, és azt mondta a doki, hogy festeni se lehetne szebbet. Szóval jó lesz nekem a jutavit, nincs szükségem azonnal hasznosuló folsavra 8000 ftért 😁😁😁😁

(ezzel nem leszólni akarok másokat, ne értsétek félre, de a doki is megerősített, hogy van akinek szüksége van a drágább vitaminokra, de nekem nincs, ha nem szednék vitamint akkor is egészséges lenne a gyerek, max kicsit kiürülne a vitaminraktáram a szülés utánra)

2020. jan. 18. 07:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyébként igen, a legtöbb vitamin alacsony szintje nem a babának, hanem neked okozna gondot. Egyedül a folsav, ami egyértelműen összefügg a velőcső-záródási rendellenességekkel.
2020. jan. 18. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!